3 HÜREL / 3 HÜREL (1973)
3 HÜREL / 3 HÜREL (1973)
Anadolu pop memlekete yayılırken, bağlama önem kazanırken 3 Hürel, bağlama için dördüncü eleman aramadan sorunu kendi bünyesinde çözmeyi denemişti.
Feridun Hürel bağlamayla elektro gitarı aynı gövdede birleştirerek, ‘saz-gitar’ adını verdiği çalgıyla özel bir tını elde etmenin yolunu bulmuştu. Haldun Hürel’in Beyazıt Bakırcılar Çarşısı’nda yaptırdığı dev bakır darbukalardan çıkan ritmle saz-gitarın tınısı birleşince grubun kendine has soundu ortaya çıkmıştı.
Madalyonun Ters Yüzü Bu, kız kardeşlerine yazdıkları Gül’e Ninni, Ağlarsa Anam Ağlar gibi hüzünlü parçaların yanında, Diday Diday Dom, Yara, Hoptirinom ve Sevenler Ağlarmış gibi ritmik parçalarla beş yıl zirvede dolaştı 3 Hürel.
1973 tarihli Madalyonun Ters Yüzü ve 1974 şarkısı Sevenler Ağlarmış’la büyük sükse yapan 3 Hürel, artık kimseninkine benzemeyen bir sounda sahipti.
Yeni ritm arayışlarıyla Haldun Hürel özel dinleyiciler kazanmış, askılı davul, kaşık, dev darbuka, çan ve teflerle kendine özgü bir vurmalılar sentezi yaratmıştı.
Sıra albümdeydi. Kendi isimlerini verecekleri 1973 tarihli ilk albümleri için daha önce 45’lik olarak çıkmış altı parçaya, altı tane de yenisini eklemişlerdi.
‘3 Hürel’ uzunçaları büyük beğeni kazanarak gruba ‘altın plak’ getirmişti. Türkiye’de pop müzikçilere verilen ilk altın uzunçalar plak ödülüydü bu. Üçlü üç yıl sonra da Hür-el Arşivi adlı albümü yayınladı.
İÇERİK
1- Aşk Davası
2- Ve Ölüm
3- Haram
4- Gurbet Türküsü
5- Anadolu Dansı
6- Lazoğlu
7- Madalyonun Ters Yüzü
8- Didaydom
9- Gül'e Ninni
10- Kara Yazı
11- Ölüm Al Beni
12- Pembelikler