Müzik Haberleri

İSTANBUL´DA ´GÜZEL BİR GÜN´

30 Mayıs 2015 Cumartesi 08:54

Bugün İstanbul Küçükçiftlik Park’ta öğle saatlerinde başlayacak Güzel Bir Gün festivali, farklı içeriğiyle gün boyu piknik havasında geçecek ve müziğin yanı sıra bahçe oyunları, atölyeler ve özel seçilmiş lezzetler yer alacak.
Gaye Su Akyol’dan İlhan Erşahin’e; Feathered Sun ve Nu’dan, Büyük Ev Ablukada’ya, festivali düzenleyen Mini Müzikhol ve Nublu´nun müzisyen ve DJ dostları gün boyu iki sahneyi boş bırakmıyor.


HAYVAN DOSTU FESTİVAL
Güzel Bir Gün’ün sosyal sorumluluk konukları arasında Change.org, Beyoğlu ve Beşiktaş’ta evsizler için çorba yapıp dağıtan Şefkat-Der Evsizler Evi, hayvan sahiplendirme kolektifi Tanış Onunla ve çöp geri dönüştürme ekibi
Closet Circuit de bulunacak.


GÜZEL BİR GÜN MÜZİK PROGRAMI

KALABRESE & RUMPELORCHESTER
Zürihli Kalabrese Avrupa elektronik müzik camiasının en saygı gören DJ/Prodüktör prodüktörlerinden. Öyle ki Nicolas Jaar’ın I·stanbul konserinin after partisinde DJlik yapması için Nicolas Jaar tarafından özellikle davet edilmis¸ti.


FEATHERED SUN FEATURING NU
Peru asıllı Alman prodüktör Nu ve Chris Schwarzwaelder’in ritmleri ile vokalistler Raz Ohara ve Jo.Ke’nın büyülü sesleri: Feathered Sun. Kıtaları müzikleriyle gezen ve genis¸ bir cogˆrafyadan beslenen modern zaman göçebeleri geçen yıl Mini Müzikhol’ün düzenlediği Minifesto´daki performanslarıyla müzikseverleri etkilemişti..



I·LHAN ERS¸AHI·N’S ISTANBUL SESSIONS
New York’un en hareketli jazz & world music kulüplerinden Nublu, on seneyi aşan tarihi, kendi ismini taşıyan plak etiketi ve düzenlediği festivaller ile artık bir marka. 2012’de New York’u İstanbul’a taşıyan Nublu ve kaptanı İlhan Erşahin, akşamüstü enfes bir konserle ana sahnenin ateşini yakacak.


GUILLAUME & THE COUTU DUMONTS
Bas¸tan çıkartıcı jazz, hareket veren house ve iç kıpırdatan techno melodileriyle her an yeni bir maceraya atılmaya hazır Guillaume & Coutu Dumonts, Türkiye’de ilk defa, Güzel Bir Gün’de performans sergileyecek.


BÜYÜK EV ABLUKADA ELEKTRO AKUSTİK
2008 yılında İstanbul’da kurulan ve son yılların en iyi çıkış yakalayan gruplarından biri olan Büyük Ev Ablukada, Güzel Bir Gün için ilk defa Elektro Akustik adını verdikleri aranjmanla sahnede olacaklar.



AYYUKA
Özgür Yılmaz, Altan Sebüktekin, Alican Tezer ve Ahmet Kul’un bir araya gelmesi ile Ayyuka Eskişehir’de kuruldu. Kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri 2007’de Voltaj Müzik etiketi ile çıktı ve grup birçok kulüp ve festivalde sahne aldı. Başta İstanbul olmak üzere, Berlin, Lyon, Sao Paulo gibi şehirlerin yanı sıra Jonathan Richman, R.E.M, Sonic Youth gibi grupların konserlerinin de açılışını yaptılar. İkinci albümleri ‘Kiracı Odaları’nı ise Ekim 2013’te Ada Müzik ve Shalgam Records işbirliği ile yayınladılar. 2014 yılında kendi stüdyolarında kaydettikleri ve doğaçlama parçalardan oluşan üçüncü albümleri ‘Sömestr’ Mart 2015 tarihli.

I·NSANLAR
2012 yılında Mini Müzikhol’de emprovize bir konser için davulda Ayyuka ve
Büyük Ev Ablukada´dan Alican Tezer, bağlamada Orient Express, Hü gruplarında da yer alan Cem Yıldız, perküsyonda Karapaks ve Mavi Sakal´dan Dr. Sinan Tansal, Siya Siyabend ekibi, Kabus Kerim ve Barış K´nın yer aldığı karma bir kadroyla sahneye çıkan İNSANLAR, müziğinde kadim Anadolu, Kafkas ve Mezopotamya kültürlerinin duygu dünyasından etkileniyor.

GAYE SU AKYOL

Gaye Su Akyol´un ilk uzunçaları “Develerle Yaşıyorum” adeta sanat musikisinden uzaya fırlatılmış bir muhtıra. Bestesi ve güftesi kendine ait dokuz eseriyle Gaye Su Akyol´un müziği, rakınıza meze mi başınıza bela mı oluyor siz karar verin.


UNDOMONDO & JOHN GOO, KING FIFI, KLASIK TUTAN
MM ve Dinamo.fm djleri gündüze uygun iç açıcı ve egzotik seçkilerle festivalin temposunu ayarlayacak.



Diğer Haberler

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37