ÇALGICI TAYFASI

DİĞERLERİ...

19 Mayıs 2020 Salı 13:24

ABDULLAH KEZLER (PİYANO)

Mart 1948’de Eskişehir’de doğdu. İstanbul Belediye Konservatuarı’nda öğretim gördü. Sanat yaşamına 1965’te Erol Büyükburç Orkestrası’nda başladı ve uzun süre bu toplulukta çaldı. Ardından Aysun Ercan'ın topluluğuna kemancı olarak katıldı.

 

ADİL AKTUNÇ (BAS GİTAR) 

1948'de Üsküp'te doğdu. 1965'te müziğe başladı. Barok 6, Orhan Şevki-Önder Bali 7'lisi, Yurdaer Doğulu Orkestrası, Nihat Baysal Orkestrası'nda yer aldı. 

 

ADNAN GÖYKEN (GİTAR) 

Temmuz 1948’de İstanbul’da doğdu. Küçük yaşlarda gitara başladı ve 1968’de askere giden Cihat Günaydın’ın yerine Mavi Işıklar’a katıldı. 1970’te gruptan ayrıldı. Vatani görevi sonrası İngiltere’ye gitti.

1991 Eurovision Türkiye finalinde ikinci olan Hamburger şarkısını seslendirdi. 1992’de de Bu İş Bu Kadar albümünü çıkardı.

 

ADNAN ÖZALAŞAR (GİTAR)

1958’de doğan Adnan Özalaşar, 9 Eylül Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nden mezun oldu. Devamında İzmir’de gruplarda çalmaya başlayan sanatçı, Watt 71 grubunda uzun yıllar çalıştı.

1988’de Caz ve Pop Armoni Orkestrasyon Düzenleme Bilgisi kitabını yayınlayan Özalaşar 1989’da Grup Metro’yu kurdu. Kalbiyle ilgili sorunlar yaşayan gitarist, 27 Mart 1997’de yaşamını yitirdi.

 

AGOP PAKYÜZ  (KONTRBAS)

22 Şubat 1926’da İstanbul’da doğdu. 1948’de amatör olarak akordeon ve kontrbas çalmaya başladı. Sonra piyasada tanındı ve İbrahim Solmaz, Roberto Lorano, Stephan Papazyan, Maruşka, Necip Divitçioğlu orkestralarında çalıştı. Pakyüz bir ara da Orhan Avşar’la ikili olarak programlar yaptı. Agop Pakyüz, topluluğuyla Taverna Oyun Havaları uzunçalarını yayınladı. Albümün parçaları Yeşilçam filmlerinde sıkça kullanıldı.

 

AHMET CESUR (GİTAR)

1950’de Bulgaristan’da doğdu. Türkiye’de gitarıyla çeşitli topluluklarda yer aldıktan sonra Selçuk Alagöz Orkestrası’na katıldı. Devamında Atılım Orkestrası’nda müziği sürdürdü. Cesur 2020’de yaşamını yitirdi.

 

AHMET ELMAS (SAKSAFON)

Kıbrıs’ta doğdu. Saksafonuyla Ankara caz camiasındaki nitelikli çalışmalarıyla tanındı. Quartet ve quintet halinde gruplar kurarak çeşitli etkiniklerde çaldı..

 

AHMET ERBAY (GİTAR)

Temmuz 1946’da Zonguldak’ta doğdu. 14 yaşında müzik hayatına başladı. Çeşitli topluluklarda çaldıktan sonra Okay Ergil Dörtlüsü’ne girdi. 1966’da Altın Mikrofon’a Kömür Gözlüm’le katılıp finale kalamayan Sonya Dores’e son veren Okay Ergil (banço, gitar), yarışmanın ertesinde arkadaşları Ahmet Erbay (gitar), Gül Özgen (vokal, alto partisyonlar), Adnan Erokan’la (1944) ‘Okay Ergil Folk Dörtlüsü’nü kurmuştu.

 

AHMET MUSTAFA ÖZGÜL (GİTAR)

Seksenler'in ortasına kadar Ankara'da çalışan, sonra İstanbul'a göç eden Period Orkestrası’yla sahnede yıldızlarla müzik yaptı. Grup Çığ’ın stüdyo kayıtlarına katıldı. TRT programlarında gitarist olarak yer aldı.

1990’da türkülerimizin yorumundan oluşan üç albümlük Best of Anatolia serisini, 2013’te Köprü albümünü çıkardı. Özgül'ün diğer albümleri: Troy Turkish Folk Music, Bolu Saz Havaları, Gülümcan&Turkish Ethnic Music, Cappadocia Turkish Folk Guitar, Ankara Ezgileri Folk Jazz.

 

AHMET ÖZGENÇ (DAVUL)

1954'te Karşıyaka İzmir'de doğdu. 1969'da müziğe davul çalarak başladı. 1972'de profesyonel oldu ve düğün orkestralarında yer aldı. Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği'nde okurken müziğe devam etti. Pirhan Atalar Zaman 8'lisi, Watt 71 gibi İzmir gruplarında çalıştı. Cazı da denedi.

 

AHMET TUZCUOĞLU (BAS GİTAR)

1947'de İstanbul'da doğdu. İki yıl konservatuarda kontrbas ve şan okudu. Küçük gruplarda yer aldıktan sonra 1967'de Apaşlar'a katıldı ve aynı yıl Altın mikrofon Yarışması'nda ikinci oldular. 

 

AHMET ÜNSEVER  (DAVUL)

1932’de İstanbul’da doğdu. Davul çalmaya 1958’de amatör olarak başladı ve bir yıl sonra adını taşıyan orkestrayı kurdu. Devamında, aralarında Özkan Acargil’in topluluğunun da olduğu diğer orkestralarda yer aldı.

 

AKAY TEMİZ (DAVUL)

Okay Temiz’in kardeşi olan Akay Temiz, müzik serüveninin ilk yıllarında ağabeyinin yanında yetişti. 70’lerin başından itibaren kariyerini yurt dışında sürdürdü ve davul, vurmalılar, piyano çaldı.

Bir ara yurda döndü ve Seyhan Karabay’ın Kardaşlar’ı yeniden toparladığı dönemde bu toplulukta baget salladı.

Daha sonra Erkin Koray’la çalıştı ve 1977 tarihli Erkan Koray Tutkusu albümünde davulu üstlendikten sonra yeniden yurtdışına çıkıp İngiltere’de yaşadı.

 

ALİ ALAGÖZ (ORG)

26 Kasım 1950'de İstanbul'da doğdu. 15 yaşında ağabeyi Selçuk Alagöz'ün orkestrasında melodika çalarak profesyonel oldu. Sonra orga geçti.  Dönemin gözde yarışması Altın Mikrofon'da Selçuk Alagöz Orkestrası'yla 1965'te finalist, 1966 ve 1967'de üçüncü oldular. 1970’de 3. Apollonia Uluslararası Müzik Festivali’nde Türkiye’yi, oryantal motiflerin ağır bastığı, ça ça ritmli Terkedildim (söz: Ali Alagöz-müzik: Selçuk Alagöz) adlı parçayla temsil ettiler.

Ali Alagöz, uzun yıllar aynı orkestrayla müzik üretmeyi sürdürdü.

 

ALİ BOZ (SAKSAFON)

Mart 1948’de Adana’da doğdu. Sanat hayatına 1965’te Kent Yedilisi’nde başladı. Sonra Sis Beşlisi, İsmet Sıral Orkestrası, Turkey Stones ile Ritm 68’de çaldı.

 

ALİ ERDOĞAN (GİTAR)

1946’da İstanbul’da doğdu. 1966’da müziğe amatör olarak başladı ve  Jaguarlar gibi çeşitli topluluklarda gitar çaldı. Sonra kendi orkestrasını kurarak programlar yaptı.  1967’de Altın Mikrofon Yarışması’na ‘altılı’ kadroyla katılan orkestrada Ali Erdoğan’ın kardeşi Rasim Erdoğan vokal, Yayla Heparı (Uzay Heparı’nın babası) organistti. 1970’li yıllarda blues ve caz çalışmalarıyla öne çıktı. Berklee’de eğitim gördü ve devamında dünyanın çeşitli yerlerinde caz performanslarına katıldı, takdir topladı.

 

ALİ ERDOĞAN AĞCA (GİTAR)

Berklee College of Music'te okudu ve caz kompozisyonu bölümünden mezun oldu. 1970’li yıllarda yerli piyasaya adım attı. Uluslararası caz ustalarıyla da aynı sahneyi paylaştı ve çeşitli projelerde çaldı. Ali Erdoğan Ağca Quartet bünyesinde ülkede cazın ilerlemesi için çaba sarf etti.

 

ALİ GÜÇKAN (GİTAR)

Müziğe küçük yaşlarda gitar çalarak başladı. 70'lı yılların başında arkadaşlarıyla Gerilim Set'i kurdu. Devamında Ersen'in grubu Dadaşlar'a geçti. 1976’dan sonra Ersen, radikal değişikliğe gitti ve yeni elemanlar Baki Yıldırım (klavye), Ali Güçkan (elektro gitar), Ferruh Çotuk (davul) ve Uğur Yassı’dan (bass) oluşan Dadaşlar’la, daha yumuşak sounda, ‘salon müziğine’ ve arabesk diye tanımlanan denemeleri içeren bestelere yöneldi. Dönem arabeskin egemenliğini ilan ettiği dönemdi ve diğer Anadolu Pop/Rockçılar politik hesaplaşmada taraflarını belirlerken Ersen, 'arabesk'e meyletti ve Ali Güçkan besteleri  Kalbimdeki Acı/Gurur 45’liğiyle listelerin üst sıralarına tırmandı.

 

ALİ KIZILÇAY (GİTAR)

1945’te İstanbul’da doğdu. Kardeşi Erdal Kızılçay'la birlikte yurtta büyüdü. Onu ve kardeşini, yurttaki müzik hocası keşfetti. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na giren Ali Arslan Kızılçay viyolonsel çalmaya başladı. Uzun süre albüm kayıtlarında çalan ve Zafer Çotal Orkesrası’nda yer alan Kızılçay, viyolonsel sanatçısı olarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'na katıldı. Öğrenciler yetiştirdi. Kanserle üç yıl mücadele ettikten sonra 2010’da yaşamını yitirdi.

 

ALİ RIZA EKEMEN (GİTAR, ORG)

21 Haziran 1944’de Aksaray Niğde’de doğdu. Konservatuarda okudu ama bitiremedi. Müzik öğretmenliği yaptıktan sonra çok genç yaşta profesyonel müzik piyasasına girdi ve Mavi Pantalonlular, Mete Metin, Metin Gürel, Necdet Karar, Yurdaer Doğulu, Orhan Sezener, Üstün Poyraz Set orkestralarında gitar, bas gitar, org ve flüt çaldı.

 

ALİŞAN TOPALOĞLU (DAVUL)

1978’de Zonguldak’ta doğdu. Lise sırasında davul çalmaya başladı ve çeşitli gruplarla Zonguldak’ta konserlerde çaldı. 1996’da İstanbul a gitti. Kısa sürede tekniğiyle sivrildi ve İstanbul pop ve rock grupları ile çaldı. 1998-2003 arası davul hocası olarak çalıştı. 2004’te Davulcu adını verdiği kendi stüdyosunu kurdu.

 

ALPAN BEYAZTAŞ (SAKSAFON)

Haziran 1940'ta İstanbul'da doğdu. Profesyonel müziğe 1958'de Nihat Baysal Orkestrası'nda başladı. Daha sonra Mete Duruman Orkestrası'nda da çalıştı. 

 

 

ALPAY İŞMAN (BAS GİTAR)

1967'de doğdu.  Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde kontrbass eğitimi gördü. Üniversitelerde dersler verdi.   TC.Kültür Bakanlığı, İstanbul Opera ve Balesi Orkestrası -TC.Kültür Bakanlığı, Antalya, İzmir, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları -Bakırköy ve Üsküdar Belediye Orkestrası ve Bandosu'nda çalıştı ve festivallerde, konserlerde çaldı. Birçok öğrenci yetiştirdi.

 

ALPER BERKSÜ (TUŞLULAR)

17 Ocak 1954'te Ankara'da doğdu. 1998'de İTÜ Konservatuarı’ndan mezun olduktan müzik piyasasına girdi ve Grup Lokomotif’in değişmez klavyecisi oldu. Seyyal Taner ile 1987'de Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye' yi temsil etti. Sahne çalışmalarının yanında yıldız isimlere besteler vererek ve düzenlemeler yazarak da ünlendi. Kuşadası Müzik Festivali'nde en iyi 2. beste ile gümüş güvercin ödülünü, TRT'nin düzenlediği ‘Altın Anten' adlı beste yarışmasında 3.lük ödülünü kazandı. 2003'te Hijazz projesinin kurucuları arasında yer aldı.

 

ALPER ÇAKIR (TUŞLULAR)

1994’te Londra Türk Radyosu’nda programlar ve DJ’lik yaptı. Aynı dönemde Londra’da gitar eğitimi aldı. 1996-99 tarihlerinde Ayna grubunda tuşluları çaldı.

Devamında aranjörlük, ses mühendisliği, müzik direktörlüğü görevlerinde bulundu, albüm kayıtlarında çaldı. 2000’lerde müzik çalışmalarını ABD’de sürdürdü.

 

ALPTEKİN YALDIR (DAVUL)

Kasım 1944'te Kastamonu'da doğdu. Profesyonel müziğe Arkadaş Dörtlüsü'nde başladı. Sonra Antik Set topluluğunu kurdu. Orkestra 1984'e kadar sahnelerde kaldı. Yaldır bir süre Metin Çotal Orkestrası'nda da çaldı.

 

ALTAN SEVERCAN (DAVUL)

1945’te İstanbul’da doğdu. Bir süre Ankara Devlet Konservatuarı’nda eğitim gördü. Profesyonel müziğe Mete Metin Orkestrası’nda başladı. 1965’te Erol Büyükburç Orkestrası’na davulcu olarak girdi.

 

ARET FARUK İKİKAT (BAS GİTAR)

1960'ta İstanbul'da doğdu. 1980'de Whisky grubunun ilk kadrosunda bas gitar çalmaya başladı. 1983'te ayrıldı ve iki yıl sonra Ekvator grubunu kurdu. Gitar dersleri verdi.

 

ARARAT YAZMACIYAN (ORG)

1946'da İstanbul'da doğdu. Yazmacıyan, 1960'ların sonuna doğru Damlalar Orkestrası'nda org ve gitar çaldı. Moğollar’dan Cahit Berkay-Engin Yörükoğlu ikilisinin, grubu Avrupa'da sürdürebilme çabaladığı günlerde aralarına aldığı Yazmacıyan 1975 yılında Moğolar'a katılmış ve tuşluları üstlenmişti. Moğollar  o dönemde üç 45’lik ile iki uzunçalar üretmiş, çeşitli olanaksızlıklara karşın vasatı aşan işler çıkarmıştı. Ararat Yazmacıyan 2021'de İsviçre'de yaşamını yitirdi.

 

ARTO HAÇATURYAN (TROMBON)

Gida Kornfilt Orkestrası davul ve tromboncularından Arto Haçaturyan, kardeşleri Dikran, Victor ile Hrant Lusigyan ve Niko’nun da aralarında bulunduğu ‘Swing Amateur’ adlı 15 kişilik topluluk kurdu. Özel gecelerle birlikte sık sık Saray Sineması'nda konserler veren orkestra, Amerikan Haberler Merkezi'nden notaları temin edip provaları Tünel'deki Musevi Kulüp’te yapıyordu.

Dağıldıkları 1944’e kadar Benny Goodman tarzı müzik üreterek cazı dönemin gençliğine sevdirdiler. Haçaturyan 1946’da orkestrayı toparlamayı denese de başarılı olamadı.

Asıl mesleği mimarlık olan Arto Haçaturyan ardından, Cüneyt Sermet ve Arif Mardin ile birlikte ‘Büyük Haçaturyan Orkestrası’nı hayata geçirdi. Orkestra, Mardin’in ve Stan Kenton’ın aranjmanlarını çalıyordu. Saksafoncu Faruk Akel, tenor saksafoncu İsmet Sıral, trompetçi Dikran Haçaturyan, tromboncu Gurdik gibi dönemin en önemli cazcılarının da katıldığı topluluk, maddi imkânsızlıklardan dağıldı.

 

ASLAN KARTALPENÇE (DAVUL) 

Uzun yıllar Ankara'da müzik yaptı ve caz denemeleriyle ünlendi. Orhan Sezener Orkestrası'nda çeyrek yüzyıla yakın süre baget sallayan Kartalpençe, kendi adına da topluluk kurdu. 

 

ATİLLA BAYBEK (BAS GİTAR)

Nisan 1947’de Ankara’da doğdu. Profesyonel müziğe Kanat Gür Orkestrası’nda başladı. Ardından Ritm 4 ile Kent Yedilisi’nde bas gitar çaldı ve bu toplulukla 1966’da Altın Mikrofon Yarışması’na katıldı. Ergun Özer ile İsmet Sıral’ın topluluklarında Turkey Stones'da da çalışan Baybek dönemin dikkat çeken müzisyenlerinden biriydi.

 

ATİLLA BERKAN (PİYANO)

1929'da doğdu. Bir süre konservatuarda eğitim gördü. Atilla Berkan, 60’ların başında İstanbul’un gözde lokallerinde orkestrasıyla sükse yaptı. Atilla Berkan Orkestrası’nın vokalini üstlenmiş isimler arasında Erol Börtlüce ile Ajda Pekkan da vardı.

İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca caz parçalarıyla tanınan orkestranın 1965-66 kadrosunda Tansu Karayazgan (elektro gitar), Metin Bulut, Üstün Akmen (vokal), Çetin Kaya (gitar), İbrahim Kavas (davul), Atilla Berkan (piyano), Adnan Özüdoğru (bas) bulunuyordu. Orkestrada bir ara Samim Bükülmez (davul) ile Erol Söylemez de (elektro gitar) çalışmıştı.

Berkan, orkestrasını dağıttıktan sonra gece kulüplerinde piyanosuyla dans müziği yaptı.

 

ATİLLA CEYHAN (GİTAR)

1942’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuarı’nda eğitim aldı. İlk topluluğu Çetin İnöntepe Orkestrası oldu ve Şevket Uğurluer’le de çaldı.

Ardından Tünay Akdeniz ile tanıştı. Birlikte müzik yapmaya karar verdiler ve 1973’de ‘Atilla Ceyhan- Çığrışım Folk' olarak sözleri Karacaoğlan’ a ait Tünay Akdeniz bestesi Dadduk (Tatlı) ile Karacaoğlan 9/8 adlı şarkıları 45’lik olarak çıkardılar.

Plakta Çığrışım’ı bir başına temsil eden Tünay Akdeniz davula otururken, Atilla Ceyhan da gitar çalmış ve vokal yapmıştı. Rıza Silahlıpoda tuşlularda, Celal Kuru flütte, Talat Kurter bas gitarda kayıtlara destek vermişti.

 

ATİLLA KABAN (PİYANO)

1960'ların başında adını verdiği orkestrayı kuran Atilla Kaban uzun yıllar sahnelerde ünlü isimlere eşlik ettikten sonra yurtdışında müzik yaptı. Farklı kadrolarla orkestrayı 2000’lerde devam ettiren Kaban, tek piyanoyla da eğlence mekanlarında çalıştı, şarkı da söyledi.

 

ATİLLA YILDIRIM (DAVUL)

Ekim 1945’te İzmir’de dünyaya geldi. Lisede eğitimini bırakıp dansa yöneldi ve bir süre dans öğretmenliği yaptı. Napolyon Set Topluluğu’nda davul çalarak profesyonel oldu. Daha sonra çeşitli topluluklarla programlar yaptı.

 

ATTİLA BERKAN (PİYANO)

1936’da İstanbul’da doğdu. Bir süre konservatuarda öğrenim gören Berkan 1960’da profesyonel oldu. Gece kulüplerinde piyanosuyla programlar yapan sanatçı, bir ara Moda Beşlisi topluluğunda yer aldı. Sonra kendi orkestrasını kurdu. İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca caz parçalarıyla tanınan orkestranın vokalini üstlenmiş isimler arasında Erol Börtlüce ile Ajda Pekkan da vardı.

 

AYDIN ERDENER (DAVUL)

1929'da İstanbul'da doğdu. Genç yaşta davul çalarak profesyonel oldu. Şevket Uğurluer, Süheyl Denizci, İlhan Feyman orkestralarında çalıştı. 

 

AYSUN ERCAN (KEMAN)

1942’de İstanbul’da dünyaya gelen ve İstanbul Konservatuarı’ndan mezun olan Aysun Ercan, müzik hayatına 1965’de başladı. O yıl kurduğu Aysun Ercan ve Kemanları grubuyla birçok kentte konserler verdi, TV programlarına çıktı. Çigan melodilerini başarıyla yorumlayan grup özellikle kadın üyelerin keman çalmaları ve şarkı söylemeleriyle gazinoların, özel gecelerin aranan ismi olmuştu.

Aysun Ercan kemanıyla solo çalışmalar da yapmıştı. Zaman içinde Aysun Ercan ve Sihirli Kemanları, Aysun Ercan ve Genç Kemanlar gibi isimler alan topluluk Çingene Dansı kasetini ve 1988’de A Night at Hilton Roof albümünü Aysun Ercan (keman) ekibiyle uzun yıllar otellerde ve restoranlarda programlar yaptı.

 

AYTEKİN YALDIR (DAVUL)

Kasım 1944’de Kastamonu’da doğdu. Ankara’da öğrenim gördü ve Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Sanat yaşamına 1966’da Arkadaşlar Dörtlüsü’nde davul çalarak başladı. Sonra Antik Set topluluğunu kurdu.

 

AZİZ ÖZEN (PİYANO)

Kasım 1943’de Yugoslavya’da doğdu. Belgrad Müzik Akademisi’nden mezun oldu. Müzik yaşamına Aysun Ercan Topluluğu’nda başladı. Muhittin Paydaş Orkestrası’nda piyano ile org çaldı. İstanbul Konservatuarı’nda dersler verdi, filmlere müzikler yazdı.

1967-79 arası İstanbul’da çalıştıktan sonra İzmir’e yerleşti ve piyanosuyla uzun yıllar programlar yaptı, 22 dilde şarkılar söyledi.

 

BAHA BODUROĞLU (BAS GİTAR)

3 Şubat 1947’de İstanbul Laleli’de doğdu. Küçük yaşta müziğe merak sardı. Subay olan babasının mesleği gereği Türkiye’nin çeşitli yerlerinde okudu. İstanbul’da gitar öğrendi ve mahalle orkestralarında bas çalmaya başladı. Ardından arkadaşlarıyla Sis Beşlisi’ grubunu kurdu. Bir süre sonra Baha ve Sisleri grubunu hayata geçirdi.

Bir süre tiyatro oyunculuğu yaptı. 1971’de müzik sektörüne döndü ve Güzin Sokullu ile ikili oldu. Güzün-Baha ikilisi ilk plakları “Sivastopol Önünde’yi 1971’de yayınladı. Plaklar yayınlayan, konserler veren ikilinin çalışmalarının devamında Boduroğlu, yapımcılığa geçip pop sanatçılarına albümler üretti, radyoculuk yaptı.

 

BARAN SAY (KONTRBAS)

İzmir’de dünyaya geldi. Müzik eğitimini Viyana Şehir Konservatuarı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tamamladı. Ana sazı kontrbas olan Baran Say gitar ve bas gitarı da öğrendi. 2003'te İstanbul caz camiasını dahil olan sanatçı, birçok isimle sahnede çaldı, albüm kayıtlarında yer aldı. 

Burçin Büke, Tanini, Cenk Erdoğan, Bilal Karaman, Yavuz Akyazıcı, Şirin Soysal ve Başak Yavuz'la çeşitli projeler üreten Baran Say, trio halinde lokallerde çalıştı, festivallere katıldı. 

 

BERÇ KÜRKÇÜ (BAS GİTAR)

Mart 1946’da İstanbul’da doğdu. Profesyonel müziğe 1953’te Melodi Kentet Topluluğu’nda başladı. Piyanoda dikkat çektikten sonra Cem Karaca’yla Jaguarlar'da çalıştı ve ardından Siluetler’in ilk kadrosunda, Erol Büyükburç ve Orhan Şevki-Önder Bali orkestralarında bas gitar çaldı.

 

BİRKAN BAŞÖREN (DAVUL)

2004'te davulçalmaya başladı. Yeteneğiyle kısa sürede sivrildive aranan isimlerden biri oldu. Zaman içinde  Deli Gömleği, Apartmanlar, Softa, Meriva, El Topo, DuctapeKenesis gruplarında davula oturdu. Öğrenciler de yetiştirdi.

 

BİROL AĞIRBAŞ (VURMALILAR)

1959’da İstanbul’da doğdu. Çocukken mandolin çaldı ve 10 yaşında babasından davul dersleri aldı. Babası Salim Ağırbaş’ı orkestrasında piştikten sonra 1979’dan itibaren birkaç toplulukta bongo çaldı.

Bülent Ortaçgil ile Birsen Tezer’le çalıştı. Ritm Okulu adlı CD hazırladı ve ayrıca dersler verdi.

 

BORA EGEMEN (BASGİTAR)
4 Temmuz 1972’de Ankara’da doğdu. Müziğe yedi yaşında piyano ile başladı. Lise yıllarında koro, bando ve çeşitli gruplarda müzik yaptı.1991’de basgitarda karar kıldı.

1991-2003 arası sırayla Şah-Mat, Penthouse, Dejavu, Vertigo, Atlantis, Hard Lines, Electric Blue, Shine, Mustafa Hadi Dedi, Domino ve HarleQueen isimli gruplar ile lokallerde çaldı.

1999 yılında da Asena’yla Harlequeen’i kurdular ve bu grup daha sonra Karakedi adını aldı.

 

BURAK DURMAN (DAVUL) 
1990 İzmir’de doğdu. Davul çalmaya lisede okul orkestrasında başladı. Avrupa Caz Festivali atölyelerine katıdı. Sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Caz Anasanat Dalı'nda eğitim gördü.  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda caz davul eğitmenliği yaparak öğrenci yetiştirdi.

 

BURAK ÖZTÜRKMEN (BAS GİTAR)

1998'de Deli Gömleği'ni kuran ekipte yer aldı ve bas gitar çalmaya başladı. Grubun sahne çalışmalarında ve albüm kayıtlarında yer alırken Dem ile Bahr topluluklarında da müzik üretti.  

 

BÜLENT ATEŞ (DAVUL)

1942’de İstanbul’da doğdu. Somer Soyata ve Arkadaşları grubunun 1960 kadrosunda Erkut Taçkın (gitar, vokal), Güngör Yücel (vokal), Özden Ulugün (gitar), Ersin Yüce (elektro gitar, vokal), Gürkan Bilgütay (saksafon), Erkan Gürsal (elektro org ve piyano), Yalçın Ateş’le birlikte davulda yer aldı.

Devamında Yalçın Ateş Orkestrası’na geçti. 70’lerin başında ‘Tamer Erata ve Dinamikler’ grubunda Çetin Akın (org), Atakan Ünüvar (saksafon) ve Dario Malki ile çaldı.

Caza merak sardı ve The Rhythm Section grubunda yerli cazın usta isimleriyle aynı sahneyi paylaştıktan sonra Almanya’ya gitti ve müzik yaşamını orada sürdürdü.

 

BÜLENT İYİMEN (DAVUL)

1945'te Ankara'da doğdu. Lise sıralarında davul çalmaya başladı ve 1962'te Uğur Başar ve Selçuk Başar'la Kontiki grubunda yer aldı, yarışmalara katıldı.

Profesyonel müziğe Ritm 4'ün ilk kadrosuyla adım attı. 1968'de Lino Ricchie Orkestrası'na dahil oldu ve yurtdışında müzik yaptı. Ülkeye dönünce Üstün Poyrazoğlu topluluğuna girdi. Bir yıl sonra Kontrastlar'a transfer oldu. Ardından Yurdaer Doğulu Orkestrası'nda davul çaldı. 

 

CAHİT ÖZBAY (DAVUL)

1947 İstanbul doğumlu Cahit Özbay lise çağlarında arkadaşlarıyla kurduğu ve adını verdiği orkestrayla 1970'li yıllarda özellikle Boğaziçi’ndeki lokallerde müzik yaptı, radyoda programlara çıktı. Bir ara İtalyan orkestrası Italo Rollini'de VE Cemil Başargan Orkestrası'nda da çalan Özbay, aynı dönemde müzik yazarlığına başladı. Müziğe solo devam eden Özbay, gazeteciliği de sürdürerek çeşitli kuruluşlarda yazı işleri müdürlüğüne yükseldi, kitaplar yazdı.

 

CAN ALPER (GİTAR, BAS GİTAR)

Uzun süre Kesmeşeker grubunda çaldı ve topluluğun Tut Beni Düşmeden İrsülin, Doğdum Ben Bu Memlekette albümlerine gitarı ve vokiliyle katkıda bulundu. Devamında Feridun Düzağaç'la, Vega ve Anticilence gruplarıyla  çalıştı. Düzenlemeler yazdı, prodüktörlük yaptı.

 

CANER YAVUZ (PİYANO)

1988’de İskenderun’da doğdu. 1999’da Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’ne girdi. Yavuz ilk çalışmalarına Boguslaw Wodka ile başladı. Sonra George Kodrividze ile klarinet çalıştı ve festivalere katıldı, konserler verdi. 2005’de Ethem Yavuz ve Hi-Jazz’la birlikte 44 saat 20 dakika kesintisiz çalarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Arkadaşlarıyla oda orkestrası kurdu.

 

CAVİT KARAKOÇ (SAKSAFON)

1930’ların ikinci yarısında müziğe başlayan Cavit Karakoç önce alaturka ile ilgilendi. Ardından hafif müziğe yönelen sanatçı, 1965’de Altın Mikrofon Şarkı Yarışması elemelerine katıldı.

Cavit Karakoç akordeonuyla Yunanistan, İtalya, Kıbrıs, Lübnan, Suriye’de de sanatçılara eşlik ettikten sonra orkestrasını kurdu. Orkestranın 1968 kadrosunda Sait Arsuman (trompet, kontrbas), Cavit Karakoç (tenor saksafon, klarnet), Hayri Yurttaş (alto saksafon, klarnet), Mesut (piyano), Necdet Küçükatasaray (davul) yer alıyordu.

 

CELAL KARA (FLÜT, ORG)

1947'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediyesi Konservatuvarı'nda eğitim gördü. Yurdaer Doğulu, Muhittin Paydaş, Özdemir Erdoğan, Zafer Çotal, Ali Erdoğan, Lokomotif gibi çok sayıda toplulukta müzik yaptı, albüm kayıtlarında yer aldı. Kara, uzun süre İstanbul Devlet Sefoni Orkestrası'nda da çalıştı. 

 

CELAL UYGUN  (DAVUL)

21 Aralık 1946’da Urfa’da doğdu. Mavi Işıklar’da davul çalarak başladı ve Boğaziçi Orkestrası, Vehbi Turan Orkestrası, Damlalar, Selim Özer Orkestrası, Erol Büyükburç Orkestrası, Yurdaer Doğulu Orkestrası, Erol Büyükburç-Altı Elçi grubunda baget salladı.  1972’de orkestrasını kurdu. Sahne çalışmalarını sürdüren Uygun ile arkadaşları, plak tekliflerini de değerlendirerek Kasım 1974’de Nar Danesi/Dere Boyu Kavaklar şarkılarını 45’lik olarak çıkardı.

 

CEM CANBAY (GİTAR)

1965'te doğdu. 1982’de Cem Berksoy ile Aqua grubunu kurdu. lGrup, 1986’da Güneşte Dolaşmak soft rock albümünü yayınladı. Aqua dağılınca Cem Canbay (gitar) Mayıs 1994’de Mask grubunukurdu; hedef çoksesli, rock ile blues ezgileri taşıyan evrensel soundla kentlinin ve çevrenin halini Türkçe anlatmaktı. Şarkılar doğanın tahribatı, çevre kirliliği, göçler, yitirilen değerler, insanın yalnızlaşması üzerineydi. 1996’da Cem Canbay (gitar, vokal), Ebru Kalabas (vokal), İzzet Hiçkalmaz (davul), Selim Benba (tuşlular), Serkan Özyılmaz (tuşlular), Demirhan Baylan’lı kadroyla (bas gitar) ‘Kapılar Ardında’ albümü yapıldı. Gitarla birlikte tuşluların da öne çıktığı rock üreten Mask, bluesla caza da uğramayı ihmal etmedi ve samimi dizelerle dikkat çekti.

 

CEM MALAK (KONTRBASS)
İzmir’de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Bilimleri bölümünden mezun oldu. Müzik hayatına gruplarla bas gitar ile  ve kontrbas çaldı. Farklı projeerle sahne çalışmaları yaptı, festivallere katıldı. Group Inrock ile Group Sensa-tion'da yer aldı.

