ÇAMLICA YOLUNDA (HARAMİLER)
1965’in son günlerinde Ali Atasagun (vokal, gitar), Uğur Dikmen (tuşlular), Oğuz Durukan (bas gitar), Asım Ekren (davul) Ali Atasagun Dörtlüsü adıyla bir araya gelmişti. İngilizce parçalar söylüyorlar, klasik rock yapıyorlardı. Ancak, dönemin en önemli yarışması Altın Mikrofon’a katılıp tanınabilmek için bir süreliğine folkla meşgul olmaları gerekmekteydi.
Bu türe kafa yordular ve çok çalıştılar. Sonuçta ortaya çıkan folk ise, diğer gruplarınkiyle kıyaslanamayacak kadar sert ve modern olmuştu.
Ali Atasagun Dörtlüsü 1966 yılında Altın Mikrofon’a katıldı ve finale kaldı. O yıl dereceye giremediler ama, şartname sonucu Yarim/Emine adlı ilk 45’liklerini yayınlama olanağı buldular. Ali Atasagun, grubun adını Dört Harami yaptıktan sonra İngiltere’ye gidince, vokal-gitara Koray Oktay’ı, tenor saksafona Çetin Yorulmaz’ı alarak, adlarını da Haramiler yaparak yeniden yola koyuldular.
1967’de bir kez daha Altın Mikrofon sahnesindeydi Haramiler. Enstrümantal yorumladıkları Çamlıca Yolunda’yla finale kadar gelmelerine karşın ilk üçe giremediler ama, yine şartname gereği yayınlamaya hak kazandıkları Çamlıca Yolunda/Adanalı’yı ikinci plak olarak diskografilerine eklediler. Aynı yıl Koray Oktay’ın seslendirdiği Friendship/I’m Lookin’ For A Saxophonist/Gimme Some Lovin’/I Got You adlı bir ‘cover 45’lik’ daha çıkarttılar.
1968’de Altın Mikrofon’da Koray Oktay (gitar-vokal), Oğuz Durukan (bas gitar), Uğur Dikmen (org), Asım Ekren (davul), Çetin Yorulmaz’lı (saksafon) kadroyla yarışan grup, geleneksel Arpa Buğday Daneler’i oryantalle swingin yoğrulduğu düzenlemeyle yorumladı ve bu kez ikinciliği aldı.