Müzik Haberleri

JAN GARBAREK İHALEYE KURBAN GİTTİ

31 Ocak 2015 Cumartesi 08:21

Radikal.com.tr´de Cem Erciyes imzasıyla yayınlanan habere göre Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun festival gibi programı, ihalesi onaylanmadığı için iptal oldu. 2015 ihaleleri bir türlü salonun bağlı bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geçmeyen CRR’de Ocak ayından bu yana hiçbir etkinlik yapılmıyor.
Ozan Binici’nin sanat yönetmenliğini üstlendiği kurum, klasik müzik, caz, pop ve geleneksel müzik konserlerine yer veriyor. Caz Şubatı başlığı altında hazırlanan Şubat 2015 programında CRR, İstanbul Caz Festivali’nden aşina olduğumuz düzeyde bir program oluşturmuştu. 1 Şubat’ta Azize Mustafa Zadeh Trio ile başlayacak Caz Şubatı, Jan Garbarek ve Trilok Gurtu, ünlü R&B şarkıcısı Kelis, yıldızı hızla yükselen bas virtüözü Esperenza Spalding, iki Grammy ödüllü Terri Lyne Carrington, Jethro Tull ile tanınan Ian Anderson, ünlü şarkıcı Diane Schur gibi dev isimlerle devam edecekti. Ama belediyenin ihale prosedürü buna izin vermedi.
Sözleşmeleri çok önceden yapılan ve dünya çapındaki müzisyenlerin turne programında yerini alan CRR konserlerinin gerçekleştirilmesi için diğer belediye işletmelerinde olduğu gibi ihaleye çıkılıyor. İhale sürecinde bir aksama olursa, konserlerin gerçekleştirilmesi tehlikeye düşüyor ve bazen tıpkı bu yıl olduğu gibi bütün konserler iptal ediliyor. En son 2009 yılında da CRR’de aynı kriz yaşanmış ve bütün Ocak ayı konserleri iptal edilmişti. O zaman da konuyu Radikal’de Serhan Bali’nin ‘CRR’yi kapatsaydınız bari’ başlıklı yazısıyla gündeme getirmiştik. 2009 yılında büyük bir krize neden olan prosedürde hiçbir değişiklik yapılmadığı için, benzer sorun bir kez daha yaşandı.


Kültür AŞ’den edindiğimiz bilgiye göre ihaleyle ilgili ‘bir sorun çıktı’. Bunun üzerine gerekli itirazlar yapıldı, ikinci aşamaya geçildi ama süreç ilerlemeyince Şubat konserlerinin yapılamayacağı anlaşılıp program iptal edildi. Şimdi sürecin tamamlanması ve konser salonunun hiç değilse Mart ayında tekrar hizmete girmesi bekleniyor. Tabii, bu gelişmenin hem izleyici hem de uluslararası müzik piyasasının gözünde CRR’ye itibar kaybettirdiği açık. Belediye’ye bağlı konser salonunun Filiz Ali, Yalçın Çetinkaya ve şimdi görevde olan Ozan Binici gibi başarılı sanat yönetmenleri zamanında hazırladığı programlar beğeni ve tabii ki çok sayıda izleyici topluyor. Kentin diğer konser mekanları ve salonları içinde kendine özel bir yeri ve dinleyicisi olan CRR’nin 2015’e sıkı bir giriş yapmamızı sağlayacak Caz Şubatı’nı iptal etmesi, bir kez daha bir sanat kurumunun tipik devlet dairesi prosedürleriyle çalışamayacağı tartışmalarını gündeme getirecek…

İPTAL EDİLEN PROGRAM

AZIZA MUSTAFA ZADEH TRIO | 1 Şubat

JAN GARBAREK GROUP feat. TRILOK GURTU | 2 Şubat

ESPERANZA SPALDING | 3 Şubat

KELIS | 4 Şubat

C (Ian Anderson ve arkadaşları) | 5 Şubat

TERRI LYNE CARRINGTON ‘S MONEY JUNGLE | 6 Şubat

DIANE SCHUUR | 8 Şubat

MUM | 12 Şubat Saat: 20.00

ZARA MCFARLANE | 13 Şubat

CRR CAZ ORKESTRASI | 14 Şubat

MARİA SCHNEİDER | 15 Şubat

OLAFUR ARNALDS | 16 Şubat

SNARKY PUPPY | 17 Şubat

OSCAR BENTON & Oscar Benton Blues Band | 18 Şubat

ÖZGÜN HABERE GİDİN



Diğer Haberler

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37