Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

24 TEMMUZ 2015

23 Temmuz 2015 Perşembe 22:18
Murat Erşahin Sinemadan Çıkmış İnsan

Yeni haftanın beraberinde getirdiği yeni film sayısı sekiz. Üç film notlarımız arasında. Haftanın diğer yenileri ise; Berlin Film Festivali’nde ‘en iyi yönetmen’ ödülünü alan Malgorzata Szumowska imzalı Polonya yapımı ‘Cialo / Beden’, Pierce Brosnan, Jessica Alba ve Salma Hayek’li romantik komedi ‘How to Make Love Like an Englishman / İki Aşk Arasında’, korku-gerilim örneği ‘The Gallows / Darağacı’, Fransız yapımı romantik komedi ‘Caprice / Acemi Çapkın’ ve yerli korku film denemelerinin bir yenisi olan ‘Deccal’. İçinizde yaşayan sinemadan çıkmış insanın elini sakın ha bırakmayın. Herkese iyi seyirler.

KAĞITTAN KENTLER
Geçtiğimiz yıl beyazperdeye uyarlanan romantik dram ‘The Fault in Our Stars / Aynı Yıldızın Altında’ gibi ilk gençliklerini sürenleri mest eden romanların yazarı John Green’in aynı adlı eserinden uyarlanan duygusal gençlik öyküsünü, Jake Schreier yönetmiş. Sıradan gençlerin, hayatı, kendilerini ve aşkı keşfetmelerinin hikayesi. Quentin ve iki sıkı arkadaşı, aniden ortadan kaybolan ve aşık olduğu komşu kızı Margo’yu bulmak için yola düşerler. Çıktıkları yolculukta, büyüyüp, olgunlaşacaklardır aynı zamanda. Güzel İngiliz aktris Cara Delevingne ve Nat Wolff’un başrolü üstlendikleri duygusal yol filmi, iddialı, büyük laflar etse de, incir çekirdeğinin içini doldurma gayretinin karşılığını tam anlamıyla veremiyor. Yine de özellikle romanın hayranı olan genç izleyiciyi memnun edecektir kuşkusuz. (2,5 / 5)

SON 5 YIL
İlişkilerindeki iniş ve çıkışlarla bir çift. Bir yazar ve bir aktris. Şarkılar eşliğinde müzikal bir romantizm. Jason Robert Brown’un Tony ödüllü ünlü müzikalinden beyazperdeye yansıyan filmin senaryosu, aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturan ve ‘Fisher King / Balıkçı Kral’ ile ‘Bridges of Madison County / Yasak İlişki’ gibi ünlü yapımların senaristi olarak tanıdığımız Richard LaGravenese imzası taşıyor. Anna Kendrick ve Jeremy Jordan’ın performanslarıyla dikkat çeken duygusal müzikal, öykü anlamında bir orijinallik taşımasa da, gündelik hayatın içinden, gerçekçi kesitlerle keyifle izletiyor kendini. Neşesi ve hüznüyle şarkılarla anlatılan aşk hikayesi, yaz sezonunun eğlence alternatiflerinden biri. (2,5 / 5)

KUTUPTA MACERA
Norveç yapımı aile macerası, özellikle genç izleyiciye sesleniyor. Üç kardeş, kazara bindikleri askeri helikopter, Norveç’in kuzeyindeki Spitsbergen adasında, onları habersizce bırakıp gidince, kutup dairesinde yalnız kalırlar. Vahşi doğanın ortasında, karlarla kaplı ıssız coğrafyada, bir arada kalıp, yaşam mücadelesi vermek zorundadırlar. Leif Hamre’nin özellikle küçük yaştaki okuyucu için kaleme aldığı romandan yapılan uyarlamayı, Grethe Bøe-Waal yönetmiş. Hayatta kalma mücadelesi, doğa ve hayvan sevgisi ile harmanlanmış biçimde, eğitici bir hal alsa da, aile için hazırlanmış yapı ve fazla zorlama oluşlar, bir süre sonra -elde değil- maceranın heyecan dozunu düşürüyor. (2 / 5) MURAT ERŞAHİN




Diğer Yazılar