Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

06 TEMMUZ 2018

05 Temmuz 2018 Perşembe 21:10
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Biri ikinci kez vizyon görecek; üçü yerli; toplam sekiz film, Temmuz ayının ilk haftasında salonlara merhaba diyor!

İstanbul dışında bulunmam sebebiyle, bu hafta hiçbir ön gösterine katılamadım. Dolayısıyla 6 Temmuz haftasının filmlerine, sadece adları ve bazı yapım notlarıyla yer vereceğiz. ‘Sinemadan Çıkmış İnsan’ın alışık olduğu bir durum değil bu! Yıllık iznimin bir bölümünü asla kullanmadığımı da düşünürsek, bu haftaki yorumsuz tanıtım için affınıza sığınıyorum!

Gelelim haftanın filmlerine…

Marvel’in yan kahramanlarının beyazperde macerası olan ‘Ant-Man and the Wasp / Ant-Man ve Wasp’, Peyton Reed imzası taşıyor. Paul Rudd ve Evangeline Lilly’nin başrolleri üstlendiği bilimkurgu aksiyon, süper kahramanlar evreninin tutkunları için! Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne, Michael Douglas, Booby Cannavale, Judy Greer ve Michael Peña, zengin kadronun önemli isimleri!

Antonio di Benedetto’nun 1956 tarihli aynı adlı varoluşçu romanından beyazperdeye uyarlanan ‘Zama’, Arjantinli usta yönetmen Lucrecia Martel imzası taşıyor. İspanyol sömürge yetkilisi Don Diego de Zama’nın, Paraguay’da geçirdiği günler ve on yedinci yüzyılın sonunda, günümüzün çağdaş toplumunda yaşanan sorunlara eş bir bunalım hali!

Nicolas Vanier’in yönettiği ‘L´école Buissonnière / Hayat Okulu’, 1920’li yılların Fransa’sında geçiyor. Yolları kesişen Paul ve Totoche’nin hikayesinde başlıca rolleri, usta aktörler François Cluzet ve François Berléand ile genç oyuncu Jean Scandel paylaşıyorlar.

Jeremy Dyson ve Andy Nyman’ın yazıp yönettikleri korku örneği ‘Ghost Stories / Hayalet Hikayeleri’, şüpheci bir profesörün, içinde üç farklı olayın bulunduğu bir dosyaya rastlamasıyla, doğaüstü olayların peşinden gitmesini konu alıyor. İngiltere yapımı filmin oyuncu kadrosunu; senarist ve yazarlardan aktör olan Andy Nyman’ın yanı sıra Martin Freeman ve Paul Whitehouse oluşturuyorlar.

Almanya’dan çıkagelen ve özellikle küçük izleyiciyi hedef alan sevimli animasyon Capt’n Sharky / Kaptan Dandun’, Jan Stoltz ve Hubert Weiland imzalı.

Can Varol’un yönettiği korku-gerilim, ‘Karantina XII’ adını taşıyor! Bir araştırma için gittikleri adada gizemli ve ürkütücü olaylarla karşılaşan bir grup gencin hikayesi.

Arazilerinden yol geçeceğini öğrenen iki kardeşin komik öyküsü ‘Dua Et Kardeşiz’, Hamza Yaman imzası taşıyor.

Gupse Özay’ın yazıp yönettiği ve başrolü üstlendiği komedi ‘Deliha 2’ haftanın ikinci kez vizyon gören yerlisi.

İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın! Herkese iyi seyirler. MURAT ERŞAHİN






Diğer Yazılar