1995
19 MAYIS
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kapsamında İşçi Partisi Bağımsızlık Şöleni yapıldı ve geceye Alaaddin Us, Grup Gökkuşağı, Bulutsuzluk Özlemi, Grup Ada, Grup Sevdalı, Devlet Halk Dansları Topluluğu katıldı.
23 MAYIS
Bülent Ortaçgil, J. Hammond, Ben Harper
24 MAYIS
Koko Taylor, Her Blues Machine
25 MAYIS
John Mayall The Blues Breakers
27 MAYIS
Mazhar Fuat Özkan konseri ertelendi
28 MAYIS
Special EFK
Cazın deneysel yanından yararlanarak bir takım elektrikli enstrümanları ve synthesizerı akustik gitarla bir araya getirdiler.
29 MAYIS
New York Voices konseri
30 MAYIS
8. Uluslararası Yapı Kredi Gençlik Festivali
Fish Konseri
Marillon grubunun eski lideri Fish dünya turnesini kapsamında İstanbul’a da uğradı. Progressive rockın içinin boşalmaya başladığını görüp başka adreslere yönelen Fish, üç albümünden söyledi.
31 MAYIS
Mustafa Sandal 8. Uluslararası Yapı Kredi Gençlik Festivali
Patlayan çatlayan Türk popunun festivaldeki tek temsilcisi. Ünlü şarkıcılara beste verdikten sonra yapıtlarını kendi başına seslendirmeyi kararlaştıran Sandal, geçen yıl çıkardığı Suç Bende albümüyle zirveye oturdu. Enerjik sahnesi ve Atatürkçü demeçleriyle ‘halktan bir yıldız’ imajı çizen Sandal’ın gecesinde Açıkhava ağzına kadar doluydu.
1 HAZİRAN
Paco de Lucia ve Flamenko Topluluğu
Flamenkonun büyük ustası Paco de Lucia yaz programını yaparken yıllardır İstanbul’u unutmuyor. Uzun süredir beraber çalıştığı Sextet’iyle İstanbul’da sahne aldı.
3 HAZİRAN 1995
21.30 Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu
4-5 HAZİRAN
Javier Latorre Flamenko Topluluğu
İspanya’nın en iyi dansçılarından olan Latorre’ye sahnede Afrika Moreno grubu eşlik etti.
6 HAZİRAN 1995
2. Parliament Superband Jazz Festivali . Dört gün sürecek. İlk gün, Avrupa turnesi kapsamında Türkiye'ye gelen Sonny Rollins var programda. Şu ana kadar 50'lerin sonuyla 60'ların başında cazın en önemli döneminden Türkiye'ye uğramamış tek usta. Miles Davis geldi, DizzyGillespie geldi. Bir saksafon devi olan Rollins’in bu turneden sonra bir daha turneye çıkmayacağı söyleniyor.
7 HAZİRAN 1995
İkinci gece blues gecesi. RoyRogers ve ardından BuddyGuy sahneye çıktı.
8 HAZİRAN 1995
Üçüncü gece Joe Cocker var. Aslında rockşarkıcsı, bluesrhythmandblues ve souldan etkilenmesi, zenci gırtlağına yakın söylemesi sonucu davet edildi.
9 HAZİRAN 1995
Brandford Marsalis ise kalabalık bir grup kurmuş. On kişilik ekibinde Apollo adlı bir DJ'ye yer vermiş; nefesliler var, bas gitar ve elektrikli gitar da var. Cazı almış, Amerika'dan çıkmış diğer türlerle harmanlamış. Bu projeye BeckshotLeFonque diyor Branford.
16 HAZİRAN
Bulutsuzluk Özlemi ‘Yaşamaya Mecbursun Konseri’
Konser kaydedildi ve kaset oldu sonra.
‘Yüzde Yüz Bağımsız Gazete Girişimi’ yararına
Unplugged albüm üretildi. 2,5 saatlik konserde 40 şarkı çaldılar.
12-13-14-15 HAZİRAN
Yapı Kredi Gençlik Festivali
İspanya Nasyonal Balesi
AntonioGades
26 HAZİRAN
Türkiye Yazarlar Sendikası 1. Sanat Günleri
Zülfü Livaneli, Yeni Türkü, Birsen Tezer, Ruşen Avşar, Grup Laçin’in katıldığı geceyi Nurseli İdiz sundu. Gülten Akın şiirleri söylendi.
27 HAZİRAN
Türkiye Yazarlar Sendikası 1. Sanat Günleri’nde ikinci gecede Leman Sam, Edip Akbayram, Genco Erkal, Tuncel Kurtiz, Birsen Tezer, Ruşen Avşar sahneye çıktı. Müjdat Gezen’in sunduğu gecede Arif Damar şiirleri okundu.
1 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
20.30 Irakere ve TitoPuente-Latin Caz Grubu
Irakere, Chuco Valdes’in önderliğinde Küba geleneksel müziğini dünyaya taşıyan, nefesli ve vurmalı çalgıların ağırlıkta olduğu deneyimli bir grup. Tito Puente ve arkadaşları bir buçuk saatlik müzik ziyafeti çekti.
4 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
Rosenbergler/ John McLaughlin
Cazın hitlerini yorumlayan Robenbergler çıktı önce sahneye. Vurmalı çalgılarla Eddie C. Destek verdi.
Ardından İngiliz gitar ustası John McLaughlin, arkadaşları Joey De Francesco (hammong org ve trompet), Dennis Chamberg’le (davul) çaldı.
5 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
YoussouN'Dour konseri
6 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
Wynton Marsalis yönetiminde Lincoln Center Caz Orkestrası
Topluluk, beş yıldır yönetmenliğini yapan Marsalis’le birlikte Soul Gestures In, Southern Blues, City Movement, In House On This Morning’den örnekler çaldı.
7 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
Oregon konseri.
8 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
Randy Crawford
Romantik parçaları ve pop caza kaçan yorumuyla Crawford’un konseri festivalin en pahalı gösterilerinden biriydi
9 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
THE MANHATTAN TRANSFER 21.30
Türk müzikseverlerin daha önceki festivallerde de izleme olanağı bulduğu grup, Elington, Getz ve Jones'un melodilerini yorumladı.
1 Ekim 1972 kuruluşlu Manhattan Transfer, bebop, doo-wopp, vocalease, current rock-laced pop, fusion caz gibi birçok akımdan oluşan repertuvarıyla seyircileri adeta büyüledi. Tim Hauser, Laurel Masse, Janis Siegel, Alan Paul. 1980’de Masse ayrılınca yerine Cheryl Bentyne geldi.
10 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
21.00 İSTANBUL CAZ DÖRTLÜSÜ, GERİ ALLEN, RON CARTER, LENNY WHITE ÜÇLÜSÜ
11 TEMMUZ 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
Kerem Görsev ve Arkadaşları / JoshuaRedman Quartet
Joshua Redman Dörtlüsü’nden önce sahneye çıkan Kerem Görsev Dörtlüsü, 50 dakikalık program sundu cazseverlere. Gloves adlı parçayla açılan konser, Black Sea ile devam etti. Sound of Nightgale gecenin en dikkat çeken yorumuydu. Sahneye Can Kozlu (davul), Neşet Ruacan (gitar), Volkan Hürsever’le (bas gitar) çıkan Kerem Görsev için bu konser geniş kitlelerle tanışma açısından önemli fırsat olmuştu.
13TEMMUZ 1995 2. ULUSLARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
Fahir Atakoğlu
Konserde ağırlıklı olarak Fahir Atakoğlu adlı albümden parçalara yer veren sanatçı, dört tane de bilinmeyen bestesini seslendirdi. Gecede Atakoğlu’ya birlikte Bülent Ortaçgil (akustik gitar), Erkan Oğur (perdesiz gitar), Ercan Irmak (ney), Erdinç Şenyaylar (akustik gitar/buzuki), İlkin Deniz (bas gitar), Murat Yeter (davul), Mustafa Süder (keman), Göksel Kardal (kanun), Aşkın Arsunan (tuşlular), Aycan Tezer (tuşlular), Hakan Beşer (vurmalılar), Aslı Omağ (soprano vokal) sahneye çıktı.
15 TEMMUZ
Jan Garbarek
Norveçli tenor ve soprano saksafoncu Jan Garbarek, konserini Onat Kutlar’ın anısına verdi. Dokunaklı, abartısız, güncel ve aynı zamanda ritmik bir saksafonun peşinden giden Garbarek (4 Mart 1947) özgünlüğünü, özgürlüğünü sahneye yansıtmayı başardı.
Garbarek yıllardır iş birliği yaptığı grubuyla üst düzeyde caz yaptı. Kuzey cazının ustalarından biri olarak değerlendirilmesine karşın tam anlamıyla hiçbir müzik türüne girmek istemeyen, kariyeri boyunca elektronikten etniğe kadar birçok adresi ziyaret eden, deneyden vaz geçmeyip bu şekilde daha verimli olduğunu belirten Jan Garbarek özellikle doğaçlama sololarla müzikseveri konserin başında yakalamayı başardı.
22 TEMMUZ
Lisa Minnelli konseri
13 AĞUSTOS
Muazzez Abacı konseri
15 AĞUSTOS-1 EYLÜL
Toros Canavarı oyunu Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu
1 EYLÜL
Atatürkçü Düşünce Derneği İstanbul Şubesi
Leman sam, Cem Karaca, Attila Atasoy, Çelik, Ateş, Eda Özülkü gecede sahneye çıktı.
3-8 EYLÜL ARASI
45 kişilik kadro BalletTeatro gecede EspanolCarmen’i sahneledi.
9 EYLÜL
Haluk Levent konseri
12-15 EYLÜL ARASI
Yapı Kredi 51. Kuruluş yılı adına Harlem Dans Tiyatrosu programda yer aldı.
- EYLÜL
- İstanbul Rock Festivali kapsamında
Avusturyalı grup OrangeBaboons ile Nationalgallerie grupları aldı.
30 EYLÜL
- İstanbul RockFestivali’nde ikinci gecede Derinlik Sarhoşluğu ön grup, devamında Negrita ile Swervedner grub sahne aldı..
6 EKİM
- Teknik Üniversitesi açılış ve mezuniyet törenine devlet Bakanı Yıldırım Aktuna katıldı.
7 EKİM
Sabahın Sesi Vardır
Arif Sağ, Erdal Erzincan, Emin İgus Grup, Hüseyin Başaran, Moğollar, Müştak Erenus (şiirler), Sadık Gürbüz, Ruhi Su Dostlar Korosu, TimurSelçuk,’un katıldığı geceyi Gülsen Tuncer ile Nevzat Şenol sundu.