Müzik Haberleri

İLHAN İREM ALBÜMLERİ PLAK FORMATINDA YAYINLANDI

16 Ocak 2017 Pazartesi 19:23

İlhan İrem’in iki albümü “Dünden Yarına” ile “Bezginin Gizli Mektupları” plak formatında, EMI – Universal Müzik Türkiye etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor.


DÜNDEN YARINA
İyileşmez hüzünlerden senfonik rock ve mistik huzura giden yolda, İlhan İrem’in özde aynı olan farklı dönemlerindeki izleyicilerini buluşturan geçiş albümü; “Bütün renkleri içeren tek bir renk vardır, ışığın rengi... Kapı aralığından yüzünüze yansıyan budur” (Kaset İç Kapak Metni)(1988)

BEZGİNİN GİZLİ MEKTUPLARI
Albüm, Işık ve sevginin karanlık kozasıdır.
Popüler müzik tarihinde çağdaş türk müziği tezinin başyapıtı kabul edilen albümün müzikal yürüyüşü sıradışı özellikler içermektedir. Karanlık şiirsel yapısı ile de İlhan İrem’in diskografyasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan albümde, sanatçının bugünkü anlatımlarının miladı kabul edilen ve besteleniş hikayesi ile de ayrılan "Olanlar Olmuş", albüme adını veren “Bezgin”, “Yemyeşil Bir Deniz”, “Ben Değilim”, “Saçların Sarmaşıklar” ve pek çok klasik eserler yer almaktadır.
………
“İnsana,sevgiye, ışığa, aşka dair bütün ümitlerin tükenmiş göründüğü, çok eski karanlık çaresizlik günlerinin çığlıkları… Hemen sonra aydınlık penceresini açtı… Ötelere köprüler kurdu… İrem Bağlarına uzanan koridorlardan geçerek, Sevecenlerin gönül gözlerinde büyüyen evrensel ışığa dönüştü İlhan İrem."
(Albüm İç Kapak Metni) (2000)

Albüm çalışmalarını sürdürmekle birllikte, popüler kültür ortamlarından fizik olarak geri çekilmeyi tercih eden sanatçının eserlerine ulaşmak isteyen müzikseverlerin yoğun istekleri sonrasında, İlhan İrem’in bugüne dek dijital platformlarda ve plak formatında bulunamayan eserleri artık ulaşılabilir durumda olacak.



Diğer Haberler

KALBEN GÖZALTINA ALINDI
KALBEN GÖZALTINA ALINDI
08 Mayıs 2024 Çarşamba 14:05

EUROVISION'DA İLK FİLİSTİN KRİZİ!
EUROVISION'DA İLK FİLİSTİN KRİZİ!
08 Mayıs 2024 Çarşamba 08:14

İKSV, 'GENÇ CAZ +' GRUPLARINI BELİRLEDİ
İKSV, 'GENÇ CAZ +' GRUPLARINI BELİRLEDİ
06 Mayıs 2024 Pazartesi 14:41

ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2024 Pazartesi 11:06

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13