Müzik Haberleri

ZEKİ MÜREN ÖLÜMÜNÜN 20. YILINDA ANILIYOR

24 Eylül 2016 Cumartesi 11:01

Son yıllarını Bodrum´daki evinde geçiren ve TRT İzmir Televizyonu´nda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türk sanat müziğinin efsane ismi, sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 20´nci yılında anılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi´nin destekleri, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı´nın organizasyonuyla, Türkiye genelinde düzenlenen anma etkinlikleri sanatçının ölüm yıldönümü olan bugün Bodrum´da gerçekleştirilecek bir tören ve Türk sanat müziği konseriyle tamamlanacak.

Zeki Müren´in 20´nci ölüm yıldönümü nedeniyle Bodrum´da düzenlenecek etkinlikler, Zeki Müren´in Kumbahçe Mahallesi Zeki Müren Caddesi´nde müzeye dönüştürülen evinde başlayacak. Okutulacak mevlit sonrasında Zeki Müren´in balmumu heykeli hayranları için sergilenecek. Anma etkinlikleri saat 20.00´de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği´nde düzenlenecek Türk sanat müziği konseri ile tamamlanacak. Osman Tan Erkır´ın sunumuyla gerçekleşecek olan konserde, sanatçılar Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer sahne alacak.



Diğer Haberler