Müzik Haberleri

KAPATILAN ÖZGÜR RADYO YENİDEN YAYINDA!

14 Kasım 2016 Pazartesi 16:26

668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 29 Eylül’de yayını durdurulan Özgür Radyo’nun ardından Yeniden Özgür Radyo internette yayına başlıyor. Bu akşam (14 Kasım) saat 21.00’de yayına başlayacak olan Özgür Radyo’nun Genel Yayın Koordinatörü Derya Okatan ´bianet’e konuştu. Elif Akgül´ün haberi:

Okatan: Yayınımızı sürdürme sözümüzü tutacağız

Özgür Radyo şimdilik sadece internet üzerinden yayın yapacak.

Önümüzdeki günlerde radyonun cep telefonu uygulamasıyla da dinlenebileceğinisöyleyen Okatan “Zor şartlar altında yayınımızı sürdüreceğiz, eksiklerimiz olacaktır, dinleyicilerimizin hoşgörüsünü bekliyoruz” dedi.

“40 gün önce, 4 Ekim’de OHAL kapsamında KHK ile kapatıldık, tüm cihazlarımıza el kondu” diyen Okatan, 21 yıldır faaliyet gösteren Özgür Radyo’nun yayınını sürdürmeye söz verdiklerini bu sözlerini de tutacaklarını ifade etti.

“Teknik cihazları yeniden topladık. Bu nedenle bu kadar geciktik. Ama zor koşullarda da olsa yayınımızı sürdüreceğiz” diyen Okatan “Radyomuzun kapatılmasının ne OHAL ile ne de KHK ile alakalı olmadığını biliyoruz. 21 yıldır ezilenlerin sesi olduk, yine haber ve programlarımızla ezilenlerin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Okatan, yayınlarını zenginleştireceklerini, Kürtçe ve Türkçe programların yanı sıra Ermenice program için de çalıştıklarını belirterek dinleyicilerden de destek beklediklerini söyledi.

Özgür Radyo

1995’ten beri Kadıköy’den dünyaya yayın yapan Özgür Radyo “müzik kutusu olmayacağız” iddiasıyla çıktığı yolda 20. yılını geride bıraktı.
20 yıl içinde RTÜK tarafından verilen cezaların onanmasıyla 4 yıla yakın bir süre boyunca kapalı kaldı. Ancak "Özgür Gazete" olarak internet üzerinden yayına devam etti.
2000´li yılların başında internetten yayın yapan ilk radyolardan biri oldu. Bu dönemin ardından dinleyicilerinin gösterdiği dayanışmadan aldığı güçle 95.1 frekansından yayın yapmayı sürdürdü.
Özgür Radyo, 20 Temmuz’da ilan edilen Olağanüstü Hal’in ardından 4 Ekim tarihli 668 sayılı KHK ile kapatılan 12 televizyon ve 11 radyo arasındaydı.Polis aralarında radyo çalışanlarının da olduğu 17 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar ertesi gün serbest bırakıldı.



Diğer Haberler

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37