Müzik Haberleri

´MUNZUR FESTİVALİ´ VALİLİK TARAFINDAN YASAKLANDI

15 Temmuz 2017 Cumartesi 17:22

17. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Tunceli Valiliği tarafından yasaklandı. Valilik kararında festivalin kentteki huzur ve güven ortamını bozacağı iddia edildi.
Birgün Gazetesi´nde Uğur Şahin imzasıyla yayınlanan habere göre, Tunceli Valiliği, Tunceli´de 29 Temmuz´da 17’ncisinin düzenlenmesinin planlandığı Munzur Kültür ve Doğa Festivalini, Olağanüstü Hal’i (OHAL) gerekçe göstererek yasakladı. Valilik kararında festivalin Dersim’de huzur ve güven ortamını bozacağı iddia edildi. Festivalin, ‘çeşitli gruplarca farklı amaçlara çekilebileceği’nin öne sürüldüğü kararda, şu ifadelere yer verildi:

´İlimizde basın açıklaması dışında yapılacak toplantı, gösteri yürüyüşleri, oyun, temsil, stant kurma, bildiri dağıtma, çadır kurma, oturma eylemi, konser, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler Olağanüstü Hal süresince yasaklanmıştır. Ayrıca düzenlenmek istenilen festival etkinliğinin çeşitli gruplarca farklı amaçlara çekilebileceği, etkinliğin amacı dışına çıkabileceği bu durumun ilimizde huzur ve güven ortamının bozularak kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturabileceği değerlendirildiğinden; belirtilen etkinliğin yapılması Valiliğimizce uygun görülmemiştir.´



Diğer Haberler

ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
ARMAĞAN ŞENOL YAŞAMINI YİTİRDİ
29 Nisan 2024 Pazartesi 11:06

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11