Müzik Haberleri

TELİFTE AB İLE TAM UYUM HAREKATI

05 Temmuz 2016 Salı 22:36

Hürriyet Gazetesi´nin haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, müzik sektöründe faaliyet gösteren meslek birliklerinin başkanlarıyla İstanbul’da bir araya geldi.
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda değişiklik yapılması için bir ihtiyaç analizi raporu hazırladıklarını belirten Avcı, “Söz konusu çalışmayla AB Müktesebatı ve uluslararası sözleşmelerle tam uyumunun sağlanması, sanal, dijital ortamlarda yaşanan telif hakkı ihlalleriyle mücadelede etkinliğin arttırılması, toplu hak yönetim sisteminin daha işlevsel ve güçlü hale getirilmesi, lisanslama sistemi başta olmak üzere uygulamada yaşanan sorunların çözüme kavuşturulmasını hedefliyoruz” dedi.
Önceki günkü toplantıya Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gencebay, Bağlantılı Hak Sahipleri Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Seyhan, Müzik Yorumcuları Birliği Başkanı Burhan Şeşen, Müzik-Sen Genel Başkanı Mehmet Çirika katıldı. Toplantıda, müzik sektörünün yaşadığı sorunlar ve yapılması gerekenler ele alındı. Toplantının ana gündem maddesi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda değişiklik yapılması için yürütülen çalışmalar oldu. Sektör temsilcileri, kanunla ilgili görüşlerini aktarırken, yeni hazırlanacak kanunda olması gerekenleri ve taleplerini Bakan Avcı’ya ilettiler.

TAM UYUM SAĞLANACAK
Bakan Nabi Avcı ise tüm görüşlerin alınmasının ardından bir ihtiyaç analizi raporu hazırladıklarını söyledi. Bakan Avcı, söz konusu çalışmayla AB Müktesebatı ve uluslararası sözleşmelerle tam uyumunun sağlanması, sanal/dijital ortamlarda yaşanan telif hakkı ihlalleriyle mücadelede etkinliğin arttırılması, toplu hak yönetim sisteminin daha işlevsel ve güçlü hale getirilmesi, lisanslama sistemi başta olmak üzere uygulamada yaşanan sorunların çözüme kavuşturulmasını hedeflediklerini belirtti.



Diğer Haberler

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37

KISS DE SATTI!
KISS DE SATTI!
06 Nisan 2024 Cumartesi 13:13

AHMET ÇUHACI YAŞAMINI YİTİRDİ
AHMET ÇUHACI YAŞAMINI YİTİRDİ
03 Nisan 2024 Çarşamba 18:13