Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü konuşmasının bir bölümünde Erol Büyükburç´un ölümüne de değinerek sanatçının bugünkü programı öncesi ölümünün düşündürücü olduğunu söyledi.
Erol Büyükburç, evinde ölü bulundu. Sanatçının Beşiktaş Bebek Yokuşu´ndaki evine giden polis ve sağlık ekipleri, 79 yaşındaki Büyükburç´un hayatını kaybettiğini belirledi. Büyükburç´un kesin ölüm nedeninin, incelemelerin ve Adli Tıp Kurumu´nda yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi.
Cezasını tamamlamak için bulunduğu cezaevinden sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Deniz Seki, taburcu edilerek yeniden Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi´ne götürüldü.
ABD´de mahkeme jürisi, ´Blurred Lines´ şarkısının yapımcıları Robin Thicke ve Pharrell Williams´ın, 1977 tarihli Marvin Gaye şarkısı ´Got to Give it Up´tan çalıntı düzeyinde etkilendiklerine ve Marvin Gaye´in ailesine 7,4 milyon dolar tazminat ödemelerine karar verdi. Robin Thicke ile Pharrell Williams´ın etkilendiklerini iddia ettiği parça ´Blurred Lines´ 2013´te listeleri alt üst etmişti.´Blurred Lines´ şarkısı, Thicke ve Williams´a 5 milyon dolardan fazla kazandırmıştı.
Bağımsız varoluş biçimiyle uzun süredir bir “sosyal girişim modeli” oluşturan Açık Radyo’nun bu yıl 12. kez düzenlediği Açık Radyo Dinleyici Destek Projesi Özel Yayını, 12. Radyo Günleri Ceylân Ertem, Marsis, Büyük Ev Ablukada, Uğur Yücel, Ege Çubukçu, Harun Tekin, Yaşar Kurt, Mert Fırat gibi isimlerin desteğiyle 14 Mart’ta başlıyor!
Fazıl Say, şair Metin Altıok ve Behçet Aysan anısına bestelediği ´SES - Opus 40´ isimli eseriyle 12 Mart 2015 Perşembe günü TİM Show Center sahnesinde olacak.
İbrahim Tatlıses´in ABD Miami’de gerçekleşen 4 buçuk saatlik ameliyatı sona erdi. Doktorların yaptığı açıklamaya göre ameliyat başarıyla geçti.
6 Mart’ta vizyona giren Çekmeceler filminin özgün müzikleri “Drawers” ismiyle dijital marketlerde satışa çıktı. Toplam 27 parçanın yer aldığı albümde; müzisyen Hasan Özsüt’ün besteleri bulunuyor.
70’li yıllardan günümüze anıları canlandıracak Türk Rock Antolojisi projesi 20 Mart’ta İş Sanat’ta müzikseverlerle buluşuyor. Projenin mimarı ve müzik direktörü Sabri Tuluğ Tırpan’ın modern düzenlemeleri, günümüz popüler müziğinin iki önemli şarkıcısı Can Bonomo ile Model grubunun solisti Fatma Turgut’un sesinde hayat bulacak.
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı´nın (İKSEV) İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı. Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi ile Erik Truffaz Quartet festivalin açılış konserinde Truffaz´nun Taksim Süiti´nin dünya prömiyerini çaldı.
Dr. Charles Snowdon başkalığında bir grup bilim insanı kediler için müzik üretti. ´Bir çok kedi sahibi evden çıkarken hayvanları için radyoyu açık bıraktıklarını söylüyordu. Bize göre kediler müziği seven hayvanlar; tabii ki onların alıştığı frekanslarda ve ritmde olmak üzere. Kedilerin birbiriyle iletişiminde kullandığı sesler insanınkinden bir oktav daha fazla. Oturduk; uzatılmış notalar ve keskin tonlar kullanarak melodiler ürettik.´ diyen Snowdon ve ekibi bu müzikleri dişi, erkek karışık 47 evcil kediye dinletmiş.
Bob Dylan, Frank Sinatra´nın bazı şarkılarını coverladığı yeni albümü Shadows in The Night´ta yer alan The Night We Called it a Day parçasına çektiği videoklibi müzikseverlerle paylaştı. Nash Edgerton´ın ´siyah beyaz´ yönettiği klip 50´li yılların kara filmlerini anımsatıyor. Yapıtta Dylan´ın yanında Robert Davi ileTracy Phillips de rol alıyor.
