Müzik Haberleri

KOMÜNİST BAŞKAN SANATSEVERLERİ FESTİVALE DAVET ETTİ

11 Temmuz 2017 Salı 09:44

24-30 Temmuz tarihlerinde 1. Uluslararası Sanat Günleri´ne ev sahipliği yapacak Tunceli Ovacık Belediyesi´nin başkanı Maçoğlu, sanatseverleri komünist ilçe Ovacık´a davet etti. Bir hafta sürecek Sanat Günleri´nde onlarca farklı etkinlik gerçekleştirilecek. Konserden söyleşiye, tiyatrodan müziğe, sinemadan fotoğrafa, doğa gezisinden çocuk atölyesine kadar çok sayıda etkinlik halkla buluşacak.
Kısa bir süre önce açılan Behzat Firik Kültür Evi’ni hizmete açan belediyenin organize ettiği festivalde halk kültür sanat etkinliklerine doyacak. Sanat Günleri 29 Temmuz’da başlayacak 17’inci Munzur Doğa ve Kültür Festivali’yle ortak bir çalışma.

Komünist Başkan’dan sanatseverlere çağrı
Ovacık Belediyesi tüm doğa ve sanatseverleri festivale davet etti. Üç yıl önceki yerel seçimlerde ortak aday olarak belediye başkanı seçilen ve göreve geldiği günden bu yana halkçı icraatlarıyla gündeme gelen Fatih Mehmet Maçoğlu, festivalin bir ilk olacağını ve geleneksel hale getirileceğini kaydetti. Maçoğlu şöyle konuştu; “Bu sene Munzur Kültür Festivali 17. kez gerçekleştirilecek. Dersim’in bu festivallere dair bir tecrübesi, bir altyapısı var. Bu tarz etkinliklerin herkesin sessizleştiği, sustuğu, bastırıldığı bir dönemde yapılması çok daha anlamlı. “
‘Halk için sanat’ gibi politikalarının olduğunu kaydeden Maçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Neler yapabiliriz diye konuştukça böyle bir fikir çıktı ortaya. Evet, Ovacık önemli çünkü sadece üretimiyle değil, aynı zamanda sanatla ve eğitim başarısıyla da ön plana çıkan bir ilçe burası. Türkiye’de, yerellerin yaşam alanlarına dair yapabileceği birçok şeyi göstermeyi amaçlıyoruz. Ve bu anlamda da Uluslararası Sanat Günlerinin ilkinin yapılması kararı hepimizi heyecanlandırdı.”
Çok sayıda gazeteci, yazar, aydın ve sanatçının da yer alacağı 1. Uluslararası Ovacık Sanat Günleri´ndeki atölye ve etkinliklerde yer alacak isimlerden bazıları şöyle; Fuat Saka, Menderes Samancılar, Feryal Öney, Sunay Akın, Kemal Kahraman, Erdal Erzincan, Banu Güven, Ertuğrul Mavioğlu, İbrahim Varlı, Kemal Dinç, Volga Sorgu, Şükrü Aslan, Sibel Özbudun. Sanat Günleri ile ilgili bilgi ve gelişmeler ovaciksanat.org adresinden edinilebilir.



Diğer Haberler

ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2024 Pazartesi 11:06

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11