SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Oscarlı Parazit' filminin Oscar ödüllü yönetmeni Bong Joon-ho'nun yeni filmi Mickey 17'den yeni fragman yayınlandı. Robert Pattinson'ın başrolünde yer aldığı bilim kurgu filmi, Türkiye'de 7 Mart'ta gösterime girecek. Uzayı kolonileştirmeye çalışan bir şirkette "harcanabilir", yani öldükten sonra klonunun üretilmesine izin veren bir işçi olarak çalışan Mickey'nin hikâyesini anlatan filmde, Robert Pattinson'ın yanı sıra Toni Collette, Mark Ruffalo, Steven Yeun, Naomi Ackie, Anamaria Vartolomei gibi isimler yer alıyor.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından bir kaç önemli not:
Türkiye'nin tek kanallı TV günlerinin en sevilen dizilerinden Küçük Ev (Little House) yeniden çekiliyor. Hollywood Reporter'ın haberine göre, Netflix için hazırlanacak dizi, 19. yüzyılda yaşamış Ingalls ailesinin yeni serüvenlerini ekranlara getirecek.
Kadir, sevdiği kızın ailesiyle tanışacağı için oldukça heyecanlıdır. Ancak babasının tekstil fabrikasında iş kazasının gerçekleştiğini öğrendiğinde planları değişir. Kazayı işçinin ailesine söylemeyi üstelenen Kadir, aile için elinden geleni yapmaya hazırdır. Bu süreç içerisinde Kadir, hayatını üstüne kurduğu tüm değerlerin sarsıldığını hissetmeye başlar.
Baba Zula’nın filme yazdığı müzikleri yeterli bulmayan Derviş Zaim, Şenol Filiz-Birol Yayla ikilisinin Bab-ı Esrar albümünden de parçalar alıyor. Hatta bu parçaların sayısı Baba Zula’nınkileri aşıyor. Filiz ile Yayla, istemleri dışında işin içine giriyor açıkçası. 1995 tarihli ikinci albümleri Bab-ı Esrar’daki şarkıların bir bölümünün Tabutta Rövaşata filminde kullanılması albümün tanıtımına önemli katkıda bulunuyor aslında. Özellikle Bab-ı Esrar parçası çok dikkat çekiyor, filmle özdeşleşiyor.
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: