Müzik Haberleri

RUSYA İLE UKRAYNA ARASINDAKİ EUROVISION KRİZİ BÜYÜYOR

05 Nisan 2017 Çarşamba 22:30

Bu yıl 9-13 Mayıs tarihlerinde Ukrayna´nın başkenti Kiev´de düzenlenecek 62. Eurovision Şarkı Yarışması için Ukrayna´nın Rus şarkıcı Yuliya Samoylova’ya vize vermemesi sonucu iki ülke arasındaki ipler gerildi.

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da 2015’te konser veren Samoylova’nın Ukrayna yasalarına göre suç işlediğini iddia eden Ukrayna Devleti, Rus şarkıcıya yarışmaya katılması için vize vermeyi reddetti ve Rusya’nın Samoylova’yı Eurovision´a gönderme kararını stratejik bir adım olarak nitelendirdi.
Avrupa Yayın Birliği (EBU), Rusya´nın yanında yer alırken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da "Ukrayna´nın kararı, yarışmanın değerini düşürüyor, Eurovision´un prestijine darbe indiriyor" diyerek, Moskova´nın en yüksek düzeyde tepkisini dile getirdi.
EBU Genel Müdürü Ingrid Deltenre ise, Rus şarkıcıya uygulanan yasağın kaldırılması talebiyle Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’a mektup gönderdi. Mektupta, “Şu anki durum bazı Avrupa Yayın Birliği üyelerini kızdırıyor. Bir çoğundan söz konusu kararı eleştiren ve yarışmadan çekilme imkanını değerlendiren mesajlar aldık” diyen Deltenre, önümüzdeki birkaç hafta içinde karar değişmez ise, Ukrayna’nın geçici olarak bu yarışmadan uzaklaştırılabileceği uyarısında bulundu.




Diğer Haberler

ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2024 Pazartesi 11:06

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59