 

CEM NASUHOĞLU (GİTAR)

1962'de doğdu. Lise yıllarında gitara başladı. Timur Doğanay, Kamil Özer, Raffi Arslanyan'dan gitar dersleri aldı. Volkan konak Konser grubu, Kamil Özler Guitar Trio gibi çeşitli formasyonlarda müzik yaptı. 2005'te Yolculuk, 2015'te Durağan Hayat (Still Life) solo albümlerini yayınladı. 

 

CEM ÖRNEK (VURMALILAR)

1959’da Kütahya Soma’da doğdu. 1971’de Ankara Devlet Konservatuarı vurmalı çalgılar bölümünde eğitim görmeye başladı. 1981’de mezun olduktan sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestrasına katıldı.

1996’da dört arkadaşı ile 657 adlı rock grubunu kurdu ve iki albüm yayınladı. 1989-2006 arası Bilkent, Hacettepe ve Anadolu üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak öğrenci yetiştirdi.

 

CEM POLAT (DAVUL)

1982’de İstanbul’da doğdu.  1999’da Arıkan Sırakaya ile Selami Sevinç’ten davul dersleri almaya başladı. Ekim 2001’de Zardanadam grubuna katıldı ve topluluğun konserlerinde, albüm kayıtlarında çaldı.

 

CEM SENYÜCEL (DAVUL)

15 Eylül 1978’de Ankara'da doğdu. Belgesel yönetmeni Münip Senyücel ile dizi ve belgesel yönetmeni Kerime Senyücel'in oğlu. İlkokulu Yükseliş Koleji 'nde, ortaokul ve liseyi Tevfik Fikret Lisesi'nde okudu. Lisans eğitimini Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladı. 1999’da Yusuf Demirkol ve Eren Parlakgümüş ile Raindog grubunu kurdu.

Grubun adını daha sonra Zakkum yaptılar. Zakkum’un "Zehr-i Zakkum", 13, Her Gün Sonbahar, Ben Böyle Değildim, Bir Gece Yarası ve Duble 1 ve 2 albümlerindeki şarkıların sözlerini Cem Senyücel yazdı.

 

CEMAL SEREZOĞLU (BAS GİTAR)

Eylül 1947'de İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul belediyesi Konservatuarı'nı bitirdi. 1965'te Kadri Ünalan Orkestrası'na girdi ve bir süre bu toplulukla Avrupa'da çalıştı. 

 

CENGİZ DEMİRCİ (DAVUL, FLÜT)

1952’de İstanbul’da dünyaya geldi. 12 yaşında davul çalmaya başladı ve birçok toplulukta yer aldı. Deneyimi artınca Boğaziçi Orkestrası, Grup Evrim gibi iddialı oluşumlarda baget salladı, flüt çaldı.

 

CENK TAŞKAN (GİTAR)

Asıl adı Majak Toşikyan olan Cenk Taşkan 1947’de İstanbul Kınalıada’da doğdu. Feriköy Kilise Korosu’nda müziğe adım attı. Profesyonel müziğe ise 1965’te Erol Büyükburç Orkestrası’nda gitar çalarak başladı. Askerde iken beste yapmaya başladı. Dönüşte şarkı sözü yazarı Mehmet Teoman ve Nükhet Duru ile Türkiye’nin ilk ekip çalışmasını gerçekleştirdi. İlk albümleri Bir Nefes Gibi bütün zamanların en iyi yerli albümleri arasında gösterildi. 1981'de Kanada'ya gitti ve 15 yıl orada beste yazmaya devam etti. 1996'da Türkiye'ye döndü ve pop yıldızlarıyla çalıştı.

 

CEVDET CANEL (GİTAR)

Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun olduktan sonra profesyonel müzik piyasasına adım attı ve Labinet, Kolon, Deşarj, Dadaşlar gibi gruplarda gitar çaldı, şarkı söyledi. Uzun yıllar radyoda program hazırladı ve sundu. Albüm kayıtlarına katıldı. 

 

CEZMİ GİRAY (KEMAN)

1916'da İstanbul Eyüp'te doğdu. 17 yaşında kemana başladı ve uzun yıllar Pier Beroviç ile Marta Amati'den dersler aldı. 

Önce İzmir Radyosu'ndaçalışan, ardından Necdet Koyutürk Orkestrası'na katılan Giray, tenor saksafon da çaldı. 

 

CİHAT AKYILDIZ (GİTAR)

Pop albümlerinde gitar çalarak tanındı ve uzun yıllar Zerrin Özer’le çalıştı. Birçok oluşumda yer aldıktan sonra 1994’te kendi grubu Deep’i kurdu. 2011’de solo albümü Eastern World’ü yayınladı.

 

CÜNEYT VAROL (SAKSAFON, FLÜT)

1933'te İstanbul'da doğdu. Müziğe düğünlerde saksafon çalarak başladı. 1959'da Fehmi Ege Orkestrası'na (alto sax, tenor sax, bariton sax, flüt) girdi. 1961'de kurduğu Orkestra 6 ile Hollandalı bir menajerin yardımıyla yurtdışına gidip Almanya’da, Hollanda'da ve Avusturya'da otellerde programlara çıktı. Sekiz yıl Avrupa'da müzik yaptı. Dönünce Kanat Gür Orkestrası'na girdi Ardından Almanya’ya yerleşti ve orkestrasıyla uzun yıllar programlar yaptı.

 

ÇARLİ RAHÇI (KONTRBAS)

1940’larda profesyonel müzik piyasasına giren Çarli Rahçı, dönemin popüler şefleri Orhan Avşar ile İlham Gencer’in orkestralarında kontrbas çaldıktan sonra ‘Çarli Rahçı Yaylı Sazlar Orkestrası’nı kurup lokallerde çalıştı. Uzun süre sahnelerde kalan orkestra 60’lı yıllarda İstanbul Radyosu’nda ilgi gören programlar yaptı.

 

ÇETİN ÇALIŞIR  (DAVUL)

1936'da doğdu. Genç yaşta orkestralarda davul çalmaya başladı. Erol Büyükburç, Erol Sıdal ve Engin Ege'nin topluluklarında baget salladı. 'Yeni ve Modern Davul Metodu' adlı kitabı yazdı ve öğrenciler yetiştirdi. 2000'lerin başında Kenan Doğulu'yla çalıştı.

 

ÇINAR ALPAY (SAKSAFON)

Uzun yıllar TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nda alto saksafon ile flüt çaldı. Caz camiasının ünlüleriyle lokal çalışmaları yaptı, albüm kayıtlarına katıldı. Birikimlerini dersler vererek genç müzisyenlerle paylaşmaya özen gösterdi.

 

DERVİŞ GÜRYEL (DAVUL)

1 Mayıs 1952 Tuzla Larnaka’da doğdu. Tuzla İlkokulu, Bekirpaşa Ortaokulu, Sedat Simavi Meslek Lisesi’nde okudu. Kardeşlerinin grubu Güryeller’de davul çalmayı öğrendi ve yaşı büyüyünce onlara katılıp sahneye çıktı.

1965-1971 arası Güryeller Orkestrası’nda müzik yapan Derviş Güryel, 1969 Larnaka Festivali’nde ‘en iyi baterist’ ödülünü kazandı.

Londra’da yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra Ağustos 1976’da Kıbrıs’a döndü. Televizyon, video ve bilgisayar alanlarında çalıştı. Müziği sürdürdü ve besteleriyle sanata katkıda bulundu.

 

DOĞAN ÇAKIROĞLU (GİTAR)

Ağustos 1946’da Zonguldak’ta doğdu. Öğrenimini lisede bıraktı ve 1965’te müziğe yöneldi. Sanat hayatına Aydemir Mete Orkestrası’nda bas çalarak başladı. Ritm 73, Faruk Akel ile Sezer Bağcan topluluklarında çalışan Çakıroğlu, fotoromanlarda, filmlerde de rol aldı.

2000’lerde gitarıyla solo sahne çalışmaları yapan sanatçı 2018’de yaşamını yitirdi.

 

DOĞAN ÖZCAN (TROMPET)

1980’de İstanbul’da doğdu. 11 yaşında belediye korosuna girdi ve iki yıl sonra Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası’nda trompet çalmaya başladı. Otellerde, lokallerde çalıştı. İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Taksim Metrosu’nda bir dönem sokak müzisyenliği yaptı. Ağustos 2009’da Kübalı grup Impacto Latino’ya katıldı.

 

DÜNDAR BAŞARIR (ORG)

1952’de İstanbul’da doğdu. 15 yaşında Selçuk Alagöz Orkestrası’na katıldı ve orgu üstlendi.

 

DÜNDAR SERTYALÇIN (BAS GİTAR)

Mart 1950'de Eskişehir'de dünyaya geldi. 1967'de İstanbul'da çeşitli topluluklarda çalarak profesyonel müziğe adım attı. Yurdaer Doğulu Orkestrası ile Metronomlar'da yer aldı. 

 

EGEMEN ÜNAL (DAVUL)

1973'te doğdu. 1992'de Ankara'da arkadaşları Orkun Aldemir ve Ercüneyt Özdemir'le Metropolis grubunu kurdu. Metropolis farklı soundu ve duruşuyla kısa sürede dikkat çekti. Grubun makine albümü yurtdışından da olumlu eleştiriler aldı.

Ünal, daha sonra John Doe, Recycle, Silikon gruplarında balet sallamıyı sürdürdü. 

 

EMİN AYDIN (FLÜT, SAKSAFON)

1941’de Zonguldak’ta doğdu. 1964’te Kadri Ünalan Orkestrası’nda profesyonel oldu. Ferdi Özbeğen Orkestrası’nda da çalıştıktan sonra Ümit Aksu Orkestrası’na geçti ve saksafon çaldı.

 

EMRE GÜNAYDIN (DAVUL)

1979'da İstanbul’da doğdu. Lise çağlarında davul çalmaya başladı. Selami Sevinç, Şenol Küçükyıldırım, Cengiz Baysal ve Cem Aksel’den dersler aldı ve Yıldız Teknik Üniversitesi müzik bölümünden mezun oldu. 1999'da progressive rock grubu Comma grubuyla profesyonel oldu; festivallere katıldı. Flat Five grubunda çaldı; birçok ismin albüm kayıtlarında yer aldı ve sahne çalışmalarına katıldı.

 

EMRE KARTARİ (DAVUL)

Ankara'da doğdu. Ailesinde sanatçılar bulunan Emre Kartari 10 yaşında ABD'ye gitti ve orada davul çalmaya başladı. Caz camiasına girdi ve New York Üniversitesi’nde caz performans- kompozisyon dalında master yapan Kartari 2003’te Barney Josephson ödülünün de sahibi oldu.  2005'te New York Pops'da eğitimci olarak Mentors in Music programında yer aldı. 2006'da Trevor Dunn, Paul Pieper, Darius Jones, John D'earth, Howard Curtis ve David Liebman'la kayıtlar yaptı. İstanbul’a geldi. İstanbul’daki cazcılarla tanıştı ve ortak projeler yürüttü. Devamında, Ankara’da Hacettepe Üniversitesi’nde caz bölümünü kurdu ve dersleri başladı. Beste yazdı ve solo albümler yayınladı.

 

ENGİN DEMİRTAŞ (GİTAR)

Mart  1949'da İzmit'te doğdu. 1965'te Kanlıca altılısı'nda gitar çalmaya başladı. Daha sonra Siluetler'e katıldı. 

 

ERAY ÖNELÇİN (PİYANO)

6 Aralık 1952'de doğdu. Küçük yaştan itibaren müzikle ilgilendi ve piyano çalmaya başladı. İzmir'de gruplarda çaldıktan sonra Watt 71'de yer aldı. Devamında solo çalışmalara yöneldi ve lokallerde piyanosuyla çalıştı ve geniş repertuvarıyla beğeni kazandı.

 

ERCÜMENT YENİDOĞAN (GİTAR)

1948’te Üsküp’te doğdu. Türkiye’ye gelince genç yaşta Siyah Gölgeler topluluğunda gitar çalmaya başladı. Sinemalarda filmden önce sahneye çıkıyor, okullarda konser veriyordu. Elemanlardan bir bölümü Erkin Koray’la çalmaya gidince grup dağıldı.

1968’te Yaşar Baykal, 1968’de Yurdaer Doğulu, aynı yıl Ritm 68 topluluklarında çalıştı. Daha sonra kendi adına orkestra kurdu.

 

ERDAL GÜLER (DAVUL)

Lokallerin aranan topluluklarından Erdal Güler Orkestrası’na 1970’de Altın Ses Yarışması’nda dikkat çeken Serpil Barlas vokal olarak katılmıştı. Barlas, Erdal Güler’le de yaşamını birleştirmişti. Erdal Güler Orkestrası bir süre İran ve Lübnan’da çalışırken, Serpil Barlas topluluğun önünde ‘Türk Kızı Yakut’ adıyla sahneye çıkmıştı. Daha önce Halikarnas Yedilisi’nde, Önder Bali, Orhan Şevki, Vasfi Uçaroğlu, Boğaziçi orkesralarında çalışmış Erdal Güler’in orkestrası kulüplerde yerli, yabancı birçok yıldıza eşlik ettikten sonra dağıldı.

 

ERDEM GÖYMEN (DAVUL)

1978’de doğdu. Davul çalmaya lisede başladı. Daha sonra Akademi İstanbul’da eğitim gördü. Üniversite sırasında birçok grupta müzik yaptı. Davul dersleri verdi. Siya Siyabend, Bajar gibi gruplarda çaldı.

Ünlülerin sahnesinde ve albüm kayıtlarında yer aldı.

 

ERDOĞAN DEMİR (DAVUL)

1950'de İstanbul'da doğdu. 1968'de kendi adını verdiği orkestrayı kurdu ve davul çaldı. Ardından Grup Senkop'a katıldı ve devamında orkestrasını yeniden hayata geçirdi.

 

ERDOĞAN DOĞU (BAS GİTAR)

1946’da Ankara’da doğdu. Roberto Lorano Orkestrası'nda profesyonel oldu. Kent Yedilisi, Ergun Özer, Erol Büyükburç, Yalçın Ateş Altılısı topluluklarında çalıştı.

 

ERDOĞAN ERDURAN (DAVUL)

1928’de İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta davul çalmayı öğrendi ve İlham Gencer’in topluluğuna katıldı. Gencer’le birçok konserde yer aldıktan sonra Celal İnce ile Ayten Alpman’ın radyo programlarında davulu üstlendi. Piyano da öğrendi. Uzun yıllar çeşitli topluluklar bünyesinde müzik yaptı. 

 

ERDOĞAN ERGUN (TROMPET)

1932'de İstanbul'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. Çeşitli topluluklarda yer aldıktan sonra İsmet Sıral Orkestrası'nda profesyonel oldu. Yaşar Güvenir, İbrahim Solmaz, Faruk Akel, Yıldırım Gürses, Özdemir Erdoğan orkestralarında da çalıştı. Arabanın Atları/Akdeniz'de Bir Gezi  enstrümantal 45'liği de olan Ergun, albüm kayıtlarında çaldı ve cazcılarla çeşitli projelerde bulundu. 

 

ERGİN ERİM (GİTAR, PİYANO)

Mart 1946'da Konya'da doğdu. 1969'da ağabeyinin topluluğu Ersin Erim Orkestrası'nda profesyonel oldu. 

 

ERGİN YORULMAZ (BAS GİTAR)

1945'te Trabzon'da doğdu. Profesyonel müziğe 1964'te Federal Almanya'da Golden Horn Sextet topluluğunda başladı. Türkiye'ye döndükten sonra Kontraslar, Cahit Oben Orkestrası, Metin Çotal Orkestrası'nda yer aldı. 

 

ERGUN EREMKARA  (TROMPET)

Konservatuar eğitiminin ardından profesyonel müzik piyasasına adım attı. Genelde cazcılarla çeşitli projelerde yer aldı ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nda çalıştığı yıllarda da bu birliktelikleri sürdürdü. TRT’nin orkestrasında trompetin yanında zaman zaman bas gitar da çaldı. Aralık 2008’de yaşamını yitirdi.

 

ERGÜN DİNÇ (BAS GİTAR)

Mayıs 1935'te İstanbul'da doğdu. 1959'da Müfit Kiper Orkestrası'nda bas çalarak profesyonel oldu. Ardından Kanat Gür, Vasfi Uçaroğlu, Orhan Şevki, Ertan Anapa, Güven Aydın, Önder Bali topluluklarında çalıştı. Bir ara, kendi adına orkestra kurarak sahnelerde yer aldı. 

 

ERKİN BAYRAM (GİTAR)

982'de Çorlu'da doğdu. İlkokulda klavyeyi öğrendi ve ardından gitar çalmaya başladı. İki grupta yer aldıktan sonra Grup Pi'de müzik yaşamını sürdürdü ve topluluğun bestelerini yazdı.

 

EROL DUYGULU  (SAKSAFON)

1940'da dünyaya geldi. Babası ünlü bestekar ve udi Zeki Duygulu'ydu. Aile ortamında müziğe ilgi duydu ve genç yaşta saksafon ile flüt çalmaya başladı. Çeşitli orkestralarda çalıştıktan sonra TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın ilk elemanlarından oldu. Uzun yıllar sahne çalışmalarınıın yanında albüm kayıtlarına da katıldı.

 

ERSİN ERİM (BAS GİTAR, DAVUL)

Aralık 1943'de Kastamonu'da doğdu. 1959'da m-kendi adına orkestra kurdu ve sahnelerde çalışmaya başladı. Malia adında plağı vardır. 

 

ERTUĞRUL ÖZKAN (GİTAR)

Aralık 1942'de Ankara'da doğdu. İstanbul'da konservatuarda eğitim gördü.1958'de Erkin Koray'ya çalmaya başladı. Sonra Gökçen Kaynatan ve Arkadaşları, Ertan Anapa Orkestrası'na katıldı. Dört Aslan grubunda da yer aldı. 

 

ETHEM ATINÇ (BAS GİTAR)

12 Mayıs 1948'de Ankara'da doğdu. Liseyi bitirince Antik Set'e girdi ve bas gitar çalmaya başladı. Bu toplulukta devam etti. Daha sonra Türkiye'nin sayılı piyano ithalatçılarından biri oldu. 

 

FARUK EKEN (GİTAR)

Temmuz 1949’da İstanbul’da doğdu. Profesyonel müziğe 1966’da Meçhuller Orkestrası’nda gitar çalarak başladı. Ardından şarkı söyleyerek de sahnelerde yer aldı, kulüplerde şovlar yaptı.

 

FEHMİ ÖZBİLEK (TROMPET)

1947’de Karabük’te doğdu. 1973 'de İstanbul Şehir Armoni Orkestrası’na girdi. 1983’te TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’na katıldı, Aydemir Mete , Yurdaer Doğulu, Erdoğan Soyalp , Barok 6, Ritm 73, Osman İşmen ve Albatros orkestralarında yer aldı. Kasım 2013’te yaşamını yitirdi.

 

FİKRET BABALI (GİTAR)

1943’te doğdu. Mandolinle müziğe başladı. Çocukluğu İstanbul Fener’de Rum mahallesinde geçtiğinden buzuki de öğrenmişti.

Gitar çaldı, orkestralara girdi, tavernalarda müzik yaptı. Piyasada Fiko olarak tanınan Babalı, uzun süre Kupa Dörtlüsü’nde yer aldı.

 

FİKRET ŞANİ (GİTAR)

1956’’da İstanbul’da doğdu. Önce mandolin çaldı, ardından 12 yaşında gitara geçti. Nota, solfej dersleri aldı. 16 yaşında düğün salonlarında çalmaya başladı. Gece kulüpleri, gazinolar, turneler, İstanbul lokalleri derken dans, yemek müziği, pop, arabesk her tür müzikle ilgilendi. Birçok popçunun arkasında çaldı.

 

FİKRET ŞENTUNA  (DAVUL)

25 Nisan 1948’de Eskişehir’de doğdu. Yüksek öğrenimiyle birlikte müziği de sürdürdü ve orkestralarda davul çaldı, şarkı söyledi. Besteleri de bulunan Şentuna, Maça Beşlisi’nde profesyonel oldu ve ardından Yurdaer Doğulu Metronomlar’da dikkat çekti.

 

FUAT DOMANİÇ (TUŞLULAR)

Küçük yaşta piyanoyla müziğe başladı. Galatasaray Lisesi’nin ardından ABD’de Berklee Müzik Okulu’nda öğrenim gördü. Ülkeye döndüğünde çeşitli topluluklarda tuşluları üstlendi. Devamında pop albümlerinde stüdyo müzisyeni, tonmaister ve yapımcı olarak yer aldı.

Gece Dansı tutsakları filmine müzik yazan Domaniç, 2000’li yıllarda medyada ürettiği motor programlarıyla da ünlendi.

 

GÖRKEM GÜNDÜZ (GİTAR)
25.01.1975’te Ankara’da doğdu. Küçük yaşta müziğe başladı. 80’li yıllarda heavy metalin ünlü gruplarına öykünerek gitarı seçti. 90’lı yılların başında ilk grubu System Shock ile konserlere çıktı. 1996’da power metal grubu Dirt’e katıldı. 1999’da ise Karakedi grubunda çalmaya başladı.
 

GÜLTEKİN KAÇAR (GİTAR)

Çok genç yaşta profesyonel müzik piyasasına girdi ve gitadaki yeteneğiyle kısa sürede dikkat çekti. Dadaşlar, Fethi Taner-Toplama Adamlar, Labirent gibi gruplarda çaldıktan sonra stüdyo müzisyenliğine başladı ve Sertab Erener, İlhan İrem, Haluk Levent, Edip Akbayram, Hande Yener, Gökçe, Mazhar Fuat Özkan, Ajda Pekkan, Nazan Öncel, Volkan konak, Pinhani, unda Arar gibi birçok isin kayıtlarında yer aldı, sahne çalışmalarına katıldı.

 

GÜNGÖR İLERİ (GİTAR)

Nisan 1937’de İstanbul’da doğdu. Deniz Astsubay Okulu’nu bitirdi. Müziğe amatör olarak 1960’da başladı ve bir yıl sonra profesyonel olarak Almanya’da orkestralarda çaldı. 1963 yılında Çetin İnöntepe Orkestrası’na girdi.

 

GÜNGÖR UYGURER (DAVUL)

1936’da İstanbul’da doğdu. Haydarpaşa Lisesi ve Gazetecilik Okulu’nu bitirdikten sonra davul çalmaya başladı. Çakın Eray Trio’sunda profesyonel olan Uygurer, Yavuz Özışık Orkestrası, İlhan Feyman Orkestrası, Güner 6 ile Orhan Şevki Orkestrası’nda da çalıştı.

 

GÜRHAN TARAKO (DAVUL)

1951’de İstanbul’da doğdu. Amatör orkestralarda ve gruplarda davul çaldıktan sonra Beyaz Kelebekler’e katıldı.

1979’da Ne Güzel Olmuşsun albümünü çıkaran Beyaz Kelebekler ‘Yaşa Sen de’ adlı parçayla Türkiye Eurovision elemelerine katılmış ama başarılı olamamıştı. Akacan, Ercüment Ateş, Gürhan Tarako, Ahmet Kalaycıoğlu, Salih Korkmaz’dan oluşan kadrosu Mayıs 1980’de dağılma kararı aldı ve 16 yıllık müzik macerasından sonra Beyaz Kelebekler tarihe karıştı. Tarako bir ara, Ritm 68’den ayrılan Taner Olcay'ın (trompet) kurduğu Ritm 69’da çalışmış ve dönemin eşlik orkestraları gibi sahne ve plak çalışmalarında yıldızların arkasında çalmıştı.

 

GÜVEN İLTER (TUŞLULAR)

18 Haziran 1965’te İstanbul’da doğdu. Beş yaşında piyanoya başladı. Beş yaşında piyanoya başladı; gitarı da denedi. Elektrik-elektronik mühendisliği okudu. Açık Radyo’da Mavi Tren adında blues programı yaptı. Moonshine, Patron, Bluesaint, Sabih Cangil Band gibi gruplarda yer aldı.

 

HAKAN BEHLİL (BAS GİTAR)

1954’te İstanbul’da doğdu. Alman Lisesi’nde okurken müzikle tanıştı. Aynı liseden isimlerin kurduğu Dönüşüm grubuna bir ara gitarist olarak yer aldı, Dönüşüm’ün ülke dışı turnelerine katıldı. 1980 başlarında Paris’te okurken Gunsmoke adlı reggae grubunda davul çaldı. Türkiye’ye dönünce önce Okay Temiz’le çaldı, ardından Emin Fırdıkoğlu’nun Euphony grubuna girdi. Birçok ünlü cazcıyla aynı sahneyi paylaştı, çeşitli formasyonlarla caz yapmaya devam etti.

 

HAKAN İTİK (BUZUKİ)

1960'ta İstanbul'da doğdu. Lise sıralarında gitar çalmaya başladı. Çeşitli gruplarda gitaristlik yaptıktan sonra üniversite sıralarında buzukiyle tanıştı ve gönül verdi. Fedon'la çalışlışmalarıyla tanındı ve buzuki alanında ülkenin sayılı çalgıcılarından biri haline geldi. Buzuki Hakan olarak da bilinen sanatçı birçok albüm kayıtlarında yer aldı. 

 

HALİL YİĞİT (TROMPET)

1940’ta İstanbul’da doğdu. 1953’te Beylerbeyi Deniz Astsubay Okulu’na girdi. Mezun olduktan sonra Deniz Kuvvetleri Bandosu’na katıldı. Bandoda trompetçi olarak görev yaptı.

1977’de ordudan ayrıldı ve aralarında Watt 71’in de olduğu orkestralarda çalışmaya başladı. 1982’de TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’na girdi. Cazcı dostlarıyla çeşitli projelerde sahne aldı.

 

HALUK PEKEL (DAVUL)

1927'de Üsküdar'da doğdu. Kabataş lisesi'nde okudu. Lisede arkadaşlarıyla grup kurdu ve caza merak sardı. Üsküdar Halkevi'nde müzik çalışmalarına devam etti ve ardından Şevket Yücesaz Orkestrası'na girdi. Sololarıyla dikkat çekti. 

 

HALUK ŞİRİN (ORG)

1953'te İstanbul'da doğdu. Profesyonel müziğe Berkant'ın orkestrasında org çalarak başladı. Askerlikten sonra 1974'te Ritm 69'a katıldı. Sahne çalışmalarının yanında orkestranın düzenlemelerini de yazdı. Almanya'ya gitti ve Kombo grubuna girdi. Orgla beraber flüt ve bas gitar da çaldı.

 

HARUN BATIRBAYGİL (GİTAR)

26 Haziran 1944’te Ankara’da doğdu. Andrea Paleologo’dan gitar dersleri aldı. İspanyol gitarın yanında keman da çaldı. Bir dönem Fikret Kızılok'la çalıştı.

Sosyal Bilimler dalında profesör oldu. Yıldız Üniversitesi’nde gitar konusunda bir çok etkinlikler düzenledi, toplantılar yaptı.

 

HAYRETTİN TÜKEL (PİYANO)

1942’de İstanbul’da doğdu. 1957’de Cahit Oben’in topluluğunda piyano çalmaya başladı. Daha sonra Üstün Poyraz Set, Necdet Karar, Aydemir Mete, Güner 5 topluklarında çalıştı.

 

HENRY VASİLAKİ (GİTAR)

1950'lerin başından 1970'lere kadar ünlü yıldızlara, ünlü lokallerde eşlik eden Henry Vasilaki (gitar) ve orkestrası şov programlarıyla da tanınmıştı. Popüler şarkıların yanında caz standartlarına da repertuarda yer veren orkestra, sahnede aynı anda şantöz ve şantör bulundurarak fark yaratmıştı.

 

HİDAYET AKPARLAR (SAKSAFON)

1924'te İzmir'de doğdu. Ankara devlet Konservatuarı'nda eğitim gördü. Profesyonel müziğe Kemal Güleşoğlu Orkestrası'nda saksafon çalarak başladı. Sonra Kemal Yarar Orkestrası ile radyo Armoni Mızıkası'nda çalıştı. Konservatuarda yöneticilik yaptı. 

 

IŞIL ÖZTUNÇ (ORG)

1940'ta İstanbul'da doğdu. Roma Santa Cecilia Konservatuarı'ndan mezun oldu. 1961'de İstanbul Şehir Orkestrası'na girdi ve korno kontrbas ve piyano çaldı. Hafif müzik piyasasına da adım attı; orkestralarda orguyla yer aldı ve düzenlemeler yazdı. Kendi adına orkestra kurdu.

 

İHSAN MORAY (SAKSAFON)

20 Nisan 1938’de doğdu. Askeri Mızıka Okulu’nu bitirdi ve bir süre sonra sivil hayatta müzik yapmaya başladı. 1961’de Melodi Sekstet’te profesyonel oldu. Devamında Güner 5, Güner 6 topluluklarında Boğaziçi Orkestrası’nda tenor saksafon çaldı.

 

İLDENİZ ÜREL (BAS GİTAR)

Ocak 1940'ta İstanbul'da doğdu. Avusturya Lisesi'nde okurken profesyonel oldu ve Nejat Cendeli Orkestrası'na girdi. Nevzat Yalaz, Müfit Kiper, Süheyl Denizci, Kanat Gür orkestralarında çalışan Ürel, Kanat Gür'le 1965 Altın Mikrofon Yarışması'nda finale kaldı.

 

İLHAMİ UÇKİN  (DAVUL)

1934’te İstanbul’da doğdu. Müziğe amatör orkestralarda davul çalarak başladı. Özkan Acargil Orkestrası’nda çalıştı.

 

İLKER DÖKEK (DAVUL)

Ekim 1947’de İstanbul’da doğdu. Uğurtan Günal Orkestrası’nda profesyonel oldu. Orhan Şevki, Nevzat Süer, Vehbi Turan topluluklarında çalıştı.

 

İLKER ÖZALP (BAS GİTAR)

1968’de doğdu. Bir süre yurtdışında yaşadı. Türkiye’ye dönünce caz camiasıyla tanıştı ve üretilen yerli caz albümlerinin büyük bölümünün kayıtlarında yer aldı. Çeşitli projelere katılırken, alternatif çalışmalar ve pop albümlerinde de yer aldı.

 

İLTER YENİŞEN (TROMBON, PİYANO)

Ankara Devlet Konservatuarı’nda eğitim gördü. Ardından profesyonel müzik piyasasına girdi. Kadri Ünalan, Roberto Lorano, İsmet Sıral, Üstün Poyrazoğlu, Turhan Eteke orkestralarında trombon ve piyano çaldı. 1970’lı yılların başında Avrupa’ya gitti ve Viyana’ya yerleşip Avusturya Radyo Televizyon Orkestrası’nda tromboncu olarak yer aldı, albüm kayıtlarında bulundu, piyanosuyla programlar yaptı, Frank main takma adıyla şarkı söyledi. 2016’da yaşamını yitirdi.

 

İLYAS DEMİRCAN (BAS GİTAR)

1965'te amatör topluluk Pantalon Beşlisi'nde müziğe başladı. Sonra Batılılar Orkestrası'yla tanındı. 1970'te Salim Ağırbaş Orkestrası'na girdi. Devamında Orkestra Pratik Set, Çetin İnöntepe Orkestrası'nda  çalıştı. Süheyl Denizci'nin davetiyle TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'na katıldı. Bağdat'ta, Tahran'da da müzik yaptı. 

 

İRFAN BAŞARAN (GİTAR)

Şubat 1948’de İzmir’de doğdu. Yüksek öğrenimi sırasında müzik çalışmalarını da sürdürdü. Başaran, Sinyaller topluluğuyla sahneye çıktıktan sonra Krallar ve Siluetler topluluklarında gitar ile bongo çaldı. Gerektiğinde davul ve vokaliyle topluluğa destek verdi.

 

İRFAN ESENTAŞ (PİYANO)

1938’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Konservatuvarı’nı bitirdi. 1964’te Şevket Uğurluer Orkestrası’nda piyano çalarak profesyonel oldu. Erol Büyükburç’un topluluğunda da uzun süre çalıştı.

 

İSMET DEMİRAL (SAKSAFON)

Haziran 1939’da İstanbul’da doğdu. Ortaokuldan sonra Deniz Kuvvetleri Askeri Mızıka Okulu’na girdi ve burada nefesliler üzerine eğitim aldı.

Sanat yaşamına 1958’de Deniz Kuvvetleri Bandosu’nda başladı ve ardından sivil hayatta saksafonuyla topluluklarda yer aldı. Ergun Özer, İlhan Feyman, Zafer Çotal orkestralarında çalan Demiral kendi orkestrasını da kurdu.

 

İZZET BİCİ (GİTAR)

Adana’dan gelip İstanbul’da müzik yapmaya başlayan İzzet Bici, kısa sürede Mavi Gölgeler, Okan Dinçer-Kontrastlar, Güner 6, İlhan Feyman Ork., Kanat Gür Ork. Müfit Kiper Ork., F.Akel Ork., Önder Bali Ork. gibi topluluklarında gitar, bas gitar çaldı, vokal yaptı. Bici, Küçük Bir Adada/Bir Gün Şarışın Bir Gün Esmer 45’liğini de yayınladı.

 

İZZET HİÇKALMAZ  (DAVUL)

1967’de İsrail’de doğdu. Lise sıralarında rocka merak sardı, davul çalmaya başladı ve ilk eğitimi Burhan Tonguç’tan aldı. Sonra Caz Kozlu’nun derslerine katıldı. Selim Benba, İzzet Eli, İzzet Bana ile grup kurup Damdaki Kemancı ile Don Kişot müzikallerinde çaldı. Askerlik görevinden sonra Grup Kömür’e katıldı. Devamında caz camiasına girdi ve birçok sanatçıyla ortak projelerde sahneye çıktı. 1992-95 arası ahsin Ünüvar Caz Quartet'te yer aldı. Popçularla müzik yaptı. Beşiktaş Pera Güzel Sanatlar Okulu’nda davul dersleri verdi.

 

KAAN İLYAS (ORG, PİYANO)

Asıl adı Kerim soysal'dır. Ekim 1946'da İstanbul'da doğdu. Konservatuarda eğitim gördü. Profesyonel müziğe Antik Set'te org çalarak başladı. 

 

KAMİL ÖZPEKİN (ORG)

7 Mayıs 1949’da Bursa’da doğdu. 1967’de Boğaziçi 1 Orkestrası’nda org çalarak profesyonel oldu. Sonra Vehbi Turan Orkestrası’na geçti. Daha sonra kendi orkestrasını kurdu.

 

KAMİL YUSUF YÜCELGEN (ORG)

Haziran 1945'te İstanbul'da doğdu.Profesyonel müziğe 1964'te Maça Beşlisi'nde org çalarak başladı. Bir yıl sonra Samanyolu topluluğuna katıldı. Ardından Metronomlar grubunda da yer aldı.

 

KAMURAN BİLSEL (AKORDEON)

1927’de İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta müziğe merak saldı. Ortaokulda nota ve solfej dersleri aldı. Liseden sonra konservatuara girdi ve piyano, klarnet, armoni, kontrpuan öğrendi. 1952’de mezun olunca Faruk Akel Orkestrası’nda saksafon çaldı. Daha sonra akordeonuyla da sahnelerde müzik yaptı.

 

KAMURAN KIZILBOĞA (PİYANO, ORG)

Temmuz 1950'de İstanbul'da doğdu. Devlet Konservatuarı'nı bitirdi. Roberto Lorano, Antik 4, Yalçın Ateş, Üstün Poyraz Set topluluklarında yer aldı. Düzenlemeler de yazdı. 

 

KANER SÜMER (SAKSAFON, FLÜT)

1 Mart 1981’de İzmir’de doğdu. Altı yaşında İZDOB Çocuk Korosu’na girdi. İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’de flüt-piyano eğitimi aldı. Devamında Dokuz Eylül Üniversitesi Opera Şan Bölümü’nde eğitim gördü. Okul sonrası 2003’de İzmir Devlet Opera ve Balesi’ne girdi. Birçok eserde solist ve korist olarak yer aldı. Ayrıca, flüt ve saksafonuyla birçok projeye katıldı.

 

KEMAL ÇAĞMAN (DAVUL)

1932'de dünyaya geldi. Gazetecilik okurken müziğe merak sardı. 1953'te Ali Çetinkaya'nın teşvikiyle profesyonel müziğe adım attı. Necdet Karar, Nihat Baysal, Şevket Yücesaz, Selim Özer orkestralarıda baget salladı. 

 

KEMAL MISIRLI (SAKSAFON)

Şubat 1928'de İzmir Bornova'da doğdu. Sanat hayatına Fehmi Ege Orkestrası'nda saksafon çalarak başladı. Sonra İzmir Radyosu'nun orkestrasında çeşitli programlarda yer aldı.

 

KEMAL OKAN (DAVUL, SAKSAFON)

Kasım 1942 Mısır doğumlu Kemal Okan sanat hayatına Ertan Anapa Orkestrası’nda başladı. Davul ve saksafon çalan Okan, adına orkestra kurup 70’lerin ortasına dek gece kulüplerinde, gazinolarda çalıştı ve Dinçer Ergil, Ertan Anapa gibi isimlere plak kayıtlarında, sahnede eşlik etti. Ritm 68'in de ilk kadrosunda davulu üstlendi.

 

KORAY DİKMEN (DAVUL, ORG, AKORDEON)

Ekim 1944’te İstanbul’da doğdu. 1960’da Mustafa Boz Orkestrası’nda profesyonel oldu. Ardından Taner Akansel’in topluluğunda çalıştı.

1974’de Münih'te, vokal ve hammond orgda Tufan Aydoğan, basta Muhittin Aydoğan, gitar ve vokalde Sedat Ürküt’le Doğuş grubunu kurdu. Aynı yıl adlarını verdikleri, hücum kayıtla üretilmiş kaseti yayınladılar. Dönemin ünlü Anadolu pop şarkılarının coverlarını içeren kaset fazla satmasa da, grup lokallerde çalışarak yoluna devam etti.

 

LEVENT AĞRALI (TUŞLULAR)

30 Temmuz 1977’de İstanbul’da doğdu. Piyano çalmaya dört yaşında Muammer Sun'dan dersler alarak başladı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okudu. Apsent grubunda tuşluları çaldı ve müzisyen dostlarıyla çeşitli projelerde yer aldı.

 

LEVENT YILMAZ (BAS GİTAR)

1956’da İstanbul’da doğdu. Kozmonot lakaplı Yılmaz, Salim Ağırbaş Orkestrası’nda profesyonel oldu. Daha sonra Nedim Katgı (org, piyano, bas gitar, ritm gitar, davul), Necdet Katgı (davul, piyano), Ahmet Uygur (nefesliler), Dikran Karakoç (gitar), Barbaros Ardıvar’dan (trombon) oluşan Otobüs Yolcuları topluluğuna katıldı. Otobüs Yolcuları güzellik yarışmaları gibi bir dolu etkinlik ve özel günde çaldıktan sonra 1981’de HEY Dergisi okurları tarafından ‘Yılın Orkestrası’ seçildi.

 

MAİL TEZSEZER (BAS GİTAR)

Kontrbas çalan ağabeyinin yanında 60’ların ilk yarısında müziğe başladı. Mahalle arkadaşlarıyla grup kurup düğünlerde bas gitar çalmaya başladı. Devamında çeşitli orkestralarda çalışmaya devam etti ve İstanbul’un çeşitli mekanlarıyla İzmir Fuarı dahil birçok sahneyi yıldızlarla paylaştı.

 

MEHMET AKINCI (TROMPET)

Ocak 1938'da İstanbul'da doğdu. 1960'ta Fehmi Ege Orkestrası'nda trompet  ve trombon çalmaya başladı. Ardından Atınç Savur, Celal Bozsoy, Muhittin Paydaş  Üstün Poyraz Set orkestralarında çalıştı.

 

MEHMET ERSÖZ (BAS GİTAR)

Nisan 1950'de İstanbul'da doğdu. Gölgeler topluluğunda profesyonel oldu. Daha sonra Mete Duruman Orkestrası'na geçip bas gitar çaldı. Devamında, uzun süre Özdemir Erdoğan'la çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nda da yer aldı.

 

MEHMET KURT (GİTAR)

3 Ağustos 1951’de İzmit’te doğdu. Pasifik 7’lisinde profesyonel oldu. Ritm 68’e geçti ve sonra Üstün Poyraz Set’te gitar çaldı. Sonra kendi orkestrasını kurdu.

 

MELİH ÇETİNER (DAVUL)

Ağustos 1946’da İstanbul’da doğdu. Genç yaşta Fehmi Ege Orkestrası’na girdi. Ardından Metin Güzel, İlhan Feyman, Kemal Güleşoğlu, Yalçın Ateş, Üstün Poyraz topluluklarında davul çaldı. Kadri Ünalan Orkestrası’yla yurtdışında da çalıştı.

 

MELİH GÜROK (GİTAR)

Ocak 1943'te İzmir'de doğdu. Genç yaşta gitar çalmayı öğrendi. Ardından İstanbul Radyosu'nun orkestralarında çalıştı. Piyasaya girdi ve aralarında Mehmet Ceyhan Orkestrası da olmak üzere birçok toplulukta yer aldı. 

 

MEMDUH TUTUCU (BAS GİTAR)

9 Eylül 1947’de Mersin’de doğdu.1967’de Özkan Acargil Orkestrası’nda bas gitar çalmaya başladı ve bu toplulukta müzik yaşamına devam etti.

 

METE DURUMAN (GİTAR)

İstanbul doğumlu Mete Duruman profesyonel müziğe Genç Arslanlar Orkestrası’nda başladı. Selçuk Alagöz Orkestrası’nda üç yıl gitar çalan sanatçı 1968’de ayrıldı ve altı ay sonra orkestrasını kurdu: ‘Mete Duruman 4’ (Mete Duruman: gitar, Haluk Tüzün: bas gitar, Murat Sekban: org, Rıza Gülata: davul).

Farklı kadrolarla otellerde, lokallerde, gazinolarda 2010’a kadar müzik yapmayı sürdüren Mete Duruman’ın orkestrasında Mehmet Ersöz (bas gitar), Şenay Aygün (saksafon), Oğuz Erkurt (davul), Alpaslan Beyaztaş (saksafon) gibi isimler çaldı.

 

METİN ÇOTAL (TROMBON)

10 Ağustos 1940’da İzmir’de doğdu. 1954’te Beşiktaş Belediyesi Konservatuarı’na girdi. Önce keman, sonra piyano öğrendi. 1960’da bitirdi. Ankara Devlet Konservatuarı’nda trombon çaldı.

1974’te tromboncu olarak operaya girinceye kadar piyasada çalıştı. Londra’da yaşadı. Ünlü Dün Bugün Yarın Orkestrası’na katıldı. Kendi orkestrasını kurdu.

1999’da operadan emekli oldu. Operada çalarken piyanosuyla piyasada müzik yapmaya devam etti. Şubat 2003’te sahnede caz çalarken kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

 

METİN HAMURABİ (DAVUL)

19403'te İstanbul'da doğdu. 1963'te davul çalarak Orhan Akansel orkestrası'nda profesyonel oldu. Uzun süre Ankara'da çeşitli topluluklarda müzik yaptı. Sonra Ertan Anapa Orkestrası ile Nejat Cendel Orkestrası'nda baget salladı. 

 

METİN ÖZYOL (DAVUL)

1938’de İstanbul’da doğdu. 1954’te İbrahim Özgür Orkestrası’nda davul çalarak profesyonel oldu. Fehmi Ege, Necdet Koyutürk, Ergün Özer, Ertan Anapa, Kanat Gür orkestralarında çalışan Özyol, Kanat Gür’le 1965 Altın Mikrofon Yarışması’na katıldı ve finale kaldı.

 

MİHRAN BARON (PİYANO)

1919'da İstanbul'da doğdu. 1937'de lokallerde piyano çalarak profesyonel oldu. Ardından, Necip Divitçioğlu Orkestrası'na katıldı. Keman da çalan Baron, uzun süre solo programlar yaptı. Baron, Özdemir Erdoğan'ın dayısıydı.

 

MİRAY SONER (DAVUL)

18 Nisan 1942’de Ödemiş’te doğdu. Yüksek öğrenimini müzik çalışmaları nedeniyle yarıda bıraktı ve DJ’lik yaptı. Ardından Mustafa Boz Orkestrası’nda davul çaldı.

 

MİSAK PERKER (KEMAN)

1960’ların başında orkestrasını kuran Misak Perker (İstanbul Şehir Senfoni Orkestrası’nın ilk elemanlarından) on yıl boyunca bazen arkadaşlarıyla, bazen tek başına gazino, lokal, otel programları yaptı. Orkestra 60’ların ikinci yarısında daha çok Çigan müziği üzerine repertuvar sunuyordu. Misak Perker (keman) bir ara eşi Anahit Perker (piyano), Selahattin Özbaş (akordeon, tumba) ve Roberto Lorano’yla (vokal) Perker Quarteti adıyla lokallerde swing, bogie, blues, rumba, samba çalmıştı.

 

MUAMMER EREN (GİTAR)

Nisan 1943'te Giresun'da doğdu. 1964'te Ergun Özer Orkestrası'nda profesyonel oldu. Devamında Şerif Yüzbaşıoğlu topluluğunda çalıştı.  Kent Dörtlüsü'ne girdi ve gitar çaldı.

 

MUHİTTİN ÖZKAN (TROMBON)

1942’de İzmir’de doğdu. 20 yaşında profesyonel olarak topluluklarda trombon çalmaya başladı. Dönemin ünlü isimleriyle birlikte programlar yapan Boğaziçi Orkestrası’yla uzun dönem çalıştıktan sonra İstanbul Belediyesi Konservatuarı Pop ve Caz Orkestrası’yla TRT ekranlarında, büyük organizasyonlarda yer aldı.

 

MUSTAFA ALTAN (BAS GİTAR)

Haziran 1947'de Giresun'da doğdu. 1964'te müziğe başladı ve birkaç amatör grupta gitar çaldıktan sonra Taner Akansel'in topluluğuna bas gitarist olarak katıldı. Aynı orkestrada davul ve org da çaldı. 

 

MUSTAFA BOZ (TROMPET)

1926'da Akhisar'da doğdu.12 yaşında Askeri Musiki Mektebi'ne girdi. Daha sonra operada misafir sanatçı olarak trompet çaldı.

1945'te faaliyete geçen orkestrasıyla Mustafa Boz 10 yıl boyunca  lokallerde, gazinolarda müzik yaptı. Aralan topluluklardan biri olan Boz ile arkadaşları 1970'lerde de çalışmalarını sürdürdü. 

 

MUSTAFA KOS (GİTAR-DAVUL)

Dizel grubundaki başarılı performansıyla metal camiasında tanındı. 1987’de Barış Manço’yla çalışmaya başladı ve ABD’de konser verdi. Daha sonra pop ve rock albümlerinde enstrümentalist ve düzenlemeci olarak görev yaptı.

Barış Manço şarkılarını yorumlamak üzere, bir bölümü Kurtalan Ekspres eski üyelerinden oluşan müzisyen grubu 24 Ayar’a katıldı. Caza merak sardı ve ortak projelerde yer aldı.

 

MUZAFFER ARTUN (BAS GİTAR)

1944'de İstanbul'da doğdu. Genç yaşta Deniz Atları Orkestrası'nda profesyonel oldu ve bu toplulukla sahne macerasına devam etti.

 

NAZIM İNANLI (DAVUL)

1948 doğumlu Kenan Nazım İnanlı müziğe 1965'te başladı. Selçuk Alagöz'le çalıştıktan sonra katıldığı Yurdaer Doğulu Orkestrası’ndan da ayrılan davulcu Nazım İnanlı (d.1948) 1970’lerin başında adına topluluk kurdu. Doğulu’nun plak kayıtlarında da yer alan orkestrada Ali İhsan Kabaoğlu (gitar), Münir Şener (vokal), Muammer Özgürel (bas gitar), Tanju Arıkan (org), Muzaffer Özgürel (gitar, banço), Nazım İnanlı (davul) yer alıyordu. İnanlı kemençeyi de iyi derecede çalıyordu. 

 

NECDET GÜVEN (TROMPET)

1929'da Adapazarı'nda doğdu. Askeri okuldan müzik sevdası nedeniyle orta sonda ayrıldı. Vatani görevi sırasında trompet çalmayı öğrendi ve sivil hayata dönünce Fehmi Ege Orkestrası'na girdi. 

 

NECDET KIZILAY (TUŞLULAR)

Orkestralarda çalışan Necdet Kızılay (tuşlular) askerden döndükten sonra 1974’de orkestrasını kurdu. Uzun yıllar müzisyen dostlarıyla ayakta tuttuğu orkestrayla çalışan Kızılay, devamında solo piyano ve org çaldı.

 

NECİP DİVİTÇİOĞLU (DAVUL)

4 Temmuz 1928 İstanbul doğumlu Necip Divitçioğlu, Ortaokulu bitirdikten sonra müziğe yöneldi ve 16 yaşında davuluyla profesyonel müziğe başladı.

Topluluklarda çalıştıktan sonra 1958’de orkestrasını kuran Divitçioğlu’nun kadrolarında 1970’li yıllarda değerli müzisyenler yer aldı. Orkestra radyoda ve gözde lokallerde programlara çıktı.

 

NECMİ TUNÇYİĞİT (GİTAR)

1949’da İstanbul’da doğdu. 15 yaşında klasik gitar dersleri almaya başladı. 23 yaşında gittiği Barselona’da iki yıl kalarak flemenko gitar üzerine çalıştı.

Ülkeye dönünce orkestralarda müzik yaptı. 1977-95 arası Deniz Yolları’nın dış hat seferlerinde orkestrasıyla programlar yaptı. Devamında dersler verdi, öğrenciler yetiştirdi.

 

NEJAT ALPAY (DAVUL)

1932'de İstanbul'da doğdu. Lise çağlarında davul çalmaya başladı. Gece kulüplerinde çalıştı. Erol Büyükburç, Ertan Anapa, Faruk Akel topluluklarında başarılı performanslarıyla ünlendi.

 

NEJAT TAHİR ÖZYILMAZ/NECO (BAS, DAVUL)

1947’de İstanbul’da doğdu. 1964’te Altın Parmaklar Orkestrası’nda sahneye çıkmaya başladı. Davul, bas çalan, şarkı söyleyen Özyılmaz, ardından Çizgiler Orkestrası’na geçti. Siluetler’de de müzik yaptıktan sonra 1969’da Moğollar’ın kurucu kadrosunda yer aldı. Kısa süre sonra ayrılıp Aydemir Mete Orkestrası’nda çalışmaya başladı. İlhan Feyman ile Şerif Yüzbaşıoğlu gibi iki şefle de müzik yapan Özyılmaz, devamında İstanbul Gelişim Orkestrası’nın ilk kadrosunda bulundu.

1970’lerin ortasından itibaren Neco adıyla solo çalışmalar başlayan sanatçı, çok ünlendi ve müzikallerle, sahne çalışmalarıyla yoluna devam etti.

 

NEVZAT SEVGİLİ (DAVUL, ORG)

Nisan 1950’de Eskişehir’de doğdu. Müziğe Gonglar Orkestrası’nda başladı. Ardından birçok toplulukta davul, org, gitar çaldı. The Nameless ile Metronomlar’daki performansı dikkat çekti.

 

NİYAZİ ERDEN (TROMPET)

Müziği genç yaşta trompet çalarak başladı ve çeşitli orkestralarda yer aldı. Caz müziğin İzmir'de yayılması adına büyük çaba sarf etti. Kendi adına orkestra kurdu.

Armağan Şenol’un da 1940’ların sonunda bünyesinde profesyonel olduğu Niyazi Erden Dans Orkestrası, 1950’lerde Zehra Eren’in vokaliyle radyoda tango programları yapmaya başlamıştı. Orkestra üç büyük kentte gece kulüplerinde sahneye çıkmıştı.

 

NUMAN HEKİMOĞLU (BAS GİTAR)

1970’lerde Cevdet Yalçın (gitar, bağlama, yaylı tanbur, vokal) ve Tile Varla (davul) ile Ergenekon Destanı grubunu kurdu Ergenekon Destanı bir süre Ediz Onay ve Fikret Hakan’la müzik yaptıktan sonra tek başına yola devam etti. Üçlü, folkla rocku birleştirme çabasında Her Şey Yalan Her Şey Boş/Vah Vah şarkılarından oluşan 45’liği 1975’de yayınladı. Ardından 1976’de Cedet Yalçın’la Ozonlar grubunu hayata geçirdi. Ozanlar, bir süre tülayla çalıştıktan sonra kendi başına da önemli işler çıkarabileceğine inanandı ve konserlerin yanında Şerif Gören’in İstasyon filmine müzikler yazdı.

 

NURHAN AKGÜN (PİYANO, ORG)

Haziran 1937’de İstanbul’da doğdu. Yüksek öğrenimini görürken amatör orkestralarda piyano, org çalmaya başladı. Roberto lorano Orkestrası'nda profesyonel olduktan sonra Güven Aydın Orkestrası’na girdi ve bu toplulukta piyanistliğin yanında aranjörlüğü de sürdürdü. Nurhan Akgün, Fecri Ebcioğlu’nun Türkçe söz yazdığı bazı yabancı şarkıların aranjmanlarını da hazırladı. Vasfi Uçaroğlu Orkestrası'nda çalışırken Kamuran Akkor'un birçok şarkısının düzenlemelerini yazdı.

 

NURHAN ÖZCAN (BAS GİTAR, GİTAR)

Ritm 68’den ayrılan Taner Olcay'ın (trompet) kurduğu Ritm 69’a katılıp sahne ve plak çalışmalarında yıldızların arkasında çaldı. Bir ara da Barış Manço-Kurtalan Ekspres’te bas gitarı üstlendi ve 2023 albümünün bazı parçalarında, Bir Bahar Akşamı/Estergon kalesi 45’liğinde gitarda yer aldı. Ardından 1975’te Kardaşlar’a geçti ve grubun dağılmadan önceki son kadrosunda gitarist olarak görev yaptı.

 

NURHAN ÖZONAT (BAS GİTAR)

1949’da İstanbul’da doğdu. 1966’da Işıldaklar Orkestrası’nda bas çalmaya başladı. 1967’de Selçuk Alagöz Orkestrası’na katıldı. Ardından Atılım Orkestrası'nda çalıştı.

 

OĞUZ AKSU (GİTAR)

1944'te İstanbul'da doğdu. Lise sıralarında konservatuvarda da eğitim aldı. Sanat hayatına 1966'da Ertan Anapa Orkestrası'nda gitar çalarak başladı. Daha sonra Meteorlar, Durul Gence 5, Faruk Akel, İlhan Feyman, Şerif Yüzbaşıoğlu, Şevket Uğurluer topluluklarında da çalıştı.

 

OĞUZ ERKURT (DAVUL)

Mayıs 1945'te İstanbul'da doğdu. Vokal Yankılar topluluğunda profesyonel oldu. 1969'da Mete Duruman Orkestrası'na katıldı. 

 

OKNUR SEZER (GİTAR)

Mart 1946'da İstanbul'da doğdu. Antik Set topluluğunda gitar, bas ve davul çaldı.

 

ORHAN DENİZ EKEMEN (GİTAR)

194’da Ankara’da doğdu. Çocuk yaşta tiyatro oyunlarında yer aldı. Ardından amatör olarak müzik yaptıktan sora Planetler topluluğunda gitar çalarak profesyonel müziğe adım attı. 1969’da Mustafa Boz Orkestrası’na girdi ve bir süre bu toplulukta müzik yaptı.

 

ORHAN ÜNAL (GİTAR)

Yerli rock camiasında ‘Solak Orhan’ diye tanınan Ünal, Yönelim grubunda gitar çalarak profesyonel müziğe adım attı. Piyasada tanınınca rock işlerinin aranan ismi oldu.

Devamında Tile Varla (davul) ve Zürrin Özvar’la (bas gitar) Stop! adlı grupta Erkin Koray’la kısa süreliğine müzik yaptı. 1977’de Erkin Koray Tutkusu albümünü yayınlayacak Koray, gitar için Orhan Ünal’ı stüdyo kadrosuna aldı ve Ünal birçoğu hitleşen parçalara tekniğiyle çok şey kattı.

 

ORKUN ALDEMİR (BAS GİTAR)

1992’de Ankara’da Egemen Ünal, Ercüneyt Özdemir'le Swamp Juice grubunu kurdu. Daha sonra Metropolis adını alan topluluk 1995’de Fethiye’de program yaparken Salzburg’da çalışmak için teklif aldı. Dört ay sonra Innsburk’a geçtiler, yerel festivallerde sahneye çıktılar. 1999’da kayıtlara başladılar ama, birçok şirketi gezdikten sonra ancak Ocak 2003’de Makine albümünü yayınlayabildiler. Grungedan post punka, hardcoredan popa uzanan geniş cover repertuvarı olan topluluk, albüme kadar başkalarının parçalarını çalmış, ardından bestelerini repertuarına eklemişti. 

Türkiye standartlarının üzerinde bir prodüksiyonla üretilmiş albümün devamında daha ileri işler yapmaları beklenirken ‘yorgun’ Metropolis çalışmalarına ara verdi. 2008’de Ferhat Şahin (tuşlular) ile Özgür Arıkan’ı (gitar) aralarına alan ekip, yeni albüm için çalışmaları sürdürdü ve 2010’da Zamandan Ağır’ı yayınladı. Hit parça olmasa da, yapıt sağlam altyapısıyla takdir gördü, beğenildi. Grup 2014’de ise Hapis teklisini çıkardı. Orkun Aldemir sonra Silikon grubuyla müzik yapmayı sürdürdü. 

 

OSMAN ÖNDER (GİTAR)

Mart 1945'te İstanbul'da doğdu. Profesyonel müziğe 1962'de Devils topluluğunda gitar çalarak başladı. Önder daha sonra Barış Manço ve Harmonileri, Özdemir Erdoğan Orkestrası, Kemal Okan Orkestrası'nda çalıştı.

 

ÖNİZ ÇELİKTEN (GİTAR)

Nisan 1947'de doğdu. 1967'de Gölgeler topluluğunda profesyonel oldu. Ardından Maça beşlisi'nde ve Metronomlar'da gitar çaldı.

 

ÖZCAN ACARGİL (PİYANO)

Mart 1943’te Isparta’da doğdu. Liseyi bitirdi ve ağabeyi Özkan Acargil’in orkestrasında profesyonel oldu. Uzun süre aynı toplulukta yer alan Acargil, 80-90’lı yıllarda arkadaşlarıyla ortak lokal programları yaptı, konserler verdi.

 

ÖZDEMİR BATURALP (KONTRBAS)

Ülkede hafif müziğin yerleşmesi için ilk adımı atan isimerden biri olan Özdemir Baturalp, Ankara Radyosu’nda yayınlanan ‘Daldan Dala’ programında Ünal Çaplı, Salvo Azuz, Ercan Kuntel, Cengizhan’dan oluşan Erdoğan Çaplı’nın orkestrasında yer aldı. Turhan Eteke ve İlham Gencer’le trio kurdu; İstanbul Radyosu’nda programlara çıktı. Ardından, 1956’da Ahmet Faik Şener ile 'müzikal fantaziler' diye isimlendirdikleri programı Balarıları' adıyla devam ettirdi ve ikili 1965'e dek sahnelerde müzikli mizah üretti.

 

ÖZKAN ACARGİL (SAKSAFON)

31 Mart 1935’te Erzurum’da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra askerliğini Ankara’da yaptı ve müzik piyasasıyla tanıştı, çeşitli topluluklara girdi. 60’ların ikinci yarısında kendi adına orkestra kurdu ve sahne ile radyo çalışmaları yaptı. Radyoda düzenli aralıklarla programa çıktı. Çok eleman değişen orkestrada Özkan Acargil’den (saksafon) başka Necdet Işıl (vokal), Ünal Konuk (trompet), İlhami Ukçin (davul), Ahmet Ünsever (davul), Özcan Acargil (piyano), Mehmet Tutucu (bas gitar) yer almıştı. Bu arada, kardeşi Özcan Acargil’le İstanbul belediye Bandosu’nda da çalıştı.

 

 

ÖZKAN ALTINTAŞ (GİTAR)

Genç yaşta gitar çalmayı öğrendi ve Beyaz Kelebekler’de müzik dünyasına adım attı. Ardından Batılılar Orkestrası ile 1968’e dek yıldızlarla aynı sahneyi paylaştı, lokallerde çalıştı, Yeşilçam filmlerinde gözüktü.  Selim Özer Orkestrası, Pratik Set, Ertan Anapa Orkestrası, Feridun Ersin Orkestrası, As Altılısı gibi topluluklarda yer aldı, turnelere çıktı.

 

ÖZKAN KARAYALÇIN (BAS GİTAR)

11 Kasım 1947’de İstanbul’da doğdu. Lisede müzik için okulu bıraktı. Arşimet ve Üçkenler’de bas gitar çalmaya başladı. Sonra İlhan Feyman Orkestrası ile Orhan Sezener Orkestrası’na girdi.

 

ÖZVER YILMAZ (GİTAR)

13 yaşında tek başına gitar çalmayı öğrendi. 1996’da Burdur’da Gallows grubuyla sahneye çıkmaya başladı. 1999'da minimal punk grunge yapmak üzere Deli Gömleği’ni kurdu. Burak Öztürkmen (bas gitar), Özgür Can Öney (davul) ile birlikte Özver Yılmaz'ın besteleri üzerinde çalışmaya başladılar. Deli Gömleği’nin yanında Cemiyette Pişiyorum grubunda da gitarı üstlendi.

 

PARLA AKSU (GİTAR)

Kasım 1948'de Trabzon'da doğdu. Müziğe 1964'te başladı. Ertan Güney Orkestrası'nda profesyonel oldu.  İstanbul piyasasına Taner Akansel Orkestrası'nda gitar çalarak girdi. 

 

PAŞA ALTIN (BAS GİTAR)

1974'te Denizli'de doğdu. 2001'de Zardanadam grubunda bas gitar çalmaya başladı.  Grubun sahne çalışmalarında ve albümlerinin kayıt aşamasında yer aldı. 

 

REMZİ EMEK (TROMBON, GİTAR)

Uzun yıllar Almanya’da müzik yaptı ve bu ülkede 2005’te 11 kişiden oluşan Anadolu Caz Orkestrası’nı kurdu. Orkestra Anadolu’ya ait sözlü ve sözsüz ezgileri caz normlarına uyarlayıp, bu müziğin anlamını ve değerini yeni bir bağlantı ve çalışma alanı kurarak Avrupalı dinleyicilere tanıtmaktı. Emek, ülkeye dönünce cazcılarla çeşitli projelerde yer aldı, kendi grubunu kurdu ve düzenlemeler yazdı.

 

RIDVAN AKPARLAK (DAVUL)

Küçük yaşta davul çalmaya başladı. Okulun grubuyla 2006’da Liseler Arası Müzik Yarışması’nda sahneye çıktı. Üniversite sırasında profesyonel oldu ve çeşitli gruplarda baget salladı, kayıtlarda yer aldı. Öğrenci yetiştirdi.

 

RULİ KARACA (GİTAR)

1943'te İstabul'da doğdu. Durul Gence 10, Üstün Poyraz Set, Süheyl Denizci Orkestrası gibi önemli topluluklarda gitar ve bas gitar çaldı. Orkestralar döneminden sonra cazcılarla çeşitli projelerde yer aldı. 

 

RÜŞTÜ KURTULUŞ (GİTAR)

Aralık 1937'de Yugoslavya'da doğdu. Profesyonel müziğe Erol Büyükburç Orkestrası'nda başladı. Sonra, Kuyrukluyıldızlar Vokal Grubu, Somer Soyata, Mühittin Paydaş ve Lordları, Ergun Özer topluluklarında çaldı ve şarkı söyledi.

 

SABAHATTİN GÜMÜŞ (TROMPET)

Mart 1940'ta İstanbul'da doğdu.1963'te kendi adına kurduğu orkestra ile profesonel müziğe adım attı. 1965'te de Erol Büyükburç Orkstrası'na katıldı. Askerlikten sonra Süheyl Denizci ile çalıştı. Ardından Almanya'ya gitti.

 

SABRİ GÜVENDİK (SAKSAFON)

Küçük yaşlarda saksafon çalmaya başladı ve profesyonel oldu. Altmışlar'ın başında orkestralarda müzik yaptı. Halikarnas Altılısı'na girdi ve İstanbul’da plak kayıtlarında solistlere de eşlik etmişti. 1 Temmuz 1965’de düzenlenen 3. Boğaziçi Müzik Festivali’nde vokal dalında Halikarnas 6’lısı en başarılı orkestra (Sabri Güvendik: saksafon, Mustafa Can: akordiyon, Tümay Sayar: davul-vokal, Ergüder Yoldaş: piyano, Ertan Durmaz: vokal-bas) seçilirken Sabri Güvendik alto saksafonda en başarılı müzisyen ödülünü kazanmıştı.

 

SAHİR KAYAHAN (BAS GİTAR)

Fikret Kızılok’un 1974’de kurduğu, Turhan Yükseler (org), Siret Yurtsever (gitar), Eser Sayıner (davul, vurmalılar), Ataman Hakman’dan oluşan Tehlikeli Madde grubunda bas gitarı çalıyordu.

Kızılok’un grupla çalışırken kaydettiği şarkılar arasında en ses getireni ‘Haberin Var mı?’ oldu ve Kızılok 1974 ilkbaharında Tehlikeli Madde’yle Anadolu turnesine çıktı.

Kayahan zaman içinde Vasfi Uçaroğlu ile Zafer Dilek 4’te de yer aldı.

 

SALİH GÜNAY (NEFESLİLER)

Temmuz 1940'ta Ayvalık'ta doğdu. 19667da Üstün Poyraz Set'te saksafon ve klarnet çalarak profesonel oldu. Daha sonra Doruk Onatkut Orkestrası'na geçti. 

 

SAMİM BÜKÜLMEZ (DAVUL)

1937'de doğdu. 60’ların başında İstanbul’un gözde lokallerinde orkestrasıyla sükse yapan Atilla Berkan Orkestrası’da ünlene

n Samim Bükülmez (davul) aynı dönemde Ergun Özer Orkestrası’nda da davul çalmıştı. Devamında Gökçen Kaynatan’ın grubuna girdi.

70’lerin ikinci yarısında da gözde orkestralardan Zafer Çotal’a transfer oldu.

 

SELÇUK ÖZGÜRDAL (PİYANO)

1946’da Samsun’da doğdu. Müzikle öğrenimi bir arada sürdürdü. Ekonomi eğitimi alan Özgürdal topluluklarda piyano, gitar, davul, bas çaldı. Özgürdal, Adamo’nun şarkısından aranjman Karlar Düşer’e yazdığı sözlerle tanındı.

 

SEMİH OKSAY (BAS GİTAR)

İstanbul Moda’da Fuat Güner’le Mazhar Alanson, yanlarına Ender Arol (davul), Semih Oksay (bas gitar), Cenap Kıyıkoğlu’nu (gitar) alarak grubu kurmuştu. Oksay o dönem Kadıköy Maarif Koleji7nde okuyordu. Kalamış’ta Sahil Sineması’nda film gösterimlerinden önce şovlara çıkmaya başlayan Kaygısızlar, devamında Küçük Moda Gazinosu’nda ve Kadri Ünalan Orkestrası’nın ön grubu olarak Moda Deniz Kulübü’nde çalmıştı. Erdek’teki golf kulübünden teklif almışlar, aileleri evden o kadar uzaklaşmalarına izin vermeyince kaçarak Erdek’e gitmişlerdi. Sahnede çalacakları beş parçaları vardı. Bunları uzatarak, devamlı tekrarlayarak dört saatlik programı dolduruyorlardı. Kısa sürede repertuvarlarını genişleterek yaz boyunca çalışmışlar, biriktirdikleri parayla kaliteli ses tesisatı almışlardı. Semih Oksay bir süre sonra Kaygısızlar’dan ayrıldı.

 

SEMİH ULAŞ (BAS GİTAR)

1948’de Ankara’da doğdu. 12 yaşında konservatuara girdi. Selçuk Alagöz ve Ali Çetinkaya’nın topluluklarında bas gitar çaldı. Ardından Ritm 73’e geçti. Uzun süre gazinolarda programlara katıldı ve plak kayıtlarında bulundu.

 

SERDAR ERTÜRK ( NEFESLİLER)

İstanbul Belediye Konservatuarı Flüt Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. 1980’de Kurtalan Ekspres’e katıldı. grupta flüt ile saksafon çaldı. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli konserlere, televizyon programlarına katıldı, 1989 yılında gittiği New York’da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen müzisyenlerden kurulu bir Big Band olan “New World Orchestra” ’da tenor saksafoncu olarak görev almıştı. Ertürk, TDK ve 24 Ayar gruplarında da müzik yaptı.

 

SEREN DOSDOĞRU (DAVUL)

Piyasaya davulcu olarak giren, bazen bas gitar çalıp vokalde yapan Seren Dosdoğru, dönemin en ünlü topluluklarında yer almış, aranan isimlerden biri haline gelmişti. Dosdoğru, Cengiz Türksoy Orkestrası, Metin Alatlı Orkestrası, Kent Yedilisi, Üstün Poyraz Set, Durul Gence 5 kadrolarında bulunmuştu. 

 

SERKAN AKTAŞ (BAS GİTAR)

16 Ocak 1981'de İstanbul doğdu. 1999’da Akademi İstanbul’da müzik okudu. Sonra Mahmut Yalay’dan bir yıl özel ders aldı. Zardanadam kadrosuna katıldı ve Tamamböceği, Korsan ile Süreyya self-albümlerinde ve konserlerde bas gitar çaldı. Comma ile 110 gruplarıyla da çalışmış Serkan Aktaş, 2005’te amansız hastalığa yenik düştü.

 

SERKAN AYMAN (DAVUL)

1975’te İstanbul’da doğdu. 15 yaşında davul çalmaya başladı ve üniversitede okurken birçok bar grubunda müzik yaptı. İstanbul Blues Kumpanyası’nın Kökler, Gökalp Baykal’ın Günaydın Hüzün, Yavuz Çetin’in yapıtlarının kayıtlarında yer aldı. Kutsal Hazine Avcıları grubunda da baget sallayan Serkan Ayman davul dersleri verdi.

 

SERTER BAĞCAN (GİTAR)

21 Mart 1950’de Muğla’da doğdu. Selda Bağcan ile Sezer Bağcan’ın kardeşidir. Müziğe ağabeyinin orkestrasında bas gitar çalarak başladı. 1975 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye elemelerinde finale kaldı ve solo olarak şarkıcılık kariyerine devam eti. Besteler yazdı, öğrenci yetiştirdi, gitar ithal etti ve kayıt stüdyosu kurdu.

 

SEZER BAĞCAN (ORG, BAS GİTAR)

1945'te Afyon'da doğdu. Kardeşleriyle birlikte sürekli müziğin içinde bir yaşam sürdürdü. Kendi orkestrasını kurdu ve kendi lokalinde bas gitar, org çaldı. 1982'de Otel albümünü yayınladı. Kurduğu stüdyoda albümlere destek verirken 1988'de Süper Kıvrak Oyun Havaları albümünü çıkardı. Değişim Sanat Okulu'nu faaliyete geçirdi ve öğrenciler yetiştirdi. 

 

SİNAN ERKOÇ (GİTAR)

12 Ekim 1957’de Fatih İstanbul’da doğdu. Babası ve ağabeyi müzisyen olan Erkoç, küçük yaşta orkestralarda çalmaya başladı. Ulvi Kırımlı Orkestrası’na gitarist olarak girdi. Ardından Timur Selçuk’tan armoni dersleri aldı ve şarkıcılığa adım attı. 1991 yılında Sevenlerin Tavernası adlı ilk albümünü yayınladı. Doksanlı yılların popüler yarışmalarına katılan Sinan Erkoç’un toplamda yayınladığı beş albüm iyi satış yaptı.

 

SONER ÇOTAL (TROMBON)

1953'te İstanbul'da doğdu. Çotal kardeşlerin en küçüğüydü. Bir dönem gazino sahnelerinin ve albüm kayıtlarının aranan ismi olan ağabeyi Zafer Çotal'ın orkestrasında trombonu üstlendi. 

 

SÜHA AKALIN ORKESTRASI

1942, Kütahya doğumlu Süha Akalın, Ankara Devlet Konservatuarı’nda öğrenim gördükten sonra müzik piyasasına girdi. 70’lerin başında Yurdaer Doğulu Orkestrası’nda org ve piyano çalan Akalın, Ümit Yaşar Orkestrası'nda da çalıştı. Ardından orkestrasını kurdu. Seksenler’e kadar orkestrayı sürdüren sanatçı, Bakırköy Belediye Armoni Orkestrası’nı da yönetti.

 

SÜKAN TANGÜNER (TROMBON)

1949’da doğdu. Genç yaşta girdiği profesyonel müzik yaşantısında nefesliler cambazı olarak tanındı. Ritm 68, Yalçın Ateş Orkestrası, İstanbul Gelişim, Osman İşmen Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda trompet, trombon ve gitar çaldı; birçok albümün kayıtlarında bulundu.

 

ŞADAN ÇAYLIGİL (DAVUL)

Romen asıllı Gido Kornfilt, Almanya’da orkestra şefliği öğrenimi gördükten sonra 1938’de Türkiye’ye döndü ve azınlıklardan oluşan 10 kişilik orkestra kurdu. Topluluğun davulcusu Şadan Çayligil’di. Kornfilt ve arkadaşları Fletcher Henderson ile Jimmy Lunceford karışımı müzik yapıyordu. Orkestra 2. Dünya Savaşı sırasında dağıldı.

1940’ların sonunda Cüneyt Sermet (kontrbas), Turhan Taner (gitar) ile İlham Gencer (piyano) caz trio kurup lokallerde çalmaya başladı. Trio ilgi görünce Müfit Kiper (trompet), İsmet Sıral (tenor saks) ve Şadan Çaylıgil de (davul) topluluğa katıldı. Bibop (Bibop Sextet) adını seçen altılı, bir süre Taksim Belediye Gazinosu’nda çaldı.

 

ŞADAN İNAL (GİTAR)

Ocak 1950’de Çankırı’da doğdu. Türk müziği sanatçısı Selahattin İnal’ın oğludur. Müziğe babasının yanında gitar çalarak başladı. Yüksek öğrenimini sürdürürken profesyonel yaşama adım attı.

Orhan Sezener Orkestrası’nda çalıştı.

 

ŞENAY AYGÜN (SAKSAFON)

Mart 1946’da İstanbul’da doğdu. Amatör topluluklarda saksafon çalarak müziğe başladı. Ardından Mete Duruman Orkestrası’nda profesyonel oldu.

 

ŞENER ÖZKAN (SAKSAFON, FLÜT)

Ocak 1938'de Zonguldak'ta doğdu. Orhan Gündoğdu Orkestrası'nda profesyonel oldu. Kanat Gür Orkestrası ve Üstün Poyraz Set'te çalıştı .Kadri Ünalan Orkestrası'yla Avrupa sahnelerinde müzik yaptı. 

 

ŞEREF ARTAN (GİTAR)

Mart 1935'te İstanbul'da doğdu. 1960'da Erol büyükburç'un orkestrasına girdi. Ardından Avrupa'ya gitti ve bir süre orada çalıştı. Dönüşte yine Erol Büyübuç'la müzik yapmaya devam etti.

 

TAHSİN ENDERSOY (GİTAR)

22 Mayıs 1965'te doğdu. Genç yaşta gitara başladı ve güçlü tekniğiyle dikkat çekip Doksanlar'ın ilk yarısından itibaren albüm kayıtlarında çaldı, lokallerde çeşitli gruplar bünyesinde müzik yaptı. Kenan Doğulu'yla uzun süre çalıştı ve yerli popun yıldızlarının kayıtlarında yer aldı.

 

TAHSİN TEKSAN (ORG)

1928’de İstanbul’da doğdu ve konservatuarda eğitim gördü. Teksan profesyonel müziğe 1949’da Kentet Hans topluluğunda adım attı. Ardından İbrahim Özgür Trio, Quartet Ankara, Çetin İnöntepe Orkestrası ve Orhan Sezener Orkestrası’nda çalıştı.

 

TAMER ERATA (GİTAR)

1945’te İstanbul’da doğdu. 1964’te Orkestra Tezer’de profesyonel müziğe adım attı. Devamında Ergun Özer ve Muhittin Paydaş topluluklarında gitar çaldı.  Tamer Erata (Tamer Huş) 1969’da orkestrasını kurdu. Repertuarında Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca parçalar bulunan orkestra zengin sahnesiyle büyük ilgi gördü; bir süre yurtdışında ve yolcu gemilerinde çaldı. Bir ara ‘Tamer Erata ve Dinamikler’ adıyla müzik yapan toplulukta Erata gitar çalıp şarkı söyledi.

 

TANER AKANSEL (ORG, BAS GİTAR)

20 Ocak 1948 Ankara doğumlu Taner Akansel çok genç yaşta adına kurduğu orkestra ile profesyonel müziğe adım attı. Orkestra, 60’ların ikinci yarısında lokallerin aranan topluluklarından biriydi. Piyanist, bas gitarist Taner Akansel’den başka Kerem İlter (vokal), Koray Dikmen (davul), Mustafa Altay (bas gitar), Parla Aksu (elektro gitar), Okan Akansel (vokal), İlhan Erten (gitar) gibi isimlerin de yer aldığı topluluk birkaç yıl sahnelerde çaldı. Akansel, ardından Okan Akansel, Ergun Özer, Faruk Akel, Mustafa Boz orkestralarında müzik yaptı ve 2000’li yıllarda Jazz Time Orkestrası’nda piyano çaldı.

 

TANSU ATAK (BAS GİTAR)

1954'te doğdu. 1974'te Ankara'da arkadaşlarıyla Grup Lokomotif'i kurdu. Bir süre Ankara'da müzik yaptıktan sonra 1983'te İstanbul'a gittiler ve kısa sürede aranan topluluklardan biri oldular. 

1988'de solo konseler verecek kadar ünlendiler ve ürettikleri pop-caz şarkılar çok beğenildi. 1989'da Seyyal Taner'le Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda Şarkım Sevgi Üstüne adlı parçayla temsil ettiler.

TRT'nin favori isimlerinden olan Grup Lokomotif bünyesinde uzun yıllar bas gitar çalan Tansu Atak Ağustos 2020'de Bodrum'da yaşamını yitirdi. 

 

TARIK ÇÖKMEZ (ORG, KEMAN, TROMBON)

Mayıs 1949’da Adana’da doğdu. Beş yaşında özel müzik dersleri almaya başladı. 1968’de Erol Büyükburç’un topluluğunda profesyonel oldu. Sahne ve stüdyo çalışmalarının yanında düzenlemeler de yazdı. 1969’da Mustafa Boz Orkestrası’na girdi.

 

TAYFUN ASYALI (GİTAR)

Kasım 1945'te dünyaya geldi. 1968'de ise Erol Büyükburç Orkestrası'nda gitar çalarak profesyonel oldu. 

 

TAYLAN CEMGİL (BAS GİTAR)

1970’te Ankara’da doğdu. 14 yaşında lise gruplarında çalmaya başladı. Caza yöneldi. Tahsin Ünüvar Quartet. Soren Ericksen Quartet, Önder Focan’la çeşikli loallerde sahne aldı. Hollanda’da bas gitar eğitimi aldı.

 

TEMKİN IŞIKÖZLÜ (PİYANO)

1960'ların başından itibaren lokallerde çeşitli gruplarla birlikte müzik yapmaya başladı. Piyanodaki ustalığıyla dikkat çekti ve Erol Büyükburç Orkestrası'na katıldı. Bu toplulukla 3. Boğaziçi Müzik Festivali'nde yarıştı. Albüm kayıtlarında yer aldı. Kezban, Dünyanın En Güzel Kadını gibi besteleri dikkat çekti. 2020'de yaşamını yitirdi.

 

TERCAN ŞENER (DAVUL)

Los Angeles Musicians Institute’de eğitim gördü. Mad Madame, Bedroom, Buz, Antre, Softart, Reflex gruplarında davul çaldıktan sonra 2007’den itibaren öğrenci yetiştirmeye başladı. Çeşitli isimlerin albüm kayıtlarında ve sahne çalışmalarında yer aldı. Ay, Işığında Saklıdır filminin müziklerini yazan isimlerden biriydi.

 

TEVFİK GİRGİNER (BAS GİTAR)

Eylül 1944'te dünyaya geldi. 1958'de Gölgeler grubunda profesyonel oldu. Orkestra Tezer ile Erol Büyükburç topluluklarında çalıştıktan sonra Kanat Gür Orkestrası'na geçti. Girginer Tukey Stones grubunda da yer aldı.

 

TİMUR FİLDİŞİ (DAVUL)

1966’da Türkiye’ye dönen Soyarslan ile Yalçınkaya önderliğinde toparlanan Apaşlar Şubat 1967’de, ileride Anadolu pop-rockın önemli isimlerinden olacak Cem Karaca ile birleşmişti. Soyarslan (gitar), Yalçınkaya Tümay (gitar), Timur Fildişi (davul), Ahmet Tuzcuoğlu’yla (bas gitar) Cem Karaca’nın hedefi bol beste üretmekti. Beste sayısı artarken, Apaşlar kişiliğini bulmuş, yabancı parça söyleme tembelliğinden kurtulmuştu... Cem Karaca’lı kadro, 1967 Altın Mikrofon Yarışması’na katıldı ve ikinci oldu. Geldikleri akım rock’ın’roll, dünya görüşleri beat, yapmak istedikleri Anadolu kaynaklı müzikti. Devamında Fildişi, 'Behiç Altındağ 5' topluluğunda çaldı

 

TİMUR GÜVEN (BAS GİTAR)

Haziran 1948'de İstanbul'da doğdu. Profesyonel müziğe 1968'de Yurdaer Doğulu Orkestrası'nda bas gitar çalarak başladı. Ardından Şerif yüzbaşıoğlu Selim Özer ve İlhan Feyman'ı topluluklarında çalıştı. 

 

TOLGA KAYA (GİTAR)

1975'te Konya'da doğdu. Önce davul çaldı; ardından gitara geçti. İlk grubu musical death'tı. Ardından Zardanadam grubuyla sahneye çıktı, albüm kayıtlarında yer aldı. 

 

TOYGUN SÖZEN (SAKSAFON)

Hacettepe Üniversitesi Devlet konservatuarı'nı bitirdi. Ankara lokallerinde müzik camiasıyla tanıştıktan sonra piyasanın kalbinin attığı İstanbul'a gitti ve nefeslilerde kısa sürede aranan isimlerden biri haline geldi. Festivallerde çaldı, projelerde yer aldı; Kenan Doğulu, Teoman, Nev gibi isimlerle aynı sahneye paylaştı, albüm kayıtlarında yer aldı.  Manhattan Big band, Four in the Pocket,  Soul Stuff gruplarında çaldı. 

 

TUFAN ALTAN (DAVUL)

70'li yılların gözde genç davulcularından Altan (darbuka ve diğer vurmalılar da çaldı), Yurdaer Doğulu, Beybonlar ve Ertuğrul Çayıroğlu ile çalıştıktan sonra Moğollar'a transfer oldu. 1973-75 arası, grupla Namus Belası dahil önemli işlere imza attı. Ardından Cem Karaca ile Edirdahan'da birlikte müzik yaptı.

 

TUNA AKDEMİR (SAKSAFON)

Altmışlı yılların en gözde saksafoncularından olan Akdemir, uzun yıllar sahnelerde kaldı. 1960’ların ikinci yarısında Feridun Ersin ve arkadaşlarıyla tavernalarda çalışan, ardından Üstün Poyrazoğlu ve Roketleri’nde çalan Tuna Akdemir, Yurdaer Doğulu ile Mustafa Boz’un topluluklarında da yer aldı.

 

TUNCER TANYOL (DAVUL)

1933'te Ankara'da doğdu. Lise sonda okulu bırakıp tamamen müziğe yöneldi. Kendi başına davul ve kontrbas çalmayı öğrendi. İstanbul'a giderek profesyonel müzik yapmaya başladı. Aralarında Kentet Deniz'in de olduğu çeşitli topluluklarda yer aldı.

 

TURGAY ÇEVİK (DAVUL)

Haziran 1949’da doğdu. Küçük yaşta davula merak sardı. 1966’da Dinamitler topluluğunda çalmaya başladı. Daha sonra Siluetler’e katıldı. Siluetler, eski başarılardan uzak olsa da 1969’da gayet iddialı bir slogan dillendirmişti: ‘halka inmek ve onları eğitmek’. Ancak, Aytunca’yla beraber Sermet Somer (org), Engin Demirtaş (bas), Dinamitler’den gelen Turgay Çevik (davul) ile İrfan Başaran’ın (gitar) çaldığı Siluetler eskisi kadar müzikseverleri tatmin edecek işler üretemiyordu. Çevik, yıldızların sahne çalışmalarında yer alan Damlalar Orkestrası’na girdi.

 

TURGUT AKYÜZ (DAVUL)

Altmışlar'ın ortasında kurulan Beyaz Kelebekler'in ilk günden menajerliğini üstlendi ve grubun popüler hale gelmesinde önemli rol üstlendi. 1970 yılındaki trafik kazasında üç üyenin yaşamını yitirmesinin ardından Ercüment Ateş gitara geçince onun yerine davulu çalmaya başladı. Grubun dağıldığı 1980'e kadar sahnede baget salladı. 1983 yılında işletmeciliğini yaptığı Stardust gece kulübünde çıkan kavgada silahla vurularak öldürüldü. 

 

TURGUT OKÇU (BAS GİTAR)

Şubat 1947'de İstanbul'da doğdu. 1963'te Müfit Kiper Orkestrası'nda bas çalarak profesyonel oldu. Devamında Selim Özer, Erol Büyükburç topluluklarında ve Üstün Poyraz Set'te çalıştı.

 

UFUK KAPLAN (DAVUL)

1996'da Infected grubuna davulcu olarak katıldı ve Sprint of Doom ile Breathless Kiss on the Lipps of melancholia albümlerinde çaldı. Bir dönem ABD'de yaşadı ve orada müzik yaptı. Dönüşte moribund Oblivion grubuna gitarist olarak girdi. Devamında solo işler yaptı ve internet ortamıda müzikseverlere sundu.

 

UĞUR YASSI (BAS GİTAR)

‘Rasputin Uğur’ lakaplı Uğur Yassı profesyonel müzik yaşamına düğün orkestralarında başladı ve uzun süre İzmit lokallerinde çalıştı. Sonra İTÜ’de okurken Beyoğlu pavyonlarında çaldı.

Piyasada tanınınca bas gitarist olarak Ersen-Dadaşlar’a girdi ve bir Anadolu turnesinin ardından 1980’de gruptan ayrıldı. Yassı, Grup Çağdaş’ta da yer aldı.

 

ULVİ DÜZGÜN (DAVUL)

21 Nisan 1945 doğumlu Ulvi Düzgün, çok genç yaşta sahneye Fehmi Ege Orkestrası’yla çıktı. Sonra Müfit Kiper Orkestrası, İstanbul Sekstet, Çetin İnöntepe Orkestrası, Yalçın Ateş Orkestrası’nda davul çalan Ulvi Düzgün, adına orkestra kurup Hollanda’da müzik yaptı.

 

UMUT ARABACI (BAS GİTAR)

26 Eylül 1977’de Zonguldak’ta doğdu. Bilgi Üniversitesi’nde eğitim gördü. Sahnede hakimiyeti ve enerjisiyle sivrilen Arabacı, uzun kariyerinde Objektif , Athena, Suitcase, Eskici, Gözyaşı Çetesi, Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars gruplarında yer aldı; Ogün Sanlısoy, Aslı, Evrencan Gündüz gibi isimlerle çalıştı.

 

UMUT MUTKU (GİTAR)

15 Haziran 1987’de İstanbul'da doğdu. Müzisyen babasının armağan ettiği Led Zeppelin kasediyle ilkokuldayken müzikle tanıştı. Ortaokulda gitar çalmaya babasının aldığı ‘Fender’le başladı ve o yaşta orkestrayla sahneye çıktı. Devamında gruplarda müzik yaşantısını sürdürdü. İzogami adlı grubuyla TGRT FM 'in cıngıllarını hazırladı; Pürneşe adlı radyo programında yer aldı. Yusuf Uğurer’le uzun süre birlikte sahne aldı ve birçok lokalde programlar yaptı. Dersler verdi.

 

UTKU DOĞRUAK (GİTAR)

1974'te İzmit'te doğdu. Lise yıllarında gitar çalmaya başladı. Birkaç grupta yer aldıktan sonra 2000'lerin başında Zardanadam'a girdi ve grubun sahne, albüm çalışmalarında yer aldı.

 

ÜNAL ALGIN (TROMBON)

Sanatçı bir aileden gelen Ünal Algın, Ankara Devlet Konservatuarı'nda trombon eğitimi gördü. Devamında Ritm 71 gibi topluluklarda müzik yaptı. Devlet Opera ve Balesi orkestrasında trombon çaldı. Aynı kuruluşta genel müdür danışmanlığı, genel koordinatörlük  yaptı. 

 

ÜNAL KONUK (TROMPET)

1938’de Ankara’da doğdu. Profesyonel müziğe Özkan Acargil Orkestrası’nda trompet çalarak adım attı. Toplulukla sahne ve radyo çalışmaları yaptı. Ardından, tavernalarda gazinolarda dans ve şov orkestrası olarak çalışan Yaşar Şamil Orkestrası’na girdi. Orkestra, özellikle 70’lerde plak kayıtlarında ve gazino programlarında yer alarak adından söz ettirmişti.

 

VAROL UCUPTAN (DAVUL)

1946 Adapazarı doğumlu Ucuptan, bu kentte arkadaşlarıyla Vokal Yankılar orkestrasını kurdu. Sonra İstanbul’a gidip 1969’da Ergüder Yoldaş’ın Halikarnas 6/8 Folk Bach and Soul orkestrasında davul çaldı. Varol Ucuptan ardından Rıza Silahlopoda’nın Ritm 68’ine geçmiş, bu topluluktaki performansıyla ünlenmişti.

 

 

VARTKES KEŞİŞ (GİTAR)

1981’de müziğe başladı ve askerlik sonrası arkadaşlarıyla Keops rock grubunu kurdu. Kısıtlı şartlara rağmen grubu bir arada tutmayı başardı ve uzun yıllar önemli festivallerde sahne aldılar. Rockın yanında tiyatro müzikleri de yazdı. Yaşam Radyo’da programlar yaptı. 2015’te grubunun adını Horizon’a çevirdi.

 

VEDAT BİÇKİN (GİTAR)

Şubat 1947'de İstanbul'da doğdu. Volkanlar'da müziğe başladı. 1966'da Boğaziçi Orkestrası'na katıldı. Sonra da Vehbi Turan orkestrasına gitarist olarak geçti. Devamında dönemin sevilen parçalarını gitarıyla yorumlayıp Sevdalı Gitar (1989), Love is Guitar (2013) gibi albümlerde topladı.

 

VEDAT GÜR (ORG)

1930'da dünyaya geldi. 1952'de Cemil Başargan Orkestrası'nda profesyonel müziğe adım attı. Orhan Sezener ile Yaşar Güvenir topluluklarının ardından kardeşi Kanat Gür'ün orkestrasında vibrafon ile org çaldı. 

 

YAĞIZ NEVZAT İPEK (DAVUL)

Farklı ülkelerden, kültürlerden gelen müzisyenlerden oluşan No Land grubuyla ünlendi. Devamında caz camiasının değerli isimleriyle ortak projelerde çaldı. Popçuların albümlerinde stüdyo müzisyenliği yaparken elektronik ve rock albümlerinde de yer aldı.

 

YAĞIZ ÜRESİN (FLÜT, SAKSAFON)

1962'de İstanbul'da doğdu. İlkokulda flüt çalmaya başladı. Daha sonra saksafonu tek başına öğrendi. 20'li yaşlarında Grup Mozaik'te yer aldı ve sahne ile albüm kayıtlarında bulundu. Cazcılarla çalıştı. Neşet Ruacan'dan dersler aldı. Bir ara bas gitarı da denedi. Rock FM’de Beauty & the Beast isimli jazz-rock programı yaptı.

 

YAŞAR AKPENÇE (VURMALILAR)

1966’da İstanbul’da doğdu. Sekiz yaşında bongo çalmaya başladı. Sonra darbukaya geçti. Genç yaşta gazino sahnelerine transfer oldu. Ardından yıldızların plak kayıtlarında bulundu. Kendi enstrümental albümü Harem’i yayınladı. Devamında Sellam Kıvır, Orient Best, Passion of Percussion Vol. 1., 2., 3., Darbuka Essentials albümlerini çıkardı.

 

YAVUZ BİZİMEGE (BAS GİTAR)

12 Ocak 1948’de Ankara’da doğdu. Sanat hayatına 1965’te As 6 Orkestrası’nda bas çalarak başladı. Sonra Boğaziçi Orkestrası, Vehbi Turan Show Orkestrası’nda yer aldı ve bir dönem Beyaz Kelebekler’in bas gitaristi oldu.

 

YAYLA HEPARI (ORG)

1949’da İstanbul’da doğdu. Piyano çalmayı öğrendi. 18 yaşında lokallerde çalmaya başladı. Ali Erdoğan Altılısı’na girdi ve uzun süre bu toplulukta tuşluları üstlendi. Heparı, Sıfır Virgül Bir'de de yer aldı.

 

YILMAZ BEYAZ (SAKSAFON, AKORDEON, PİYANO)

Gaziantep'de dünyaya geldi. Akordeon ve saksafon çalmayı öğrenip bölgedeki ilk orkestralarda çalıştıktan sonra İstanbul eğlence dünyasına adım attı. Orkestra Pratik Set, Durul Gence 10, Mete Duruman Orkestrası, Topkapı Orkestrası gibi topluluklarda yer aldı. 2000'lerin başında müzik organizasyon işine girdi. Piyano ve gitar da çalan Beyaz, triosuyla yaşamını yitirdiği 2021'e dek sahnelerde kaldı. 

 

YILMAZ GÜRHON (GİTAR)

Mayıs 1940'ta İstanbul'da doğdu. Profesyonel müziğe 1960'ta Fehmi Ege Orkestrası'nda başladı. Erol Büyükburç ve Süheyl Denizci7yle de çalaşan Gürhon, Avrupa'da da müzik yaptı. 

 

YILMAZ TÜLEK (SAKSAFON)

17 Şubat 1941’de Zonguldak’ta doğdu. Almanya’da yaşadı ve 1961’de bu ülkede amatör olarak saksafon ile klarnet çalmaya başladı. Üç yıl sonra Türkiye’ye dönüp askerliğini yaptı ve ardından 1967’de Aydemir Mete Orkestrası’na girdi.

Ritm 68’e transfer oldu ve bir süre sonra da Kanat Gür Orkestrası’na katıldı.

 

YİĞİT ÖZDAĞLI (GİTAR)

2000’ili yılların başında Fatih Erdemci’nin grubunda yer aldı ve dikkat çekti. 2005’te Tolga Akyurt, Levent Ağralı (tuşlular), Denishan Sarı (bas gitar) ve Erhan Çabuk'la (davul) Apsent grubunu kurdu.

Metal kulvarında yürümenin zorluklarını yaşayan grup, birkaç kez faaliyetini durdursa da 2010'da adını verdiği albümü yayınlamayı başardı.

 

YORGO VAPURİDİS (AKORDEON)

İstanbul Arnavutköy’de doğdu. Müziğe 60’li yıllarda arkadaşının desteğiyle tavernalarda akordeon çalarak başladı. Sesinin de beğenilmesi üzerine bir süre sonra solist olarak sahneye çıktı. Renkli sahnesi ve sempatik kişiliğiyle tavernaların kralı unvanını aldı ve birçok albüm yayınladı.

 

ZAFER ALTUNDAĞ (GİTAR)

1989’da Ankara’da Tolga Ergin (gitar) ve Melih’le (bas gitar) trash metal yapmak üzere Dark Phase grubunu kurdu. Birkaç demonun ardından ilk yasal albüm Waning Moon Setting Sun’ı 1994’de çıkardılar. 14 Şubat 1996’da İngiltere’de konser veren Darkphase kadro değişiklikleriyle faaliyetini sürdürdü. Altındağ ardından Hazy Hill’e geçti. 1999’da toparlanan Hazy Hill beş yeni parça ve daha önce yaptığı demolardan topladığı 12 parçayla ‘8800’ albümünü yayınladı.

 

ZAFER DOĞULU (GİTAR)

1956'da Mersin'de doğdu. 13 yaşında müziğe başladı ve gitara merak sardı.  Gaziantep'in en ünlü orkestrası Siyah Örümcekler'e katıldı. 17 yaşında İstanbul'a, ağabeyi Yurdaer Doğulu'nun yanına gitti ve onunla çalışmaya başladı.  1978'de Bakırköy'deki Doğulu Sanat Merkezi'nde gitar dersleri vermeye baladı ve yıllarca bu uğraşı sürdürdü. 

 

ZAFER ŞENER (GİTAR)

1949’da Tercan’da doğdu. İlk grubu Bozoklar’la Altın Kupa yarışmasına katıldı. 1968’de Bergama Orkestrası’nda profesyonel oldu. 1980’lerin başında Arif Susam’la ikili olarak çalıştı. Devamında tavernalarda, lokallerde piyanist şantörlük yaptı.

 

ZAFER YELKEN (DAVUL, BAS GİTAR)

Genç yaşta davul çalmaya başladı. Çeşitli orkestralarda yer aldıktan sonra vatani görevini Kara Kuvvetleri Komutanlığı Armoni Mızıkası'nda yaptı. Devamında, aralarında Atilla Yelken Orkestrası da olmak üzere, farklı topluluklarda davul ve bas gitar çaldı. 

 

ZEKİ DİNÇER (TUŞLULAR)

1966’da Gaziantep’in ilk orkestrası olan Siyah Örümcekler’i kurdu. Kentteki düğünlerde program yapan orkestraya 1970’lerin başında Edip Akbayram vokal olarak katılmış, Akbayram’ın Gaziantep’te çıkardığı ilk 45’liğinin kayıtlarında Siyah Örümcekler yer almıştı.

 

 

 



Diğer Haberler

ERAY TURGAY  (KONTRBAS)
ERAY TURGAY (KONTRBAS)
29 Ekim 2024 Salı 20:36

AHMET ÖZKULALI (DAVUL)
AHMET ÖZKULALI (DAVUL)
01 Eylül 2024 Pazar 23:08

RASİM ULUSMAN  (PİYANO, GİTAR)
RASİM ULUSMAN  (PİYANO, GİTAR)
21 Mayıs 2024 Salı 21:57

ÖMER FARUK TEKBİLEK   (NEY)
ÖMER FARUK TEKBİLEK (NEY)
04 Mayıs 2024 Cumartesi 19:23

ŞEHNAZ SAM  (DAVUL)
ŞEHNAZ SAM (DAVUL)
02 Mayıs 2024 Perşembe 20:22

SELİM SELÇUK  (VURMALILAR)
SELİM SELÇUK (VURMALILAR)
26 Nisan 2024 Cuma 10:30