ESKİMEYEN ESKİLER

TRUE (SPANDAU BALLET)

22 Ekim 2020 Perşembe 19:18

Spandau Ballet grubunun gitaristi ve ‘beyni’ Gary Kemp odasında yatakta gitarıyla beste yapmaktaydı. Al Green ya da Marvin Gaye stili şarkı istiyordu. Melodiyi bulunca kardeşi Martin’i (Spandau Ballet’nin bas gitaristi) çağırıp dinletti.

Sonra sözleri bitirdi. Altered Images grubunun solisti Clare Grogan’a hissettiklerini kaleme almıştı. Sözler için Nobokov’un Lolita’sından da esinlendiğini söylemişti.

Top Of The Pops programının çekimlerinde görmüştü Clare’i. Babasını yayına alıp İskoçya’ya kadar götürmüş ve tanıştırdığı Clare ile beş çayı içmişlerdi.

Ancak, heyecan mı, aşk mı olduğunu kestirememiş, platonik bir heves olarak kalmıştı Claire tutkusu…

True adını verdiği besteyi Bahamalar’daki Compass stüdyolarında kaydetmişler, adanın sıcacık yumuşak atmosferini şarkılara yansıtmayı başarmışlardı. Albüme adını veren True parçasını bir vesile ile Marvin Gaye’ye de dinletmişler, Amerikan soulundan izler taşıdığı yanıtını almışlardı. Gaye, grubun vokali Tony Hadley’nin performansını da övmüştü.

True’ya, sadece 1983'te ABD radyolarında iki milyondan fazla kez istek gelmiş, birçok filmin nikah sahnesinde kullanılmış, İngiltere dört hafta ‘1 numara’da kalmıştı.

13 Temmuz 1985’te grup True’yu Wembley’de Live Aid konserinde çalmıştı.

Trump’la birlikte albümden Gold parçası da patlamış ve Spandau Ballet 80’lerin en flaş gruplarından biri haline gelmişti.



Diğer Haberler

NOVEMBER RAIN (GUNS N' ROSES)
NOVEMBER RAIN (GUNS N' ROSES)
19 Mart 2023 Pazar 22:26

NO WOMAN NO CRY (BOB MARLEY&THE WAILERS)
NO WOMAN NO CRY (BOB MARLEY&THE WAILERS)
31 Ocak 2023 Salı 20:57

BU SON OLSUN (CEM KARACA/APAŞLAR)
BU SON OLSUN (CEM KARACA/APAŞLAR)
27 Ocak 2023 Cuma 22:01

FOLLOW YOU FOLLOW ME (GENESIS)
FOLLOW YOU FOLLOW ME (GENESIS)
20 Ocak 2023 Cuma 20:47

ELBETTE (CANDAN ERÇETİN)
ELBETTE (CANDAN ERÇETİN)
14 Ocak 2023 Cumartesi 20:57

LUKA (SUZANNE VEGA)
LUKA (SUZANNE VEGA)
09 Ocak 2023 Pazartesi 21:33