Finlandiya bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması´na üyeleri engelli müzisyenlerden oluşan grupla katılacak. Dört kişiden oluşan PKN aynı zamanda yarışmaya katılacak ilk punk grubu olma özelliğini de taşıyor. Bahis şirketleri ise kazanma ihtimallerini yüksek görüyor.
Genç yaşta aramızdan ayrılan Serhan Şeşen’in düzenlemesini yazdığı, hiç yayınlanmamış Mış Baba isimli şarkısı, babası Burhan Şeşen´in amcası İlhan Şeşen’in son albümü Gel´de yer aldı. Grup Gündoğarken üyeleri Burhan Şeşen, Gökan Şeşen ve İlhan Şeşen’in çocukları Dilhan, Selin, Selen, Melis ve Fuat “Şeşen Ailesi” olarak Serhan’ın anısına şarkıya vokal yaptı.
Hürriyet Gazetesi´nde Demirhan Hararlı imzasıyla yayınlanan haberde Emel Sayın´ın omuzunun kırıldığı bildirildi. Habere göre, adım atarken ayakları birbirine dolaşan Emel Sayın yere düştü. Acı içinde hastaneye kaldırılan Sayın´ın ilk müdahalenin ardından omzunun kırıldığı öğrenildi. Doktorların 1 hafta istirahat verdiği Sayın´ı yakın dostları yalnız bırakmazken, son durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Hürriyet Gazetesi´nin haberine, yapmaksuçundan cezaevinde bulunan,ancak yumurtalığındaki kist nedeniyle hafta başında hastaneye sevkedilen Deniz Seki ameliyat oldu.Seki´nin Basın Danışmanı Özgür Aras, ameliyat sonrasında şu bilgileri verdi:
Kompüter tarafından hazırlanan ve de reklam müziğiyle dillere dolanan kampanya, sosyal medyada özellikle müziği ile ilgili pozitif yorum almaya devam ediyor. Cengiz Bozkurt ve Şafak Sezgin’in başrollerini paylaştığı film serisinde Deneysel Bankacılık şubesinin sıra dışı faaliyetleri ve ürünleri anlatıyor.
Hürriyet´ten Cengiz Semercioğlu´nun haberine göre merdiven basamağını fark edemeye Sezen Aksu düşerek sağ ayak bileğini kırdı. Tekerlekli sandalye ile hareket eden Aksu konserlerini aksatmayacağını duyurdu.
Uyuşturucu maddelerin zararlarına dikkat çekmek isteyen Haluk Levent bir rekora hazırlanıyor. Daha önce çevreci politikalara dikkat çekmek amacıyla 12 saat 4 dakika sahnede kalarak bir rekora imza atan Haluk Levent, bu defa da 100 gün üst üste konser vermeyi planlıyor. Mayıs ayında İzmir Seferihisar´dan konser vermeye başlayacak Haluk Levent tam 100 gün boyunca Türkiye ´nin il ve ilçelerinde sahne alacak.
Hapishanede cezasını dolduran Deni Seki´nin rahatsızlığı üzerine Adli Tıp Kurumu hastalığın ciddi boyutta olduğu ve sanatçının ameliyatının gerektiği konusunda karar aldı. Deniz Seki bugün ameliyat öncesi tetkiklerin yapılması ve ameliyatı için İstanbul ’daki bir kamu hastanesine sevk edildi. Seki’nin burada önce tetkiklerinin yapılacağı, sonrasında yumurtalıklarındaki kist nedeniyle ameliyat edileceği bildirildi.
Müzik listelerinde Göksel ‘Pekiyi Öyle Olsun’la birinci, Cem Adrian ile Teoman ‘İstanbul’da Sonbahar’la ikinci, M Lise ile Sefo ‘O Bi’ Tane ile üçüncü oldu.
Türkiye´nin büyük kentlerinde yayında olan radyo kanallarının geniş listesi
Sıla, yeni şarkısı “Kötü Kötü” ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Nisan ayında yayımlanacak yeni albümü “Kafa Yüksek Kalp Kırık”ın ikinci teklisi olan “Kötü Kötü”, söz ve müziğiyle yine Sıla imzası taşıyor. Şarkının düzenlemesi Tolga Şanlı’ya ait.
İki yıl önce yayınladığı “Karışık Kaset” albümüyle en fazla dinlenen isimler arasına giren Semicenk “Karışık Kaset 2” isimli, arabesk şarkılardan oluşan yeni cover albümünü 24 Nisan 2026'da ijital platformlarda çıkarmaya hazırlanıyor. Albümün ilk teklisi, sözleri Kudret Akpınar’a, bestesi ise Naci Eray’a ait “Üzülmedim Ki” olarak belirlendi. Semicenk yeni şarkılarını 22 Nisan’da İstanbul Volkswagen Arena konserinde seslendirecek...
