Sinema Haberleri

YILMAZ GÜNEY´İN KIZININ FATOŞ GÜNEY´E AÇTIĞI DAVADA KARAR ÇIKTI

01 Mart 2016 Salı 21:37

Yılmaz Güney´in Birten Ünal´dan olan kızı Güney Pütün´ün, 1974´te kurulan Güney Filimcilik A.Ş.´de hisse sahibi olduğu ancak, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Fatoş Güney´in (Jale Fatma Pütün), şirketin genel kurul toplantılarında haberi olmadan kendisi adına imza attığı iddiasıyla üvey annesi Fatoş Güney hakkında "resmi belgede sahtecilik" yaptığı gerekçesiyle açtığı dava sonuçlandı. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi´nde açılan davanın bugün karar duruşması yapıldı. Duruşmaya Yılmaz Güney´in kızı Güney Pütün ile taraf avukatları katıldı.
Esas hakkında savunma yapan Güney Pütün´ün avukatları, grafoloji bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, 2009 yılına ait belgelerdeki imzaların Fatoş Güney´e ait olduğu yönünde şüphelerin olduğu tespitinin yer aldığını hatırlatarak, bu raporun esas olarak kabul edilemeyeceğini ileri sürdü. Fatoş Güney´in 1996 yılındaki genel kurulda Güney Pütün´ün imzasını taklit ettiğinin bilirkişi tarafından tespitinin sabit olduğunu belirten avukatlar, Fatoş Güney´in "resmi belgede sahtecilik" suçundan cezalandırılmasını istedi. Fatoş Güney´in avukatı Günay Işık ise müvekilinin beraatini istedi.
50. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Halil İbrahim Çelebi, iddianamede atfedilen suçun "resmi belgede sahtecilik" olarak belirtildiğini ancak suçun, "Özel belgede sahtecilik" kapsamına girdiğini belirterek, "atılı suçu işlediğine yönelik somut ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle" Fatoş Güney´in beraatine karar verdi. İddianamede Fatoş Güney hakkında "Şirket veya kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek" suçundan da cezalandırılmasının istendiğini belirten hakim Halil İbrahim Çelebi, bu suçun iddianamede tanımlanmadığı gerekçesiyle bu suçtan hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.




Diğer Haberler