Anthony 'Tony' Webster'ın Londra'da fotoğraf malzemeleri sattığı bir dükkanı vardır. Zamanını orada geçirmektedir. Tony Webster’ın bir avukattan gelen mektupla hayatı değişir. Geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan Webster, ilk aşkı Adrian ile ilgili anılarını yeniden gözden geçirmelidir.
Ulzii (Battsooj Uurtsaikh), Moğolistan'ın Ulan Batur şehrinin eteklerinde bir yurtta ailesiyle yaşayan bir gençtir. Babası ölmüştür ve annesi iş bulmak yerine alkol almaya yönelmiştir. Bu da kışın soğuğunda evi ısıtmak için genellikle yeterli kömür olmadığı anlamına gelir. Ulzii üç küçük kardeşinden sorumlu hisseder ve para kazanması gerekmektedir. Spor ayakkabılarını satar ve büyük komşusunun et karkaslarını teslim etmesine yardım eder. Ulzii okulda başarılıdır ve öğretmeni onu bir fizik yarışmasına katılmaya teşvik eder; eğer başarılı olursa burs kazanabilecektir.
SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Çekimleri sırasında sette Alex Baldwin'in silahından çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in öldüğü Rusk filminden ilk fragman yayınlandı. Alec Baldwin’in başrolünde yer aldığı western filmi, 2 Mayıs’ta ABD sinemalarında ve dijital platformlarda yayınlanacak.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Antonio Banderas, ünlü mutfak şefi Anthony Bourdain'in biyografik filminde rol almaya hazırlanıyor. Yedi yıl önce hayatını kaybeden Amerikalı şefin gençliğini Dominic Sessa'nın canlandıracağı filmde Banderas'ın rolü henüz duyurulmadı. Matt Johnson yöneteceği, Tony adlı filmin çekimlerine Mayıs ayının sonunda başlanacak.
Baba Zula’nın filme yazdığı müzikleri yeterli bulmayan Derviş Zaim, Şenol Filiz-Birol Yayla ikilisinin Bab-ı Esrar albümünden de parçalar alıyor. Hatta bu parçaların sayısı Baba Zula’nınkileri aşıyor. Filiz ile Yayla, istemleri dışında işin içine giriyor açıkçası. 1995 tarihli ikinci albümleri Bab-ı Esrar’daki şarkıların bir bölümünün Tabutta Rövaşata filminde kullanılması albümün tanıtımına önemli katkıda bulunuyor aslında. Özellikle Bab-ı Esrar parçası çok dikkat çekiyor, filmle özdeşleşiyor.
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: