Müzik Haberleri

GRUP YORUM ÜYELERİNE GÖZALTI

30 Ocak 2016 Cumartesi 20:52

7 Grup Yorum üyesinin de aralarında bulunduğu toplam 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 29 kişi İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´ne götürüldü
İzmir´e konser için geldikleri belirtilen Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.İzmir Valiliği, Grup Yorum´un İsmet İnönü Kültür Merkezi´nde vereceği konsere bir gün kala yasak kararı aldı.
Bu sırada alana gelen 7 Grup Yorum üyesinin de aralarında bulunduğu toplam 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 29 kişi İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´ne götürüldü.
Gözaltılarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü´ne gidip bilgi alan Atila Sertel, ifadeleri alınmak üzere otobüs içinde bekletilen Grup Yorum üyeleriyle de görüştü. Ardından açıklama yapan Atila Sertel, "Bu iktidarın ve iktidarın valisinin müziğe, söze dahi tahammülü yok. Cumhuriyet Halk Partisi´nin bir milletvekili olarak son dönemde yok edilen İnsan Hak ve Özgürlükleri´ne yönelik kaygılarımız nedeniyle buradayım. Amaçları müzik yapmak olan grup üyelerine kötü muamele yapılmaması adına yanlarındayız. Bu gözaltı her ne sebeple olursa olsun hukuk içerisinde kalınması, insan hak ve özgürlüklerine saygılı davranılması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum" dedi.
Gözaltına alınan sanatçıların kendilerine kötü muameleye uğradıklarını ifade ettiklerini de anlatan Atila Sertel, "İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi´nde gözaltına alınan arkadaşlarımız, sağlık kontrolü için Bozyaka Hastanesi´ne götürülmüşler. Burada, polislerin gözü önünde hastanenin özel güvenlik elemanları tarafından saldırıya uğramışlar ve bazıları darp edilmiş. Sağlık kontrolünden geçirecek doktor da sanatçıları kelepçe ile muayene edeceğini söylemiş. Sanatçıları kelepçe ile muayene etmek isteyen doktor ettiği Hipokrat yeminine ihanet etmiştir. Grup üyelerini darp eden özel güvenlikçiler yetki sınırlarını aşmıştır. Bu doktorun ve grup üyelerine saldıran özel güvenlikçilerin peşini bırakmayacağım" dedi. Grup üyelerinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacaklarının kendisine söylendiğini ifade eden Sertel, İzmir valisinin ´Yasakçı Vali´ olarak tarihe bir kez daha not düştüğünü savundu.



Diğer Haberler