SARP KESKİNER (GİTAR)
1990’da profesyonel müziğe geçiş yaptı. Ekim 1993’de Sarp Keskiner önderliğinde İzmir’de tohumları atılan ve İstanbul’da büyüyen İstanbul Blues Kumpanyası, geleneksel blues funk, zydeco, cajun, gospel gibi siyah müziğin değişik türlerini Ortadoğu ile Anadolu folk soundlarıyla birleştirerek Mart 1997’de Kökler albümünü müzikseverlere sunuyordu.
Kumpanyanın en köklü üyeleri Sarp Keskiner ile Salih Nazım Peker bluesla Anadolu folku arasında ortak noktalar bulduklarını, bluesun geleneğini, duygularını, inançlarını araştırdıklarını belirtiyorlardı.
Tamamen Halk müziği yaptıklarını söyleyen, blues çalgılarının yanında bağlama, cura, bendir gibi bizden enstrümanlar da kullanan grup, Kasım 1999’da arabesk, halay, funk, trip hop, drum’n bass, elektrikli deltayı bir araya getirdikleri Sair Zamanlar albümünü yayınladı.
Keskiner bu arada 1996’da Moe Joe grubunda da müzik üretmeye başlamıştı. Özellikle 60’lar ‘Delta Blues’uyla lokal programları yaparak dinleyici kazanıyorlardı.
Moe Joe, çalışmaların albüm kıvamına geldiği gün stüdyoya girip tamamen kendi besteleriyle kayıtları gerçekleştirdi ve Kasım 2000’de ChicagoİstanbulMainline albümünü çıkardı. Yapıt, 60’larla bugünün elektrikli bluesu arasında bir yerde duruyordu. Otantiğe azami bağlı olan, yöresel tavırlara kadar dokunan tertemiz yorumla ilerleyen bir grup duruşu sergilemişlerdi.
Tuzlu Nehir ile Mama&Friends gruplarında da yer alan
Sarp Keskiner’in bundan sonraki adresi 2003’te kurulan Saska grubu oldu. İç Asya, Kuzey Asya, Kafkasya halk şiirlerini ve makamlarını kullanarak, yerel müzikleri elektronik müzikle yoğurup yeni bir halk müziğinin peşinden gittiler.
Kendilerini, kavramsal sanat üzerine kafa yoran, bir ses tasarımı yaratmaya çalışanlar olarak tanımladılar.
2004’de Sokkur Saska (Çuvaşça kör at sineği anlamına geliyor) albümünü yayınladılar.
Keskiner, 1993’ten bu yana yazarlık, editörlük, radyoculuk, prodüktörlük ve etkinlik tasarımı gibi alanlarda yurtiçi ve yurtdışında pek çok proje gerçekleştirdi.
2005’te Deniz Cuylan ile Great Republic of South projesini hayata geçirdi; aynı yıl Türkiye’de deneysel müziğin belleğini arşivlemek amacıyla Kronovox Archives plak şirketini kurdu.
2006’dan sonra sinema, tiyatro, radyo drama alanda müzik üretmeye yönelen sanatçı, küratörlüğünü üstlendiği Noksan ile birlikte kolektif doğaçlamaya, ses tasarımına ve disiplinler arası üretimlere ağırlık verdiği Yuri Skies, Skip Lakes, Red Abizianas gibi projeleri hayata geçirdi. Eş zamanlı olarak müzikal kökenlerine geri dönerek, İzmir’de geleneksel blues ve konvansiyonel formları birlikte işleyen The Stools ve The Underdogz ekiplerini oluşturdu.
Bugüne dek yerli caz, doğaçlama müzik ve rock sahnesinden birçok ünlü ismin yanı sıra Chris Chavez, Art Fazil, Nappy Brown, Eddie Kirkland, Lucky Peterson, Alvin Youngblood Hart, Marco Capelli, Adam Rudolph, Okay Temiz, Jone Takamaki, Saadet Türköz, Eva Zurakowska, Lukasz Sabat, Jan Mittendorp, Mike Green, Kitty Solaris, Dani Dorchin, Yat-Kha gibi uluslararası sanatçılarla da konser veren, turneye çıkan Keskiner, editörlük ve müzik tasarımı uğraşlarını sürdürmekle beraber, kurucusu, yürütücü üyesi veya yöneticisi olduğu İzmir Kültür Pla+formu Girişimi, Teos Kültür Sanat Derneği, Karantina kolektifi, Komünitas, Konserve girişimi, Kronovox Archives Bellek İnisiyatifi kapsamında kültür ve sivil toplum alanındaki çalışmalarına devam ediyor.