Özel Dosya

´16. FİLMEKİMİ´ FİLMLERİ BELLİ OLUYOR

06 Ağustos 2017 Pazar 20:40

Bu yıl 29 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında 16.´sı düzenlenecek Filmekimi´nin programı bölüm bölüm açıklanıyor. İşte yeni liste:

Un beau soleil intérieur
Claire Denis´in Cannes Film Festivali´nde "Yönetmenlerin 15 Günü" bölümünden büyük ödülle dönen ve başrolünde Juliette Binoche´u izleyeceğimiz filmi Un beau soleil intérieur, boşanmış bir anne olan Isabelle´in ikinci baharında gerçek aşkı aramasını konu ediniyor.

You were never really here
Ratcatcher ve We Need to Talk About Kevin gibi filmlerle adından söz ettiren Lynne Ramsay´nin yazıp yönettiği You Were Never Really Here, küçük bir kızı seks tacirlerinin elinden kurtarmaya çalışan tetikçi Joe´nun hikâyesini aktarıyor. Film Cannes´da En İyi Senaryo ödülüne ortak olurken, Joaquin Phoenix de filmdeki rolüyle festivalde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne uzanmıştı.

120 battements par minute
Robin Campillo´nun yönettiği ve Cannes Film Festivali´nde Jüri Büyük Ödülü´nü kazanan 120 battements par minute, 90´ların ilk yarısında eylemlerini sıklaştıran Act Up Paris örgütünü ve eylemcilerini merkezine alıyor. Filmin Türkiye için planlanan vizyon tarihi ise 01 Aralık 2017.

Killing of a Sacred Deer
Yorgos Lanthimos´un Cannes´da büyük sükse yapan ve festivalde En İyi Senaryo ödülüne ortak olan yeni filmi Killing of a Sacred Deer, yönetmenin The Lobster´dan sonra İngilizce çektiği ikinci uzun metraj filmi. Colin Farrell ile Nicole Kidman´ın başrollerinde yer aldığı yapım, Lanthimos´un önceki filmlerinde olduğu gibi cüretkârlığından taviz vermeyen yapısıyla eleştirmenleri ikiye bölmüş durumda.

Happy End
Michael Haneke´nin Cannes´da prömiyerini yapan ve başrolünde Isabelle Huppert´ın yer aldığı yeni filmi Happy End, yaşanan mülteci krizini arka planına alarak burjuva bir aile özelinde Haneke filmlerinden alışık olduğumuz suçluluk, bilinçaltından taşan duygular, intikam gibi temaları işliyor.

Good Time
Safdie Kardeşlerin yönettiği Good Time, hapse düşen kardeşini kurtarabilmek için her yola başvuran bir adamın hikâyesini takip ediyor. Cannes Film Festivali´nde beğeniyle karşılanan film, eleştirmenlere göre Robert Pattinson´ın kariyerinin şu ana kadarki en iyi performansına da vesile oluyor.

England is Mine
Mark Gill´in yönettiği England is Mine, Manchester´daki ilk gençliğinden dünyaca ünlü müzik grubu The Smiths´i kurduğu günlere kadar müzisyen Morrissey´in hayatını konu ediniyor. Ünlü müzisyeni filmde, son olarak Dunkirk´te yer alan Jack Lowden canlandırıyor.

The Square
Force Majeure ile 2015 yılının öne çıkan yapımlarından birine imza atan Ruben Östlund, Cannes´da Altın Palmiye ödülüne uzanan yeni filmi The Square ile sanat camiasına nüktedan bir hicivde bulunuyor.

Le redoutable
The Artist ile ismini global olarak duyuran yönetmen Michel Hazanavicius´un yeni filmi Le redoutable, Yeni Dalga´nın ünlü yönetmeni Jean-Luc Godard´ın Anne Wiazemsky ile olan ilişkisini anlatıyor. Godard´ın gençliğini Louis Garrel canlandırırken Wiazemsky´ye ise Stacy Martin hayat veriyor.



Diğer Haberler