Post Truth filminin müzikleri, tarihte ilk kez yapay zekâ destekli bir üretim sürecinden doğan soundtrack albüm olarak müzik ve sinema tarihinde yeni bir eşiğe işaret ediyor. Alkan Avcıoğlu'nun, yurtdışında da ses getiren uzun metraj belgeseli Post Truth için bestelenen bu albüm, filmin kavramsal omurgasını müzik diliyle genişleten bağımsız bir eser olarak konumlanıyor. İki yılı aşan bir üretim sürecinde, binin üzerinde yapay zekâ destekli kompozisyondan süzülen soundtrack, gitgide dijitalleşen hayatlarımızın parçalanmış gerçeklik algısını doğrudan sesin yapısıyla kuruyor. Albüm, yalnızca bir film müziği olarak değil; çağdaş dünyanın işleyişini, ritmini ve gerilimini kaydeden işitsel bir harita olarak konumlanıyor.
Tarih 2022; Amerikan rock ikilisi White Stripes, Avustralya Melbourne’da bir otelde konsere ısınıyor. Jack White gitarı tıngırdatırken, ilginç bir riff yakalıyor ve hemen bir tarafa kaydediyor. İkilinin dördüncü albümü olacak Elephant’ta yer almak üzere bu riffin etrafında hayli geziniyor Jack White ile partneri davulcu Meg White. Son şekli verip Londra’daki Toe Rag stüdyolarına kapanıyorlar. Stüdyonun özelliği her şeyin analog olması. İkili, gitar, davul ve vokalle, sıfır bilgisayar desteğiyle kaydı tamamlayıp çıkıyor dışarı.
Yerli müzikte Eypio, Yeraltı’yla birinci, Semicenk 'Çıkmaz Bir Sokakta' ile ikinci, Manifest grubu Başrol Sensin’le üçüncü oldu.
Rock ve müzik tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Genç yaşına karşın uzun yıllardır rap müzikle uğraşan ´sinemamuzik.com´ okuru Emre Onaran sitemiz için rap şarkı yazdı. Yapıtını arkadaşı Uygar´la (Ragyu) birlikte seslendiren Emre Onaran´ın (Sürgün) videosu fotoğrafı tıklayınca:
Sevilen şarkılar, Baki Kemancı’nın orkestra şefliğinde, Seda Gökkadar’ın yorumu ve sunumuyla bugün 20.45'te TRT Müzik'le yayınlanacak Bir Hoş Seda programında ekrana geliyor.
Ersen’in yoldaşı olacak Dadaşlar grubunun kuruluşuna daha iki yıl vardır ve bu parçaların kayıtlarında Kardaşlar’dan Seyhan Karabay akustik gitar ile ıklığı, Taner Öngür bas, gitar ve kaşığı, Hüseyin Sultanoğlu davul ile bongoyu çalar; gitar ve bağlama bölümleri de Zafer Dilek’in elinden çıkar. Derli Kaval ve Kozan Dağı ile Ersen, Anadolu Pop’ta ağırlığı hissedilen bir isimdir artık. Kozan Dağı’na Ersen’in bestesi Anadolu ozanlarını aratmayacak derecede başarılıdır; Zafer Dilek’in düzenlemesi de.
İsmi Açık Hava Tiyatrosu; halkın ağzında Harbiye Açıkhava; kartvizitinde ise ‘Türkiye’nin Müzik Mabedi’ yazılı. Hem ülke, hem dünya kültür tarihinde bir Royal Albert Hall, Madison Square Garden, Olympia kadar önemli ve değerli bir amfitiyatro. Kent mimarisi için de önemli merkez. Batılı örneklerine benzer şekilde bir eğlence vadisinin ortasında bulunuyor. En üstte Hilton, biraz altında, günümüzde adı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı olmuş meşhur Spor ve Sergi Sarayı, Açıkhava Tiyatrosu, Küçük Çiftlik Park lunaparkı ve ismi sürekli değişen stadyum…
İnternette yayın yapan Bbc Klasik müzik sitesi, 1970 ile 1982 yılları arasında en güçlü dönemini yaşamış 'soft rock'ın o dönemdeki serüvenini izleyip 21 en iyi albümü sıraladı: