EBRULİ / EZGİNİN GÜNLÜĞÜ (1996)
EBRULİ / EZGİNİN GÜNLÜĞÜ (1996)
1990’da Ezginin Günlüğü grubu faaliyetine son vermişti ama, üyelerden Nadir Göktürk çizgiyi aynı isimle yaşatmak istiyordu. Hüsnü Arkan’ı 1993’te gruba davet etmiş, şairlerin ünlü dizelerini bestelemenin yanı sıra şarkı sözü de yazmaya başlamışlardı. Hedef aynıydı: ‘Piyasanın istediğini değil, gönüllerindekileri çalmak’.
Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nda adları ‘özgüncüler’di. İlk dönemlerinde Halk müziği çıkışlı müzik yaparken yapıştırılmış etiketti bu. Oysa sürekli değişimden yana olduklarından belli bir türe sokmak istemiyorlardı müziklerini.
İlk dönemde sesi enstrüman gibi kullanan, türkülere eğilen çizgileri vardı. Sonra türküler azalırken, yerlerini ünlü şairlerin yapıtlarından yola çıkan, kent yaşamını sorgulayan parçalar almıştı.
Genelde üniversite öğrencileri dinliyordu Ezginin Günlüğü’nü. Şarkıların yapıları daha melodik ve ritmik ezgilere, sözler de daha mizaha meyledince albümleri geçmişten fazla ilgi görmeye başlamıştı.
Sözlerdeki muhalif havaya rağmen Ezginin Günlüğü’nün yeni kadrosu politik ya da müzikal misyonlardan uzak durmaktan yanaydı. Daha bireysel dertler anlatılıyordu şarkılarda. Bu arayışların sonucu, geniş kitlelerin ilgi alanına girebilecek, 1996 tarihli Ebruli albümünü yaptı grup.
Nefeslilerin ağırlığının arttığı, daha kolay dinlenebilen şarkılarla Ezginin Günlüğü popun da gündemine girmişti…
İÇERİK
1- Ebruli
2- Aldatan Şarkı
3- İyi Uykular Türkiye
4- Memleket Türküsü
5- Kuşlar da Gitti
6- Sesler Ve Küller
7- Fayton
8- Aşk Bitti
9- Sevgi Duvarı
10- Yastıklı Şarkı
11- Karasevda
12- Yabancı