YAŞA FENERBAHÇE (NESRİN SİPAHİ)
1973-74 sezonu; Fenerbahçe futbol takımında ‘efsane’ Didi dönemi. Takım, Lig, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Kupası’nı kaldırmış.
Oynanan futbolun seyir zevki yüksek; tribünler keyifli. Başkan Emin Cankurtaran tribünlerdeki coşkuyu, sevgiyi yansıtacak marş istiyor Fecri Ebcioğlu’dan.
Eski kaleci Ebcioğlu sözleri yazmaya başlıyor ve beste için Şerif Yüzbaşıoğlu’na gidiyor. Yüzbaşıoğlu Beşiktaşlı ama kabul ediyor. Pekiyi kim seslendirecek marşı? Koyu Fenerbahçeli Nesrin Sipahi devreye giriyor.
Yüzbaşıoğlu besteyi hazırlıyor. Nakarat bölümü Eviva Espana’ya benzese de özgün beste bu.
Diskotür basacak 45’liği. Stüdyo hazırlanıyor ve Sipahi’yle birlikte futbolculardan Osman, Yılmaz, Şükrü, Ziya, İstanbulspor’dan gelmiş yeni transfer Cemil, teknik direktör Didi, başkan Emin Cankurtaran mikrofon karşısına geçiyor.
Fecri Ebcioğlu bizzat hepsini teker teker çalıştırdığını iddia etse de futbolcuların mikrofon performansını Şerif Yüzbaşıoğlu beğenmiyor; ama onlara bir şey söylenmiyor.
Ertesi gün stüdyoya İstanbul Devlet Operası korosu getiriliyor ve kayıtlar bitiriliyor. Uzun yıllar futbolcular plakta kendilerinin söylediğini sanıyor.
‘Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler’ diye uzayıp giden tarihsel vurgularla, sarı lacivert heyecanlarla 45’lik çok satıyor.
TRT denetiminden de geçiyor marş ve sık sık radyoda çalıyor. Ezeli rakipler Fenerbahçe’ye ayrıcalık yapıldığını söylüyor…
‘Yaşa Fenerbahçe’ marşı 48 yıldır Fenerbahçe’nin stadında liste başı.