Sinema tarihinde ilk defa izleyici, bu filmle dinozorların dünyayı yönettiği zamanları gerçekten görme ve hissetme şansını yakalayacak. Zavallı bir dinozor olan Paçi’nin bütün zorluklara göğüs gerdiği bu destansı hikâyesine tanık olurken, dinozorları hiç görmediğimiz kadar yakından görme ve tanıma fırsatı bulacağız.
Yakın zaman içerisinde doğum gününü kutlayacak olan Ayhan’a arkadaşları kutlama için ıssız bir koyda rakı masası hazırlar. 30 yaşına basacak olan Ayhan yaşamını sorgulamaktadır. Arkadaşları Deniz, Cenk ve Barış da ondan farklı bir durumda değildir. Her birinin gerek ailevi gerekse kişisel, çözümleyemedikleri bazı sorunları vardır.
Eski müzisyen Mehmet, müzikten uzaklaşmış ve eşinden de boşanmış bir adamdır. Geçimini özel ders vererek sağlamaktadır. O’nu, haftada bir gün görüşebildiği 9 yaşındaki kızı Ezgi hayata bağlamaktadır. Mehmet, başka biriyle evlenen eski eşi Nazlı’yla kızı yüzünden hâlâ görüşmek zorundadır. Bu arada Mehmet eşi kaybolan komşusu Ayşe’ye aşık olmuştur.
Kisha ve Malcolm sonunda hayallerindeki eve kavuşmuşlardır fakat evde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Uçuşan mobilyalar, etraftan gelen garip sesler ve kokular, onları yataktan çeken görünmez güçler. Evde kötü bir ruhun varlığından emin olan çift bu durumu halletmek için akıllarına gelen her türlü yönteme başvurur.
Yavuz, belediyenin açtığı müzik kursunda hocalık yaparken, AVM´lerde eski Fransızca şarkılar söylemektedir. Kurstan öğrencisi Neşe ise marketlerde ürün tanıtımı yapmaktadır. Yavuz, aldığı bir iş teklifi üzerine Neşe’yle birlikte Yozgat’a gider. Sabri ve radyocu arkadaşının destekleriyle çok uğraşsalar da yaptıkları müzik pek ilgi çekmez. Zaman geçtikçe ilişkileri beklemedikleri yerlere gider.
Kendisini her zaman Ermeni, Amerika’lı ve Bitlistsi (Ermenice: Bitlis’li) olarak tanımlayan yazar William Saroyan, 1964´te uzun bir Anadolu yolculuğuna çıkar. Saroyan Ülkesi, William Saroyan’ın bu yolculuğunun izinde, atalarının peşinden giden bir adamın kendisini bir kez daha keşfedişini anlatıyor. Gerek yol arkadaşlarının tanıklıklıkları, gerekse Saroyan’ın kendi anıları ve hikâyeleri aracılığıyla yazarın öfkesini, tutkusunu, özlemini, empati yetisini ve insan sevgisini sergiliyor.
Doğduğu gün kaderi belirlenmiş olan öksüz ve yetim Dandik, zorluklarla dolu bir hayatın içinde iyilik ve dürüstlükle aşkının peşinden koşarken hayatın engellerini aşmaya çalışır. Yıllar önce kaybettiği çocukluk aşkı Aslı’yı tesadüfen yeniden bulan Dandik, en yakın arkadaşı Fiko ile birlikte ayakta durmaya çalışırken bir yandan da sevdiğiyle mutlu bir hayat kurmanın yollarını arar.
Tuncer, karısından boşanıp kendi hayatına yönelmiştir. Babasının varlığından habersiz büyüyen Tuba ise 18 yaşını doldurmasına üç hafta kala, bir anda karşısında Tuncer’i bulur. Onunla birlikte bir yolculuğa çıkar. Tuba, yolculukta, babası olduğunu iddia eden Tuncer’i tanırken, sürprizlerle karşılaşacaktır. Bir yandan hayatında eksikliğini hissettiği sevgilerle, diğer yandan aşkla tanışacaktır.
Ruth ve Bob, Teksas’ta yaşayan kanun kaçağı genç bir çifttir. Karıştıkları bir soygunda hamile olan Ruth yanlışlıkla bir polisi vurunca Bob suçu üstlenerek hapse girer. Bob hapisten kaçarak sevgilisi ve çocuğuna kavuşmak için hayatı pahasına bir maceraya atılır. Bu sırada polis memuru Patrick, Ruth’a aşık olur. Ruth, O’nun güvenli hayatı ile aşkı arasında zorlu bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.
Hip-hop’ın dev ismi Dante Graham, b-boy (break dansçı erkek) geçmişi sayesinde milyar dolarlık bir iş kurmuştur. Şimdi tek amacı vardır. Fransa’nın Montpellier şehrinde gerçekleşecek olan, hip-hop’ın bir numaralı efsanevi yarışması Battle of the Year’ı kazanabilecek bir Amerikan rüya takımı yaratarak ABD’nin bu danstaki üstünlüğünü tüm dünyaya yeniden kabul ettirmektir.
