Doğan Müzik, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi´ne başvurarak Niran Ünsal´a dava açtı. Hürriyet´te Özge Eğrikar imzasıyla yayınlanan habere göre Ünsal, ´www.ensonhaber.com sitesinde yayınlanan söyleşisinde Doğan Müzik´in kliplerin ve şarkıların internette tıklanmasını arttırmak amacıyla hacker tuttuğu iddia etmişti. Doğan müzik ticari itibarının zedelendiği iddiasıyla Ünsal ve adı geçen internet sitesine 500´er bin liralık tazminat davası açtı.
Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Snoop Dogg, Türkiye´ye geliyor. Snoop Dogg 1 Ağustos´ta Çeşme Hangout Beach´te DJ´lik yapacak.
Grup Yorum´un 30. yıl konserlerinin ikincisini İzmir´de 400 bin kişi izledi. Hürriyet´te Ezgi Atabilen imzalı yayınlanan haberde 4 Temmuz 2015´te Sıhhiye Meydanı´nda yapılacak Ankara konserine ise valilikten yasak geldiği bildirildi. Gerekçe olarak ´´konserin toplumun bazı kesimleri tarafından tepki toplayabileceği´ gösterildi.
20-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında Zeytinli Dalyan Sahili´nde gerçekleşecek Zeytinli Rock Festivali´nde sahne alacak isimler açıklandı. Son program:
Beş yıl önce bir TV programında Hayko Cepkin için ´Korku filminden çıkmış gibi maymuna benziyor; kedi mi köpek mi kesiyor belli değil diyen Davut Güloğlu 15 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Mahkeme, Hayko Cepkin´in açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasında 15 bin lira ödenmesine karar verdi.
30. yaşını meydanlarda kutlayacak Grup Yorum 20 Haziran 19.00´da İzmir Gündoğdu Meydanı´nda ücretsiz halk konseri verecek. senfoni orkestrası, dansçıların ve teknik ekibin eşlik edeceği için İstanbul´dan 110 kişilik bir grubun İzmir´e gideceğini belirten yetkililer, Grup Yorum´un İzmir´de tarih yazacağını belirtti. Grup Yorum İzmir konserinin ardından 28 Haziran Pazar İstanbul Bakırköy Halk Pazarı, 5 Temmuz Ankara Sıhhıye Meydanı konserlerine çıkacak.
İlhan İrem ´Aşk Sensin´ ismin verdiği konseriyle 5 Eylül 2015´te Harbiye Açıkhava Tiyatrosu´nda sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Albüm çalışmalarını sürdürdüğü halde, uzun yıllardır uyguladığı bir kararla popüler kültüre ait hiçbir ortamda yer almayan sanatçı, konserler yoluyla müzikseverlerle iletişim kurmayı tercih ediyor.
NBA Live 2016 oyununun yapımcısı şirket, fon müziği olarak Cem Karaca´nın Obur Dünya şarkısının giriş bölümünü kullandı. NBA Live 2016 isimli oyununun tanıtım videosu Türkiyeli kullanıcılar arasında olay yarattı. Videoda "Obur Dünya" şarkısının rap müzikle harmanlanmış hali bulunuyor. Oyun 29 Eylül 2015 tarihinde satışa çıkacak.
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan´ın Mersin´in Tarsus İlçesi´nde öldürülmesi sonrasında yazdığı tweet mesajları nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Nihat Doğan için takipsizlik kararı verildi.
Bu yıl 25. yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali´nin (21 Ekim–1 Kasım 2015) yıldız isimleri arasında yer alan Manu Katché, Bill Frisell, John Scofield & Joe Lovano’nun biletleri 25 Haziran 2015, Perşembe günü Biletix’de satışa sunuluyor.
Kenan Doğulu ile Ozan Doğulu; birlikte imza attıkları ´Kız Sana Hayran´ isimli single çalışmayı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. hayranları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Ramazan Bayramı öncesi satışa çıkması planlanan ´single´ın video klibini Nihat Odabaşı çekti.
Uluslararası İstanbul Caz Festivali albümü, EMI Müzik Türkiye etiketiyle şimdi iTunes’da ön satışta. Joan Baez, Jools Holland, Aloe Blacc, Melody Gardot, Imelda May ve Tigran Hamasyan gibi folk, blues ve cazın farklı seslerini ağırlayacak olan festivalin albümü “22. Istanbul Caz Festivali” İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliği ve EMI Müzik Türkiye etiketiyle caz severlerle buluşuyor.
Foo Fighters’ın lideri Dave Grohl, konserde ayağını kırdıktan sonra şarkı söylemeye devam ederek şaşkınlık yarattı. Göteborg ´ta Ullevi festivalinde sahneden düşerek ayağını kıran Grohl 15 dakika sonra dönerek şarkı söylemeye devam etti.
Caz müziğinin efsanelerinden Ornette Coleman 85 yaşında New York´ta yaşamını yitirdi. Saksafonist ve besteci Coleman free jazzın kurucularından sayılıyordu.
Hayat Bu Kapağın Altında desteğiyle One Love Festival 14, 13-14 Haziran’da Life Park´ta. Festival´de bu yıl sahneye çıkacak isimler:
ABD´de beyin ameliyatı olan İbrahim Tatlıses geçen pazar günü fizik tedavi için GATA´ya yattı. Tatlıses´in tedavisi iki ay sürecek. Günaydın´ın haberine göre, 9 Mart´ta ABD´nin Miami şehrinde beyin ameliyatı olan İbrahim Tatlıses´in sol tarafındaki felç durumuyla ilgili henüz bir değişiklik yok. İbrahim Tatlıses ikinci ameliyat için Amerika´ya gittiğinde bazı doktorların "Oralara kadar boşuna gidiyor, durumu değişmez." demişti.
Grup Yorum´un 12 Nisan´da İstanbul Bakırköy´de düzenleyeceği konsere izin verilmemesini protesto edenler için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sekiz yıla kadar hapis cezası istendi.
MUSE grubunun yeni albümü “Drones” Warner Music etiketiyle müzikseverlerle buluştu. Ekim 2014’te Toronto’da kayıtlarına başlanan “Drones”un yapımcı koltuğunda daha önce The Cars, Bryan Adams, Maroon 5 ve AC/DC albümlerinden hatırladığımız Robert John "Mutt" Lange oturuyor. En az albüm kadar konuşulan albüm kapak illüstrasyonu ise Californialı sanatçı Matt Mahurin´e ait.
1970´li ve 80´li yıllarda Türkiye´de de çok ünlü olan müzisyen, orkestra şefi James Last, 86 yaşında Florida´daki evinde öldü. Almanya doğumlu müzisyen genelde enstrümental parçalar çalan orkestrasıyla bir dönemin en çok dinlenen parçalarına imzasını atmış, ünlü parçalara yaptığı aranjmanlarla büyük beğeni kazanmıştı.
Pink Floyd´un efsane ismi David Gilmour yeni solo albümünün adını açıkladı: Rattle That Lock. Bestelerin sözlerini Gilmour´ın eşi Polly Samson´ın yazdığı albümde Phil Manzanera (Roxy Music) ile Jools Holland gibi isimlerin David Gilmour´a destek verdiği de bildirildi.
Müzik listelerinde Zeynep Bastık 'Kör Sevdam' ile birinci, Semicenk 'Kalpsiz'le ikinci, Blok 3 'Git' ile üçüncü oldu.
Türkiye´nin büyük kentlerinde yayında olan radyo kanallarının geniş listesi
Kalben, sözü, müziği kendine ait “Kandırma” ile listelere dönüyor. Düzenlemesini Onur Özdemir’in yazdığı şarkının mix’ini Alp Turaç, mastering’iri Ahmet Gökhan Coşkun üretti. Hoş Bir Seda ile DMC ortak etiketi ile “Kandırma” tüm dijital platformlarda yayınlandı.
Pink Floyd'un kurucu üyesi ve beyni Roger Waters'ın canlı kaydedilmiş yeni albümü (This Is Not A Drill – Live From Prague The Movie), ayrıca dört uzunçalarlık kutu seti, DVD, çift CD, Blu-ray ve dijital formatlarda (Legacy Recordings / Sony Music) satışa çıktı. Waters'ın "ilk gerçek veda turnesi" olarak adlandırdığı süreçte kaydedilmiş yeni albüm...
Duman grubu, geçen yıl yayınladığı son albümleri Kufi’yi plak formatında da müzikseverlere sundu. 16 şarkıdan oluşan albümün plak formatı için özel olarak 'master’ı yapılan yapıt 'duble' halde satışa çıktı. Sınırlı sayıda basılan çift plak analog ses yapısı içeriyor.
1970’lerin ilk yarısı; İtalya’nın güneyindeki Campania bölgesinde kurulan genç müzik gruplarından biri de La Nuova Frontiera. Beş kişiler ve tatil yörelerindeki gazinolarda, kulüplerde sahne alarak harçlıklarını çıkarıyorlar. Yıl 1974 ve onları dinleyen bir yapımcı plak teklifinde bulunuyor. Vurucu romantik besteleri var. Öncelikle isimlerini değiştiriyorlar ve I Santo California adını alıyorlar. İsim, ‘Santo Californialar’ demek. İtalya için sorun yok da, İtalya dışındaki müzikseverler, daha sonra, baştaki ‘İ’yi ingilizce ‘’ben’ olarak algılıyor; Türkiye’dekiler dahil.
Yerli müzikte Yerinde Dur ile Sefo-Demet Akalın birinci, Bir Çift Göz ile Norm Ender-Ebru Gündeş ikinci, Zeynep Bastık 'Kör Sevdam'la üçüncü oldu.
Rock ve müzik tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Genç yaşına karşın uzun yıllardır rap müzikle uğraşan ´sinemamuzik.com´ okuru Emre Onaran sitemiz için rap şarkı yazdı. Yapıtını arkadaşı Uygar´la (Ragyu) birlikte seslendiren Emre Onaran´ın (Sürgün) videosu fotoğrafı tıklayınca:
TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Ayşen Birgör, gökteki yıldızlar misali ışıl ışıl şarkıları bugün 19.00'da TRT Müzik'te ekranlara gelecek Yıldızlar Altında programında seslendiriyor.
Naz Koçaş, best of'unu Stig'in şarkılarından yaptı:
İsmi Açık Hava Tiyatrosu; halkın ağzında Harbiye Açıkhava; kartvizitinde ise ‘Türkiye’nin Müzik Mabedi’ yazılı. Hem ülke, hem dünya kültür tarihinde bir Royal Albert Hall, Madison Square Garden, Olympia kadar önemli ve değerli bir amfitiyatro. Kent mimarisi için de önemli merkez. Batılı örneklerine benzer şekilde bir eğlence vadisinin ortasında bulunuyor. En üstte Hilton, biraz altında, günümüzde adı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı olmuş meşhur Spor ve Sergi Sarayı, Açıkhava Tiyatrosu, Küçük Çiftlik Park lunaparkı ve ismi sürekli değişen stadyum…
1977, punkın patlama yaptığı yıl olarak müzik tarihinde önemli bir dönem. Ancak klasik rockın aynı günlerde tatile çıktığı zannedilmesin. Klasikçiler de aynı günlerde çok değerli albümlere imza atarak gövde gösterisi yapmıştı. Radio X dergisi, 1977'de çıkmış en iyi 25 klasik rock albümünü bir araya getirdi: