Müzik Haberleri

KADIKÖY´DE MÜZİK YAZARI ÖLDÜRÜLDÜ

18 Şubat 2015 Çarşamba 09:16

Kadıköy´de arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanan müzik yazarı, gazeteci, araştırmacı Nuh Köklü yaşamını yitirdi. Olay, dün saat 20.30´da Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi´nde meydana geldi. İddialara göre, Gazeteci Nuh Köklü sokak üzerinde bir grup arkadaşıyla kartopu oynamaya başladı. Bu sırada atılan kartoplarından biri sokak üzerindeki aktar dükkanının vitrin camına isabet etti. Duruma sinirlenerek dışarı çıkan işyeri sahibi Serkan A. ile Köklü ve arkadaşları arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında dükkana giren Serkan A. bu defa elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü´yü göğsünden bıçakladı.

Ağır yaralanan Nuh Köklü, arkadaşları tarafından olay yerine çağırılan ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı. Ambulansta kalbi duran ve tekrar çalıştırılan Köklü, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

ŞÜPHELİ DE HASTANEYE KALDIRILDI

Olayın ardından gazeteci Nuh Köklü´nün arkadaşları ve vatandaşlar, tehditler savurmayı sürdüren şüpheli esnaf Serkan A.´yı darp etti. Olay yerine gelen polis ekipleri de, Serkan A.´yı gözaltına alarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü´ne götürdü.

"BU BİR NEFRET CİNAYETİDİR"

Gazeteci Nuh Köklü´nün arkadaşı Avukat Tamer Doğan olayı şöyle anlattı:

"Yeldeğirmeni Dayanışması´ndan bir grup arkadaş olarak İç Güvenlik Yasası´na tepki olarak Boğa´da bir etkinliğimiz oldu. Oradan dönerken kartopu oynamaya başladık. Karakolhane´ye girdiğimizde olayın olduğu sokakta köşe başında camına bir tane kartopu geldiğini iddia eden esnaf dışarı çıktı ve çok kaba konuşmaya başladı. Kadın arkadaşlarımız uyardı. Ona rağmen sakinleşmedi ve içeriden beyzbol sopasıyla çıktı. Yaklaşık 10-15 kişiydik. İstesek çok rahat döverdik. ´Ben deliyim size silah getirir sıkarım, yarında hastaneden çıkarım´ diye bir beyan da bulundu. Ve sopasını elinden almamaıza rağmen gitti içerden ekmek bıçağıyla çıktı. Ekmek bıçağını şuursuzca sallamaya başladı. Ve bir kadın arkadaşımız önüne geçti. Onun omzunun üstünden salladı önce. Ondan sonra başka bir erkek arkadaşımızın montunun göğüs kısmını kesecek şekilde savurdu. Yetmiyormuş gibi Emrah diye bir arkadaşımızı köşeye sıkıştırdığında, rahmetli Nuh arkadaşımız koşarak yardıma gitti. Nuh onun belinden tutmaya çalışırken kayıp düştü. Nuh yerde sırtüstü yatarken ekmek bıçağını sert bir şekilde sapladı ve Nuh feryat etti. Ayağa kalkabildi. 10-15 adım attı yere yığıldı. Ona rağmen bu katil halen açıklamalar yapmaya devam etti. Elinde Nuh´u vurduğu kanlı bıçağıyla. Hukuku iyi bildiğini aklının yerinde olduğunu bize gösterdi. ´Ben yarın çıkacağım rahatım´ dedi. Hatta yetmiyormuş gibi içeri girdi bıçağı sakladı. Öğrendiğimiz kadarıyla bıçağı ve elini yıkamış. Sonra dışarı çıktı ve halen daha küfürlü ve tacizkar açıklamalarına devam etti. Çok kişi toplanmıştı yaklaşık 100-150 kişi ve herkes olaya tanıktı. Kartopu sadece cama isabet etmişti. Bunun üzerinden Nuh´u katletti bu esnaf. Bu bir nefret cinayetidir" dedi.

"DAHA ÖNCE BAŞKALARI DA SORUNLAR YAŞAMIŞ"

Olay sırasında Köklü´nün yanında olan kız arkadaşı Ferda Sayın ise "Daha önce başkaları da bu kişi ile sorunlar yaşamış. Nuh daha geçen gün bu dükkandan alışveriş yapmıştı. Beraber sokak köpekleri için mama almıştık. Ama nasıl bir esnaf ise bir arkadaşımız onu sakinleştirmeye çalışırken onun üzerine bile sopa ile yürüdü" şeklinde konuştu.

CENAZE ANKARA´YA GÖNDERİLECEK

Gazeteci Köklü´nün cenazesinin, Adli Tıp Kurumu´ndaki otopsinin ardından defnedilmek üzere Ankara´ya gönderileceği öğrenildi.

Gözaltındaki şüpheli Serkan A.´nın ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



Diğer Haberler