Müzik Haberleri

GRUP YORUM: ´PAZAR GÜNÜ BAKIRKÖY´DE KONSERİ YAPACAĞIZ´

26 Haziran 2015 Cuma 15:50

Grup Yorum, Bakırköy Halk Pazarı’nda vermek istedikleri konserin İstanbul Valiliği tarafından yasaklanması üzerine Yenibosna’da bulunan Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunarak oturma eylemi yaptı.
Grup Yorum’un Pazar günü Bakırköy Halk Pazarı’nda vereceği 30.yıl konseri İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı. Grup üyeleri yasağın ardından duruma itiraz ederek Yenibosna Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak kararın geç çıkacağını savunan grup üyeleri Bölge İdare Mahkemesi’nin önünde oturma eylemi başlattı.
Grup adına açıklama yapan İbrahim Gökçek “Grubumuzun 30 yaşında sanat kavgasında otuz yılı geride bıraktık ve bu otuz yılımızı konserlerle kutlamak istedik. Ama önce tüm stadyumları bize yasakladılar hepsinde aynı gerekçe stadyumlar tadilata girecek gerekçesi vardı. Önce İstanbul’da, Okmeydanı’nda, Gazi Mahallesi’nde ve Kartal Meydanı’nda on binlerce insanımızla bir araya gelerek konserler düzenledik. Bu konserlerin hiçbirinde tek bir insanın burnu kanamadı, tekbir güvenlik sorunu yaşanmadı. Tek bir provokasyon gerçekleşmedi. Ama bu hafta 28 Haziran günü İstanbul Bakırköy Halk Pazarı’nda yapmak istediğimiz konser ve 5 Temmuz’da Ankara Sıhhıye Meydanı’nda yapmak istediğimiz konserler o ilin valiliğince yasaklandı. Bu konserler olursa toplumda infial yaratacak toplumda nefret ve kin ortaya çıkacak Adana’da, İzmir’de, İstanbul’da, Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Kartal Meydanı’nda çıkmayan infial, çıkmayan kaos nasıl olacak da Bakırköy ve Ankara’da çıkacak bunların hepsi bahane” dedi.

Yasak kararının devamı halinde konserin yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı alanına gideceklerini belirten Gökçek, “Karar çıkmazsa bu konseri asla yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Pazar günü biz yine Bakırköy Halk Pazarı’nda olacağız. Bu konserin yapılması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Veremiyorsak yine Bakırköy’ün tüm sokaklarında konser vermeye çalışacağız” diye konuştu.



Diğer Haberler