Müzik Haberleri

İNGİLTERE´DE KONSER ALANINDA PATLAMA: 22 ÖLÜ, 59 YARALI

23 Mayıs 2017 Salı 07:15

İngiltere’nin Manchester kentinde, Manchester Arena’daki Ariana Grande konserinin bitiminde Türkiye saati ile 00.35´te patlama oldu. İngiliz polisi, patlamada 22 kişinin öldüğünü, 59 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralığında olduğu iddia edildi. İngiltere Başbakanı May, ilk açıklamasında "Bu korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.
Konserin düzenlendiği Manchester Arena yönetimi de bir açıklama yayınladı ve konser bitiminde yaşanan patlamanın salonun dışındaki alanda olduğu belirtildi.
İngiliz polisi, patlamada 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin de yaralandığını açıkladı. Polis, aksi bilinene dek bu durumu terörist olayı olarak ele alıyor." ifadeleri kullanıldı.
İngiliz İç Güvenlik Bakanı Ben Wallace da olayı bir saldırı olarak nitelendirdi. Güvenlik uzmanları da olayın bir terör eylemi olabileceğini belirtirken intihar saldırısı olasılığı üzerinde durulduğunu ifade ediyorlar.
Manchester Polis Şefi de kısa bir basın açıklaması yaptı ve ellerindeki mevcut bilgiler ile olayı bir terör saldırısı olarak değerlendiklerini duyurdu.
İngiltere Başbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak "korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, "Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte" dedi. İngiltere Başbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.
Manchester´ın Belediye Başkanı Andy Burnham Twitter´dan yaptığı açıklamada "Kalbim yakınlarını kaybedenlerle beraber, cesur acil servisimizi takdir ediyorum. Muhteşem şehrimiz için korkunç bir geceydi." dedi.



Diğer Haberler

ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2024 Pazartesi 11:06

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59