ÜSKÜDARDAN DİSKOTEĞE GİDERKEN (OSMAN İŞMEN ORKESTRASI)
Yerli pop müziğin değerli aranjörlerinden Osman İşmen, orkestrası ile 1978’de önemli bir albüme imza attı: ‘Diskomatik Katibim’. Aynı yıl dönemin önemli gençlik dergisi Hey tarafından düzenleme dalında yılın albümü seçilen Diskomatik Katibim ülkede pek moda olan James Last, Fausto Papetti, Paul Mauriat gibi yabancı orkestra şeflerinin ürünlerine kaliteli bir alternatif olarak plakçı vitrinlerine yerleşmişti.
Hey'in okur oylarıyla saptanan 'Yılın Yerli 33'lük Plakları' sıralamasında 'enstrümantal' bir albümün altıncı sırada yer alması ve yıl içinde listelerde zirveye çıkması heyecan verici bir gelişmeydi. Sözsüz parçalara 'TRT Ara Müziği' diye bakan, oyun havalarından başka enstrümantal müziğe rağbet etmeyen bir ülke için önemli açılımdı Diskomatik Katibim.
O yılların moda akımı disko tarzında düzenlenen geleneksel şarkılarımız ve türkülerimiz, 'yeni halleri'yle hemen kabul görmüş, Yeşilçam filmlerinin de vaz geçilmez malzemesi haline gelmişti.
Amaç, Batı kulaklı müziksevere algılamada güçlük çekmeyeceği şekilde Doğu müziğini taşımaktı. Ayrıca eğlenceliydi, espriliydi. Diskoteklere milli bir hava getireceği de ortadaydı. Öyle de oldu ve albüm iyi sattı. Albümün ilk parası Üsküdardan Diskoteğe Giderken adlı parça, ünlü pop şarkılarıyla yarışarak listelerin en üstlerinde gezindi ve düğünlerle özel eğlencelerin vaz geçilmezi oldu.
İşmen bu projenin ardından orkestrasıyla Disko Madımak (1979) ile Disko Türkü (1980) albümlerini üretti ve 18 yıllık suskunluk dönemine girdi.