Radikal.com.tr´nin haberine göre, Türkiye´de ilk Altın Plak ödüllü sanatçısı,türkülerin anası olarak anılan Muzaffer Akgün yaşamını yitirdi Akgün´ün ölüm haberini efsane sanatçıyla özdeşleşen, "Kışlalar Doldu Bugün"türküsünü albümünde okuyan Türk sanat müziğinin genç sanatçısı Onur Akay duyurdu.
Dünyanın en renkli partilerinden Life in Color, bugün bir kez daha İstanbul´u rengarenk boyamaya hazırlanıyor! Dünyaca ünlü DJ´lerin performanslarıyla gerçekleşecek Life in Color´da rengarenk bir gün, yepyeni bir prodüksiyon ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.
İtalya Cesena´da 1000 müzisyen Foo Fightes´ın "Learn To Fly" parçasını birlikte seslendirdi. Foo Fighters grubu üyelerini bölgeye getirebilmek amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında bir araya gelen müzisyenler arasında dokuz yaşında davulcu, 10 yaşında bas gitarist, 12 yaşında gitarcı, bir yeni evli çift de bulunuyordu.
Müzisyen, yapımcı, müzik yazarı, programcı Afşin Akın ile İstanbul Kadıköy’deki plak mağazası Rainbow45 Records ‘ın yöneticisi Salih Karagöz bir araya gelip Bülent Ortaçgil‘in 1974 tarihli uzunçaları Benimle Oynar Mısın´ı plak formatında yeniden yayına hazırladı. Uzunçalar satışa çıktı..
TV8´in yeni yarışma programı ´Rising Star Türkiye´ 3 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Gülben Ergen, Demet Akalın, Mustafa Sandal ve Fuat Güner´den oluşan jüriye Öykü Serter de sunumuyla eşlik ediyor.
Tüm zamanların en ünlü rock grupları arasında gösterilen The Rolling Stones, son Amerika turnesinden 100 milyon dolar gelir elde etti. Grubun 2012 cirosu 360 milyon dolardı. HÜRRİYET/31.07.2015
Türkiye´de tekel haline gelip sinema sezonunu şekillendirmeye başlayan zincirlerden Mars Sinema´nın hisselerinin tamamının satışı için kısa bir süre zarfında bankalar Morgan Stanley ve Goldman Sachs´ın yetkilendirilmesi bekleniyor.Mars Sinema´da girişim sermayesi şirketi Actera ve Esas Holding´in yüzde 69.5, şirketin Yönetim Kurulu Bakanı Muzaffer Yıldırım´ın ise yüzde 30.5 hissesi bulunuyor.Mars Sinema, Türkiye´de 27 kentte 589 salonun işletmesini yürütüyor.
Ayna grubu Sevmek isimli single ile hayranlarına yeniden merhaba diyor. Sözü Erhan Güleryüz´e müziği ise tüm grup üyelerine ait olan ve farklı soundu ile dikkat çeken Sevmek , tüm digital platformlarda, müzik kanallarında ve radyolarda müzikseverlerle buluştu.
Tamburi Cemil Bey, ölümünün 99. yılında bugün saat 17.30´da Merkez Efendi Camii yanındaki mezarı başında Zeytinburnu Belediyesi ile Tamburi Cemil Bey Derneği tarafından anılacak. Katılacaklara ünlü bestekar hakkında bilgi aktarıldıktan sonra Zeytinburnu Belediyesi müzik salonu Nağmedar´da Tamburi Cemil Bey´in yapıtları seslendirilecek.
23 Aralık 1923 İstanbul doğumlu, müzisyen, yazar Panayot Abacı yaşamını yitirdi. Abacı, Türkiye’nin en eski klasik müzik dergisi Orkestra´nın kurucusu ve yayın yönetmeniydi.
Whitney Houston ile Bobby Brown´ın kızı Bobbi Kristina Brown yedi ay komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. 22 yaşındaki bobbi Kristina, 2012´de annesini yitirdikten sonra bir türlü kendine gelememiş ve Ocak 2015´te babası tarafından banyo küvetinde baygın bulunmuştu. Geç kız o tarihten sonra komadan çıkamamış ve olayla ilgili soruşturma bugüne dek sürmüştü.
Radikal.com.tr´de yayınlanan habere göre, Murat Boz, bir süre önce HDP´yi desteklediğine dair sosyal medyada cıkan asılsız haberlerle ilgili olarak Twitter hesabından kamuoyuna bir duyuru metni yayınladı.
