OBUR DÜNYA (CEM KARACA/MOĞOLLAR)
Dönemin en sevilen gruplarından Kardaşlar’la Cem Karaca birlikteliği sancılı ilerlemekte. Fotoromanlarda oynayan bas gitarist Seyhan Karabay konserlerdeki sevimli davranışlarıyla hayran kitlesini arttırırken gidiyor, Ersen’in Kozan Dağı şarkısının plak kayıtlarında ıklığ çalıyor.
Karaca ise ıklığın tadının Kardaşlar’ın simgelerinden olması gerektiğini savunuyor ve çok kızıyor.
Sonunda Karaca, Moğollar’la çalışmaya başlıyor. Kardaşlar’a da Moğollar’ın vokali Ersen geliyor.
Karaca ile Moğollar’ın çizgileri ilk günlerde pek uyuşmuyor. Ünlü yorumcu sert rock ve sert söylemle yürürken Moğollar daha yumuşak rock üretiyor.
Bu durumda grup soliste uyuyor ve orgsuz trioya dönüşen Moğollar da sertleşiyor.
Konserlerde Karaca’nın ve Moğollar’ın hitleri söylenirken ilk 45’lik olarak Obur Dünya/ El Çek Tabib çıkarılıyor.
Obur Dünya sözüyle müziğiyle, 1948 Sivas Minarekaya köyü doğumlu Muhlis Akarsu’ya (Sivas Madımak Oteli’nde yakılan aydınlardan) ait.
O günlerde Anadolu pop, Alevi aşıkların yapıtlarına kulak kabartmış bile.
Kayıtlara giriliyor. Cahit Berkay gitar, Taner Öngür bas gitar, Ayzer Danga davulu üstleniyor bilindiği üzere. Binali Selman mey ve zurnayı, Naci Bayşu bağlamayı çalıyor.
Müthiş parça; Moğollar’la dev bir adım atarak başlıyor Karaca. İçinde Mustafa Kemal Atatürk’ün de geçtiği sözler kitleleri ayağa kaldırıyor ve Obur Dünya Cem Karaca’nın unutulmazları arasına adını yazdırıyor.
Aşıklara öykünen Manço, Karaca gibi yıldızlar bestelerinin sonuna adlarını da koyarken Muhlis Akarsu’nun ismi Obur Dünya’da geçmiyor.
Cem Karaca 1999 tarihli Bindik Bir Alamete albümüne Obur Dünya’yı da alırken şarkının açılış dörtlüğünde Akarsu’ya yer vererek iade-i itibarlarını sunuyor:
‘Tatlıdır içilir suyu
Kimseye benzemez huyu
Nice Muhlis Akarsu’yu
Yedin yine doymadın mı?’…