Müzik Haberleri

METİN ALTIOK´LA BEHÇET AYSAN ANISINA FAZIL SAY´DAN ´SES-OPUS 40´

09 Mart 2015 Pazartesi 21:15

Fazıl Say, şair Metin Altıok ve Behçet Aysan anısına bestelediği ´SES´ - Opus 40 isimli eseriyle 12 Mart 2015 Perşembe günü TİM Show Center sahnesinde olacak.
Behçet Aysan’ın ”Bir Bahar Dalıyla”, Metin Altıok’un “Odasında Bir Evin” ve Aziz Nesin’in “Sivas Acısı” adlı şiirlerinin yer aldığı SES´te genç sopranolar Dilruba Bilgi, Nihan İnan ve Senem Demircioğlu’na, piyanoda Fazıl Say ve vurmalı sazlarda “İstanbul Senfonisi”, “Hezarfen Ney Konçertosu” gibi Fazıl Say eserlerinden tanıdığımız Aykut Köselerli eşlik edecek. Eserde, piyanonun yanı sıra ufo, hapi ve waterphone gibi farklı enstrümanlar da yer alıyor.

Eserin Konusu

“Ses”, 2 Temmuz 1993 günü, Sivas - Madımak katliamında yitirdiğimiz 37 aydınımızın anısına bestelenmiş bir eserdir. Say ailesinin yakın dostları Metin Altıok ve Behçet Aysan da 02 Temmuz 1993 günü, kökten dincilerin yaktığı Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden değerli şairlerimizdi. Bu eserde, Altıok ve Aysan şiirlerinin yanında, 20.yüzyıl Türk edebiyatının en önemli simgelerinden biri olan ve Madımak faciasından kıl payı kurtulan; ama iki yıl sonra bu acıya dayanamayıp aramızdan ayrılan Aziz Nesin’in hislerini dile getirdiği “Sivas Acısı” şiiri de yer almakta. Fazıl Say’ın, “Metin Altıok Ağıtı” ndan sonra bu konudaki ikinci eseri olan “Ses” beş kişilik küçük bir kadro ile seslendirilmek üzere bestelenmiş bir “anma” eseri niteliğindedir.



Diğer Haberler