Müzik Haberleri

YOLDAN ÇIKMIŞ SİMALAR

18 Ekim 2016 Salı 10:17

Yılların müzik yazarı ve eleştirmeni Murat Beşer´in plakçıdan yapımcıya, gitaristten kafebar işletmecisine, şarkıcıdan kalıcı olamamış müzik grubu üyesine birçok müzik tutkununun hikâyesine ışık tuttuğu Yoldan Çıkmış Simalar kitabı İletişim Yayınları etiketiyle piyasaya çıktı.
Beşer, birçok müzik severin hayatında önemli yer edinmiş, fakat çoğunlukla "görünür" olmayı tercih etmemiş insanları anlatırken, aynı zamanda Türkiye´nin başta rock olmak üzere müzik tarihini de görünür kılıyor.
Türkiye´de müzik ve müziğin seyrine dair çoğunlukla popüler, bir dönem var olup kaybolmuş ya da kalıcı şöhrete ulaşmış isimler üzerinden yazılmış epey kitap var. Oysa Murat Beşer bambaşka, hatta tam ters istikamette bir yola sapıyor: Aslında müzik âleminin göbeğinde olup, bu âleme bir tür yön verip popüler olmamış, şöhrete ulaşmamış fakat müzik aşklarından hiç taviz vermemiş kişileri ele alıyor. Sınıf atlamaya, gösterişe, para pula, kariyere, şana şöhrete sırt çeviren, tek tutkuları müzik olan insanlar bunlar: Plakçı, gitarist, yapımcı, kafebar işletmecisi, şarkıcı, dergi çıkarma heveslisi, tutunamamış grup müzisyeni…



Diğer Haberler

ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2024 Pazartesi 11:06

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59