Caz yorumcusu ve besteci Başak Yavuz, bu yıl Grammy Ödülleri caz bölümünde jüri görevini üstlenecek. New York´ta müzik eğitimi aldıktan sonra caz çalışmalarını Türkiye´de sürdüren Başak Yavuz bir de albüm sahibi.
Bugün gazetesinin haberine göre, sahnelerin açık ara en çok kazanan ismi Sibel Can, Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde de zirveyi kimseye kaptırmadı. Ünlü şarkıcı, aynı sahnede konser verecek onlarca sanatçı arasında bilet ücreti en pahalı isim oldu.
Tarkan, Suruç´taki kültür merkezinde yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 31 kişiyi sosyal medya üzerinden dile getirdi. Tarkan, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yararlılara ise şifa dileklerini ileterek, "Kendimizi güvende hissettiğimiz, huzurla uyuyup umutla uyandığımız bir Türkiye hayalimin gerçek olması dileğiyle" yazdı.
Radikal.com.tr´nin haberine göre Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde gerçekleşen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Türkiye´nin dört bir yanından çeşitli festival, film gösterimi, konser vb. etkinlikler iptal edildi ya da ertelendi.
Devlet Opera ve Bale eski genel müdürü Rengin Gökmen´in hukuka aykırı olarak görevden alındığı gerekçesiyle Ankara 7. İdare Mahkemesi´nde Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhinde açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme , görevden almanın hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Bakanlık 30 iş gününde Gökmen´i yeniden DOB Genel Müdürlüğü´ne getirmesi gerekiyor.
BBC´nin haberine göre Avustralyalı rock ozanıi Nick Cave´in 15 yaşındaki oğlu Arthur Cave dün öğleden sonra Sussex polisi tarafından kayalıklardan oluşan uçurumda bulundu. İngiltere´nin Brighton kentinde hastaneye kaldırılan Arthur Cave vücudundaki derin yaralar nedeniyle kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Arthur Cave’in ölümü hakkında ailesi açıklamada bulunacak. Arthur Cave, Nick Cave’in Susie Bick’ten olan iki oğlundan biriydii. Arthur, Nick Cave´in 2014 yapımı ´20,000 Days On Earth´ belgesel filmde yer almıştı.
Agos Gazetesi´nin haberine göre, İstanbul Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün başına Kevork Tavityan getirildi. Opera korosunun şefliğini yapan Tavityan, yaş haddinden emekli olan Şamil Gökberk’in ardından İstanbul Opera ve Balesi Müdürü oldu.
Geçen Kurban Bayramı´nda tartışmalara neden olan tweet´i nedeniyle Leman Sam´a, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, "suçun yasal unsurlarının oluşmadığı" gerekçesiyle beraat kararı verdi. Sam, sosyal medya üzerinden, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" paylaşımında bulunmuş, tartışmalara neden olmuştu.
Müzik listelerinde Tan Taşçı ile Teoman ‘Sus Konuşma ile birinci, Nazan Öncel ile Sezen Aksu ‘Erkekler de Yanar’la ikinci, Hande Yener ile Madrigal ‘Ego ile üçüncü oldu.
Türkiye´nin büyük kentlerinde yayında olan radyo kanallarının geniş listesi
Kanadalı rap yıldızı Drake, 14 ve 15 Mayıs tarihinde, toplam 43 şarkı ve 149 dakika müzik içeren üç albümünü aynı anda yayınladı. Iceman, Habibti ile Maid of Honour adlarındaki albümlerde Future, 21 Savage ve Central Cee gibi sanatçılarla iş birliği yapan Drake son stüdyo albümü "For All the Dogs"ı 2023'te piyasaya sürmüştü.
Son albümü Fall to Pieces'ı 2020'de yayınlayan, Trip-hop öncüsü Tricky (Adrian Nicholas Matthews Thaws) 17 Temmuz'da çıkacak yeni albümü "Different When It's Silent"ı tanıtımına başladı. Out of Place şarkısını ilk tekli olarak seçen Tricky bu yaz Avrupa'da turne de yapacak.
Post Truth filminin müzikleri, tarihte ilk kez yapay zekâ destekli bir üretim sürecinden doğan soundtrack albüm olarak müzik ve sinema tarihinde yeni bir eşiğe işaret ediyor. Alkan Avcıoğlu'nun, yurtdışında da ses getiren uzun metraj belgeseli Post Truth için bestelenen bu albüm, filmin kavramsal omurgasını müzik diliyle genişleten bağımsız bir eser olarak konumlanıyor. İki yılı aşan bir üretim sürecinde, binin üzerinde yapay zekâ destekli kompozisyondan süzülen soundtrack, gitgide dijitalleşen hayatlarımızın parçalanmış gerçeklik algısını doğrudan sesin yapısıyla kuruyor. Albüm, yalnızca bir film müziği olarak değil; çağdaş dünyanın işleyişini, ritmini ve gerilimini kaydeden işitsel bir harita olarak konumlanıyor.
Rockwell’in küçüklüğü Michael Jackson’ın evinde geçmiş. Ablası Hazel, Michael’ın ağabeyi Jermaine Jackson’la evli. Kendinden altı yaş büyük Michael’la arası çok iyi. Michael’ı Jermaine ile şarkıda vokal yapmaya ikna etmesi zor olmuyor ve 27 Aralık 1983’te ilk albümün ilk teklisi halinde Somebody’s Watching Me yayınlanıyor. New wave, R&Bve synt-popun iç içe geçtiği parça, üç ayda 500 bin satıp ABD’de hem liste başı oluyor, hem de altın plak kazanıyor.
Yerli müzikte Blok 3 ‘Kusura Bakma’ ile birinci, Eypio 'Yeraltı’yla ikinci, Ankara Echoes ‘Beni Al’ ile üçüncü oldu.
Rock ve müzik tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Genç yaşına karşın uzun yıllardır rap müzikle uğraşan ´sinemamuzik.com´ okuru Emre Onaran sitemiz için rap şarkı yazdı. Yapıtını arkadaşı Uygar´la (Ragyu) birlikte seslendiren Emre Onaran´ın (Sürgün) videosu fotoğrafı tıklayınca:
Ahmet Baran ve Mine Geçili’yle özel şarkılar bugün 21.15'te TRT Müzik'te ekranlara gelecek Müzik Yolcuları programında.
Ersen’in yoldaşı olacak Dadaşlar grubunun kuruluşuna daha iki yıl vardır ve bu parçaların kayıtlarında Kardaşlar’dan Seyhan Karabay akustik gitar ile ıklığı, Taner Öngür bas, gitar ve kaşığı, Hüseyin Sultanoğlu davul ile bongoyu çalar; gitar ve bağlama bölümleri de Zafer Dilek’in elinden çıkar. Derli Kaval ve Kozan Dağı ile Ersen, Anadolu Pop’ta ağırlığı hissedilen bir isimdir artık. Kozan Dağı’na Ersen’in bestesi Anadolu ozanlarını aratmayacak derecede başarılıdır; Zafer Dilek’in düzenlemesi de.
İsmi Açık Hava Tiyatrosu; halkın ağzında Harbiye Açıkhava; kartvizitinde ise ‘Türkiye’nin Müzik Mabedi’ yazılı. Hem ülke, hem dünya kültür tarihinde bir Royal Albert Hall, Madison Square Garden, Olympia kadar önemli ve değerli bir amfitiyatro. Kent mimarisi için de önemli merkez. Batılı örneklerine benzer şekilde bir eğlence vadisinin ortasında bulunuyor. En üstte Hilton, biraz altında, günümüzde adı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı olmuş meşhur Spor ve Sergi Sarayı, Açıkhava Tiyatrosu, Küçük Çiftlik Park lunaparkı ve ismi sürekli değişen stadyum…
Ultimate Classic Rock dergisi Beatles üyeleri McCartney, Lennon, Harrison ile Starr 'ın grup sonrası çıkarttıkları solo albümleri değerlendirdi ve kötüden iyiye bir liste hazırladı:
Malatya’dan ABD’ye göçmüş Tosun ailesinin oğulları Cem ile Ali, adlarını yapıştırıp Cemali grubunu kurmuştu. Aile psikoloğu olan Cem, sinema eğitimi alan Ali, müzik ağır basınca tüm zamanlarını elektronik sounda ayırmayı tercih etmişti. Cemali önceleri new age, endüstriyel rock ve deneysel müzikle ilgilenmiş, Trance Mission, Jumping Budha, Lumin gibi gruplarla dünya müziği (world music) üzerine iş birliği yapmıştı. Bir süre sonra, ‘özlerine sahip çıkma arzusu’ diye özetledikleri projeyi başlatarak bestelerini Türkiye’de değerlendirmeye karar vermişti iki kardeş. Ürettikleri bestelere Türkiye’de ‘Anadolu world’ etiketi uygun görülmüştü.