Müzik Haberleri

ÇELİK´İN BEST OF´U İÇİN MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI

13 Kasım 2017 Pazartesi 14:38

Çelik, Best Of albümüne ilişkin haklarının Avrupa Müzik tarafından kendisine ödenmediği iddiası ile yargı yoluna gitmişti. Noter yolu ile gönderilen ihtarnameden sonra açılan dava İstanbul 2. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

KULLANMAYIN DİYE UYARDIK AMA…

Davanın ilk duruşması geçen 7 Kasım’da yapıldı. Anılan duruşmada Çelik’in avukatları, müvekkillerine ait eserlerin haksız kullanımının söz konusu olduğuna vurgu yaptı. Tedbir taleplerinin olduğunu belirten avukatlar “İhtarname göndermemize rağmen kullanım devam ediyor” dedi.

ÇELİK’İN DAVA AÇMA HAKKI YOK

Avrupa Müzik adına yapılan savunmada ise özetle “Çelik Erişçi ile müvekkil arasında Best Of albümünün çıkartılmasına yönelik sözleşme mevcut. Daha geniş kapsamlı olarak sözleşme imzalanmıştır. Genel Kurul kararının iptali ile birlikte haklar Üniversal A.Ş’ye döndü. Davacı yanın dava açma hakkı yok. Biz, Çelik ile ilgili albümlerini mahkeme kararından bu yana kullanmıyoruz” dedi.

MAHKEMEDEN TEDBİR KARARI

Mahkeme, tarafların iddia ve savunmalarını aldıktan sonra kararını açıkladı. Mahkeme kararında özetle, 50 bin TL’lik nakdi veya teminat mektubu sunulması karşılığında şöyle denildi: “Avrupa Müzik A.Ş’nin, davacıya ait eser ve icraları fiziksel veya dijital olarak çoğaltması, dağıtması, satması, kiralaması ihtiyati tedbiren durduruldu.” medyatava.com



Diğer Haberler

ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2024 Pazartesi 11:06

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11