ESKİMEYEN ESKİLER

VAKİT YOK GEMİ KALKIYOR (METİN ERSOY)

17 Ekim 2020 Cumartesi 10:59

1936 İstanbul doğumlu Metin Ersoy, 12 yaşında müzikle ilgilenmeye başladı. Gazetecilik Yüksek Okulu ve İstanbul Konservatuvarı şan bölümünde öğrenim gördükten sonra vatani görevini 1957-58 yıllarında Kore’de yaptı. Kalipsoyla tanışması da orada oldu.

Döndükten sonra 1961’de İlham Gencer Orkestrası’na girdi. 1964’te katıldığı İsmet Sıral Orkestrası’yla da iki yıl İsveç’te müzik yaptı.

Beyazperdede de gözüken, Paprika, Boş Yuva, Gecelerin Ötesi, sonbahar yaprakları filmlerinde oynayan Ersoy, bu arada tek başına sahnelerde programlar yapmaya da başlamıştı.

Asıl çıkışı 1970 tarihli 45’liği Vakit Yok Gemi Kalkıyor/ İki Kalp Bir Olunca’yla gerçekleştirdi ve ülke çapında tanındı. Renkli kişiliğiyle, ilginç şovuyla TRT televizyonunun ilk yıllarında ekranda en sık gözüken isimlerden biri haline geldi.

Sözlerini Ali Öke’yle birlikte yazdığı Vakit Yok Gemi Kalkıyor aranjmanının müthiş popülaritesiyle yeni adı ‘Kalipso Kralı’ydı artık. Devamında Filler (Aman Hoca Kurtar) parçasıyla ününe ün kattı. Metin Ersoy 2017’de yaşamını yitirdi.



Diğer Haberler

PART-TIME LOVER (STEVIE WONDER)
PART-TIME LOVER (STEVIE WONDER)
12 Nisan 2026 Pazar 11:12

WHY HIGH ONE WHY? (FİKRET KIZILOK)
WHY HIGH ONE WHY? (FİKRET KIZILOK)
05 Nisan 2026 Pazar 15:49

GEMİLER (ORHAN ATASOY)
GEMİLER (ORHAN ATASOY)
30 Mart 2026 Pazartesi 15:22

LIVIN' ON A PRAYER (BON JOVI)
LIVIN' ON A PRAYER (BON JOVI)
25 Mart 2026 Çarşamba 07:47

SEVEN NATION ARMY (WHITE STRIPES)
SEVEN NATION ARMY (WHITE STRIPES)
16 Mart 2026 Pazartesi 15:23