Müzik Haberleri

ÇOK KONUŞULAN BENZERLİĞE UZMAN GÖRÜŞÜ

08 Aralık 2015 Salı 07:29

Adele’in son albümü “25”te yer alan “Million Years Ago”nun, Ahmet Kaya’nın “Acılara Tutunmak” adlı şarkısıyla aynı olduğu iddia edildi. Hürriyet Gazetesi´nde Sinem Kobal imzasıyla yayınlanan habere göre, bu tür konularda bilirkişi kabul edilen Metin Özülkü müzik dünyasına bomba gibi düşen bu iddiayla ilgili “Sıradan bir tesadüf” dedi.
Adele’in, Ahmet Kaya’nın unutulmaz “Acılara Tutunmak” şarkısına İngilizce söz yazdığı ve sadece birkaç notasını değiştirip “Milyon Years Ago” adıyla son albümüne aldığı iddiası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Ünlü şarkıcının yeni hit’i “Hello”da da birlikte çalıştığı Greg Kurstin ile hazırladığı “Milyon Years Ago” hakkında dün Twitter’a yorum yağdı.
Ancak müzik davalarında bilirkişi olarak yer alan Metin Özülkü, bu benzerliğin sıradan bir tesadüf olduğu görüşünde. Ünlü müzisyen, iki eser arasındaki duyumsal benzerliğin normal olduğunu, çok bilinen bir armonik kalıp kullanıldığını söyledi:

Aynı kalıpta iki şarkı

“Evet, ikisi de birbirine hissiyat ve duyum olarak çok benziyor. Fakat bana kalırsa bu sadece sıradan bir tesadüf. Çünkü müzikte çeşitli armonik kalıplar var. Ve burada aynı armonik kalıp içinde yapılmış iki besteden söz ediyoruz. Araştırırsanız dünyada bunlara benzer daha pek çok şarkı bulabilirsiniz. Dolayısıyla Amerikalı bestecinin, Ahmet Kaya şarkısından esinlendiğini ya da çaldığını iddia edemeyiz. Bu sıradan bir melodi. Ahmet Kaya’nınki de orijinal bir şarkı değil.”
ÖZGÜN HABERE GİDİN



Diğer Haberler

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37

KISS DE SATTI!
KISS DE SATTI!
06 Nisan 2024 Cumartesi 13:13

AHMET ÇUHACI YAŞAMINI YİTİRDİ
AHMET ÇUHACI YAŞAMINI YİTİRDİ
03 Nisan 2024 Çarşamba 18:13