SİNA KOLOĞLU (PİYANO)
1957’de İstanbul’da dünyaya geldi. Beş yaşında piyano dersleri almaya başladı. Galatasaray Lisesi’nde okurken tiyatro kolu için müzikleri yazdı, ödüller kazandı ve amatör solo piyano konserleri verdi.
Mimar Nejat Yavaşoğulları ile İstanbul’da Bulutsuzluk Özlemi’ni kurdu. Kendilerine isim diye Feveran Kumpanyası'nı bulmuşlardı. 1985'de de birkaç konsere 'Mor' adıyla çıktıktan sonra 1986 tarihli ilk albümlerine verdikleri Bulutsuzluk Özlemi adı topluluğun da ismi oldu. Mavi gökyüzüne, güzel günlere özlemdi Bulutsuzluk Özlemi.
Türkçe rock yapılabileceği tartışmalarına Seksenler'de son verişiyle daha bir önem kazanmıştı grubun varlığı.
Sound fazla özgün olmasa da dillendirilen sorunlar, sol tavır, gündemi izleyen muhalif söylem özellikle üniversitelileri etkilemişti…
1989 tarihli ikinci albüm Uçtu Uçtu büyük başarı kazandı. Politik dil sivrileşirken Bulutsuzluk Özlemi 'Acil Demokrasi' diye haykırıyordu.
Koloğlu müzikle beraber gazeteciliği de bir arada götürüyor, Cumhuriyet Gazetesi’nden Milliyet’e geçip burada TV eleştirmenliğine başlıyordu.
1993'de Sting'in İstanbul İnönü Stadı’ndaki konserinde ön grup olarak sahneye çıkan Bulutsuzluk Özlemi ilk kez bu kadar geniş kitleye seslenmişti.
1996'da konser albümü Yaşamaya Mecbursun ve 1998'de Yol albümüyle (Uzunçalar halinde de basıldı) dinleyicisini arttıran grup, yerli rockta iyiden iyiye lider konumuna yükselmişti.
Kurulduğu günden beri kentin türküsünü söyleyen, kenti anlatan Bulutsuzluk Özlemi yüzünü Türkiye’nin diğer yörelerine de çevirmiş, Yol’daki etnik lezzetli birkaç parçayla 2001’de gelecek Numara albümünün içeriğini çıtlatmıştı…
Bu arada grup köklü değişiklikler de yaşadı. Senfoni orkestralarıyla konser verildi, bu konserlerin kayıtları alındı, bir arada çalma süreleri arttı, Sina Koloğlu’nun tuşluları daha bir öne çıkarıldı.
Yavaşoğulları ile yıllarca Bulutsuzluk Özlemi’ni ileri taşımayı başardı. 2019’da ise solo albümü Geceden Sabaha’yı yayınladı.