Türkiye´de bir haftada 512 bin 384 biletli seyirci tarafından izlenen Son Umut (The Water Diviner), filmin yönetmenliğini ve başrolünü üstlenen Russell Crowe´un ülkesi Avustralya´da beklenen ilgiyi görmedi. Son Umut aynı hafta gösterime giren filmler arasında dördüncü sırada kaldı.
İlyas Salman´ın başrolde olduğu, Oscar yarışında en iyi yabancı film kategorisinde ilk dokuza kalan Gürcü filmi ´Mısır Adası´ Türkiye´de altı salonda gösterime girdi. Bir buçuk milyon euroya mal olan, Salman´la birlikte 14 yaşındaki köy okulunda öğrenci Mariam Buturishvili´nin başrolleri paylaştığı, 100 dakikalık filmin yönetmeni George Ovashvili.
Mahsun Kırmızıgül´ün yönetmenliğini, senaristliğini, besteciliğini ve başrolünü üstlendiği yeni filmi Mucize 326 sinemada gösterime girdi. 1960´lı yıllarda sefalet içinde yaşayan, darbenin içinde debelenen Türkiye’nin panoramasına ışık tutan bu filmde Egeli öğretmeninin (Talat Bulut) Anadolu´nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.
SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Çekimleri sırasında sette Alex Baldwin'in silahından çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in öldüğü Rusk filminden ilk fragman yayınlandı. Alec Baldwin’in başrolünde yer aldığı western filmi, 2 Mayıs’ta ABD sinemalarında ve dijital platformlarda yayınlanacak.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Aladdin'in serüvenleri bu kez korku versiyonuyla beyazperdeye dönmeye hazırlanıyor. Mayıs ayında İngiltere'de çekimlerine başlanacak yeni film, dileklerini gerçekleştirebilecek bir cinle karşılaşan genç adamın hikayesini 'karanlık ve doğaüstü' yaklaşımla ele alacak. Bradley Stryker'ın (Terrifier 3) yöneteceği Aladdin: The Monkey's Paw filminin ilk detayları Empire Studios, Every Entertainment ve 8th Law Pictures tarafından açıklandı. Hikaye, dilekleri gerçekleştirdiğine inanılan antik bir maymun pençesini miras alan ve her dileğin yürek parçalayıcı bir bedeli olduğunu keşfeden modern zaman Londra'sında yaşayan Aladdin'in etrafında dönüyor.
Cezayir kökenli genç subay Aissa, prestijli Fransız askeri akademisi Saint-Cyr'de tören sırasında trajik bir şekilde hayatını kaybeder. Ölüm aileyi mahvederken, Fransız ordusu sorumluluk almayı reddeder. Aissa'nın asi ağabeyi İsmail, kardeşinin ölümündeki adaleti sağlayabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir...
Baba Zula’nın filme yazdığı müzikleri yeterli bulmayan Derviş Zaim, Şenol Filiz-Birol Yayla ikilisinin Bab-ı Esrar albümünden de parçalar alıyor. Hatta bu parçaların sayısı Baba Zula’nınkileri aşıyor. Filiz ile Yayla, istemleri dışında işin içine giriyor açıkçası. 1995 tarihli ikinci albümleri Bab-ı Esrar’daki şarkıların bir bölümünün Tabutta Rövaşata filminde kullanılması albümün tanıtımına önemli katkıda bulunuyor aslında. Özellikle Bab-ı Esrar parçası çok dikkat çekiyor, filmle özdeşleşiyor.
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: