Sinema Haberleri

VENEDİK FİLM FESTİVALİ´NİN JÜRİLERİ BELLİ OLDU

25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:34

31 Ağustos-10 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenecek 73. Venedik Film Festivali´nin jürileri belli oldu. Buna göre, ana yarışma jürisinin başkanlığını üstlenecek Sam Mendes, ABD´li yönetmen, şarkıcı, yazar Laurie Anderson, İngiliz oyuncu Gemma Arterton, İtalyan yazar ve senarist Giancarlo De Cataldo, Alman oyuncu Nina Hoss,Fransız oyuncu Chiara Mastroianni, ABD´li yönetmen Joshua Oppenheimer, Venezuelalı yönetmen venezuelano Lorenzo Vigas, Çinli yönetmen ve şarkıcı Zhao Wei´den oluşan bir kadroyla çalışacak.
Ufuklar bölümünün jürisinde ise Fransız yönetmen Robert Guédiguian, ABD´li eleştirmen Jim Hoberman, Mısırlı oyuncu Nelly Karim, İtalyan oyuncu Valentina Lodovini, Koreli oyuncu ve yönetmen Moon So-ri, İspanyol eleştirmen Josè Maria (Chema) Prado, Hint yönetmen Chaitanya Tamhane görev yapacak.
Geleceğin Aslanı bölümünün jürisinde ise İtalyan oyuncu ve yönetmen Kim Rossi Stuart, İsyanyol oyuncu Rosa Bosch, ABD´li oyuncu ve yönetmen Brady Corbet, İspanyol oyuncu Pilar López de Ayala Fransız eleştirmen Serge Toubiana var.



Diğer Haberler