Temmuz, kendi hayatını yaşamak için baba evinden ayrılır. Sevgilisi tarafından terk edildiğinde işini de kaybetmiştir. Hayatı ile yüzleşen Temmuz, yaşama küser. İhsan ise, bedensel dezavantajı sebebiyle, hayatını annesine bağlı yaşamak zorunda genç bir adamdır. Temmuz ve İhsan hayatları dibe vurduğu bir anda karşılaşır, bu buluşma Temmuz’u hiç tanımadığı bir ailenin içine sokacaktır.
Uyuşturucu işine karışan bir avukat, işlerin sarpa sardığını görünce geri çekilmek ister fakat artık çok geçtir. Olaylar onun boyunu çok aşmıştır. Yönetmen, filmini “Zekice anlatılan, bir yandan vahşice ama insanda acıma hissi de uyandıracak olan Danışman, kişiyi yanlış yola iten kaderinin anlatıldığı, ders verici bir öyküdür. Bulaşmamaları gereken işlere bulaşan insanlar hakkında.” diye özetliyor.
200 yıldır insan kanıyla beslenen gizemli bir kadın olan Clara işlediği bir cinayetin ardından kızı Eleanor’la beraber bir kıyı kasabasına sığınır. Striptizcilik yapan Clara, Noel ile tanışır ve onun Byzantium adlı pansiyonunda kalmaya başlarlar. Eleanor ise, yeni arkadaş edindiği Frank’ten etkilenerek ona ölümcül sırlarını anlatır.
Lambert ailesi, çocuklarını ele geçiren şeytan ve ruhlardan kurtulmak için oğulları Dalton´ı büyükannesi Lorraine´in yanına götürür. Ancak lanet orada da peşlerini bırakmaz...
Aksi ve huysuz Arthur, kanserle boğuşan çok sevdiği karısı Marion’un ısrarıyla yerel bir koroya katılır. Arthur, karısının neden böyle alışılmadık bir koroda aptal şarkılar söylemek istediğini anlayamaz. Koronun genç ve güzel şefi Elizabeth, tüm gruba yaşam sevgisi aşılarken, Arthur kendisine hiçbir şey için geç olmadığını ispatlayacaktır.
Noelde annesiyle birlikte olmayı hayal eden küçük ren geyiği Niko annesi Oona´yı yeni partneri Lenni ile onun küçük oğlu Jonni´yle birlikte görünce canı hayli sıkılır. Tek isteği sinir bozucu Jonni´nin bir an önce ortadan kaybolmasıdır ve dileği yerine gelir...
Her şey nikâh salonunda evlenmek üzere olan gelinin salondaki konuklardan biriyle öpüşmesiyle başlar. Nikâh salonu savaş alanına döner. Ortalık yatışınca kavganın tarafları olan 7 adam ünlü gelinin neden bir bilim adamıyla olan ilişkisini nikâh salonunda bitirmeye çalıştığını tartışır. Gece boyunca “kadınlar” üzerinden konuşurlar.
SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Christopher Nolan’ın merakla beklenen yeni filmi Odyssey'in Türkçe alt yazılı ve dublajlı fragmanı yayınlandı. 17 Temmuz 2026’da Türkiye'de gösterime girecek Odyssey’de Matt Damon, Tom Holland, Anne Hathaway, Robert Pattinson, Lupita Nyong’o, Zendaya ve Charlize Theron rol alıyor.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Yılmaz Erdoğan, 2027 yılında Vizontele 3'ü çekmeyi planladığını açıkladı. Erdoğan, Organize İşler hikayesini sekiz bölümlük dizi halinde Netflix için çektiklerini ve projenin tamamlandığını, oyuncu kadrosunda Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ, Ezgi Mola, Rıza Kocaoğlu ve Okan Çabalar gibi isimlerin yer aldığını da söyledi.
Bir mühendis, Antonio'yu San Luis Potos'ta 15 günde tamamlanması gereken bir yol bakım projesinin başına getirir ve ona çok farklı dört çaylaktan oluşan bir ekip verir. Meteliğe kurşun atan bu beş adam bir yolun çizgilerini çizmek için işe alınır. Muhteşem manzaralar eşliğindeki bu 120 km.'lik yol boyarken türlü zorluklarla karşılaşan işçiler, geçmiş deneyimleri, yaraları ve birbirinden farklı mizaçlarına rağmen tek bir amaç uğrunda hareket emeyi öğrenir. Boyadıkları sarı çizgi, onları yaşamla ölüm arasındaki çizgiyle yüzleştirecektir.
Baba Zula’nın filme yazdığı müzikleri yeterli bulmayan Derviş Zaim, Şenol Filiz-Birol Yayla ikilisinin Bab-ı Esrar albümünden de parçalar alıyor. Hatta bu parçaların sayısı Baba Zula’nınkileri aşıyor. Filiz ile Yayla, istemleri dışında işin içine giriyor açıkçası. 1995 tarihli ikinci albümleri Bab-ı Esrar’daki şarkıların bir bölümünün Tabutta Rövaşata filminde kullanılması albümün tanıtımına önemli katkıda bulunuyor aslında. Özellikle Bab-ı Esrar parçası çok dikkat çekiyor, filmle özdeşleşiyor.
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: