Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin 2005 yılından beri sürdürdüğü ve yılın en iyi 10 filmini bir DVD’de toplayan Hisar Kısa Film Seçkisi’ne başvurular 10 gün uzatıldı. Son başvuru tarihi 15 Ocak Perşembe.
Pedro Almodòvar, Nisan 2015´te çekimlerine başlayacağı yeni filminin ismini resmen açıkladı: Silencio. İspanyol yönetmen filmin kadınların dünyasıyla ilgili güçlü bir melodram olduğunu ve yapımcılığı kardeşiyle üstleneceği filmin büyük bölümnün Madrid´de çekileceğini ve yeni yüzlerle çalışacağını söyledi.
Türkiye´de bir haftada 512 bin 384 biletli seyirci tarafından izlenen Son Umut (The Water Diviner), filmin yönetmenliğini ve başrolünü üstlenen Russell Crowe´un ülkesi Avustralya´da beklenen ilgiyi görmedi. Son Umut aynı hafta gösterime giren filmler arasında dördüncü sırada kaldı.
İlyas Salman´ın başrolde olduğu, Oscar yarışında en iyi yabancı film kategorisinde ilk dokuza kalan Gürcü filmi ´Mısır Adası´ Türkiye´de altı salonda gösterime girdi. Bir buçuk milyon euroya mal olan, Salman´la birlikte 14 yaşındaki köy okulunda öğrenci Mariam Buturishvili´nin başrolleri paylaştığı, 100 dakikalık filmin yönetmeni George Ovashvili.
Mahsun Kırmızıgül´ün yönetmenliğini, senaristliğini, besteciliğini ve başrolünü üstlendiği yeni filmi Mucize 326 sinemada gösterime girdi. 1960´lı yıllarda sefalet içinde yaşayan, darbenin içinde debelenen Türkiye’nin panoramasına ışık tutan bu filmde Egeli öğretmeninin (Talat Bulut) Anadolu´nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.
SİYAD üyesi deneyimli kalemler vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
76. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışacak Kurtuluş'un fragmanı yayınlandı. Emin Alper 'in beşinci uzun filmi Kurtuluş, 12-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 76. Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) ana yarışma bölümünde yer alıyor. Başrollerini Caner Cindoruk, Berkay Ateş, Feyyaz Duman ve Naz Göktan'ın paylaştığı filmin dünya prömiyeri 15 Şubat Pazar günü yapılacak.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından birkaç önemli not:
Özgür Bakar'ın yönettiği ve senaryosunu yazdığı Deccal 3 filminin çekimleri başladı. İlayda Mine Çopur, Birhan Tut, Buket Dereoğlu, Cem Cücenoğlu, Seyithan Özdemir ile Altay Han Erem'in rol aldığı filmin yapımcılığını Uğur Kaplan üstleniyor. Filmde, ıssız bir dağ evinde bakıcılık yapan Deniz’in, korumakla görevlendirildiği Ateş’in sıradan bir çocuk olmadığını fark etmesiyle gelişen olaylar anlatılıyor. Evde yaşanan kanlı alametler, kaybolan çocuklar ve fısıldanan ayinler, Deccal hakimiyetinin yaklaştığını işaret ediyor.
San Francisco'da karısı Linda ve oğlu Christopher yaşayan Chris Gardner, işinde başarısız olması üzerine karısı Linda tarafından terk edilir. Para kazanmak için değişik alanlara yönelen Gardner borsada sarraf olabilmek adına bir şans yakalar. Dean Witter'da stajyer olur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet gibi geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar.
Amerikan müzik dergisi Ultimate Classic Rock, punk dünyasına dalıp 60'ların sonuyla 70'ler müzik dünyasının en güçlü akımlarından punkın en ünlü aktörlerini inceledi ve 30 şarkılık bir liste hazırladı. Sex Pistols, Clash ile Ramones'ten Green Day ile Blink-182 gruplarına uzanan zaman diliminden şu şarkılar öne çıktı:
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: