1988
7 MAYIS
5. Yıldız Üniversitesi Gençlik Günleri kapsamında ilk kez düzenlenen Üniversiteliler Müzik Yarışması’nda beste, icra, düzenleme, kız solist, erkek solist dallarında ödüller verildi. Blue Jean dergisi de yarışmacılara özel ödüller dağıttı.
12 HAZİRAN
İstanbul Eğitim ve Kültür Vakıf Liseleri şöleni/ Galatasaray Lisesi 5. Halk Oyunları Şenliği yapıldı.
18 HAZİRAN
İlk kez topluluğuyla gelen Paco de Lucia Açıkhava’da iki konser verdi.
Grup, Ramon de Algeciras (gitar), Rubem Dantas (vurmalılar), Charles Benavent (bas ve gitar), Jorge Pardo (saksafon, flüt), Manuel Soler (dans), Peppe de Lucia’dan (vokal) oluşuyordu.
22 HAZİRAN
Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisini sundu.
23-24 HAZİRAN
Jan Garbarek ve grubu Eberhard Weber (bas), Lars Jansson (tuşlular), Nana Vasconcelos (vurmalılar) ilk konserde programı başarıyla bitirdi ve bis sırasında minder yağmuru başladı. Sahnedeki müzisyenler bu durumu çok garipsedi.
26 HAZİRAN
Avustralya’dan gelen Sydney Dans Topluluğu iki gece sahnedeydi. Program Tabula Rasa, Siyah ve Mavi, Parıldama’dan oluşuyordu.
2 TEMMUZ
SSCB Azerbaycan Devlet Halk Şarkıları ve Dansları Topluluğu üç gece art arda gösterilerini sundu.
6-7 TEMMUZ
Al Di Meola (gitar) iki gece üst üste çaldı. Ekipte Kei Akagu (tuşlular), Tom Brechtlein (davul), Jose Renato (vokal), Chuck Webb (bas), Roger Squitero (vurmalılar) vardı.
9 TEMMUZ
Dr. Gerhard Brunner’in yönetimindeki Viyana Devlet Opera Balesi, Alban Berg, L, Van Beethoven ve J. Haydn’ın müziklerinden, koreografisini Hans Van Manen ve Jiri Kylian’ın yaptığı Ninni, Büyük Füg ve Re Majör Senfoni’yi sergiledi.
13 TEMMUZ
Joan Baez İstanbul Festivali kapsamında üç gece konser verdi. Bilet bulunamadı. Joan Baez ‘Dışarıda kalanlar için de söylüyorum’ dedi.
17 TEMMUZ
Dizzie Gillespie konseri
18-19-20 TEMMUZ
16. İstanbul Festivali’nde Miles Davis (trompet) ile topluluğu (Robert Irwing-tuşlular, Rudy Bird, Kenny Garett-alto saksafon, Darly Jones, Ricky Wellman-davul, Joe Foley-lead bass, Adam Holzman-tuşlular, Benny Rietvelt- bas gitar, Marilyn Mazur- vurmalılar) üç gece üst üste İstanbullular’ın karşısına çıktı. 70’li yıllarda elektroniğe sıcak bakmasıyla caza ihanetle suçlanan Davis, bir ara da pop müzik endüstrisiyle sıkı fıkı olmakla eleştirilmişti. Davis İstanbul’da Michael Jackson’dan da çaldı, caz standartlarından da.
Her konserde yaklaşık iki buçuk saat sahnede kalan Davis, müthiş soloları, çalgılarında usta elemanlarıyla benzersiz atmosfer yaratıp tarihe geçecek performans sergiledi. Nihayet Miles Davis de İstanbul’da konser vermişti.
12 AĞUSTOS
Şehir Tiyatroları Keşanlı Ali Destanı’nı sergilemeye başladı. Zeliha Berksoy, Erhan Yazıcıoğlu, Suna Pekuysal, İsmet Ay, Savaş Dinçel, Ani İpekkaya’nın önemli rolleri paylaştığı oyunu Ferhan Şensoy yönetti; müzikleri Yalçın Tura yazdı ve koreografiyi Selçuk Borak hazırladı. Oyunda telsiz mikrofonlar kullanıldı.
17 EYLÜL
Dünya Barış Günü kapsamında Bilar Müzik Şenliği düzenlendi. Açılış konuşmasını Aziz Nesin yaptı. Reha İsvan ile Jülide Gülizar’ın da konuşmacı olarak katıldığı gecede Nilüfer, Deniz Türkali, Ünol Büyükgönenç, Sadık Gürbüz, Grup Çağrı ücret almadan sahneye çıktı. Gülsen Tuncer şiirler okudu.
1 EKİM
Cem Doğan (gitar, solo vokal), Göksun Doğan (klarnet, vokal), Fatih Saçlı (gitar, flüt, vokal), Bülent Özsoy (bağlama), Ümit Kır’dan (solo vokal) oluşan Grup Merhaba ‘halk konseri’ verdi.