Sinema Haberleri

TRT SİNEMAYI EVE GETİRİYOR

29 Nisan 2016 Cuma 09:00

TRT’nin Türk sinemasına yeni bir soluk getiren TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekilen 33 film 5 Mayıs Perşembe gününden itibaren her Perşembe günü saat 20.00’de TRT 1 kanalında “TRT Ev Sineması” adında özel bir sinema kuşağında izleyicilerle buluşacak.

TRT TV Filmleri projesine duyuru sonrasında toplam 864 senaryo başvurusu yapıldı. Bunlardan 599’u değerlendirmeye uygun bulundu. İkinci aşamada alanında uzman, bağımsız senarist ve dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulu bu 599 senaryoyu tek tek ele aldı.
Bunların içinden komedi, drama, fantastik ve benzeri 12 farklı türde 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Senaryo yazarları arasında sinema profesyonelleri olduğu gibi, gençler, öğrenciler ya da bambaşka mesleki alanlardan gelen insanlar da bulunuyor.
2015 yılında ise, Türkiye’nin dört bir yanında film setleri kuruldu; Türkiye film endüstrisinin tüm paydaşları, yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan teknisyenine sahadaydı. 33 film çekildi ve gösterime hazır hale getirildi.

TRT Ev Sineması’nın ilk filmi: “Saruhan: İhanet Yarası”
TRT 1 kanalında yayınlanacak özel sinema kuşağı TRT Ev Sineması’nda 5 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de ilk olarak tarihi polisiye türü "Saruhan: İhanet Yarası" filmi yayınlanacak.
TRT Ev Sineması kuşağında yayınlanacak tek dönem filmi olan "Saruhan: İhanet Yarası" konusu özetle şöyle:
17. Yüzyılın başlarıdır. Gelecekte padişah olacağı kesinleşmek üzere olan Şehzade, Saruhan sancağına doğru yola çıktığı sırada, Saruhan’da bir cinayet işlenir. Saruhan’ın önemli kişilerinden Salih Ağa´nın oğlu Yusuf bir handa öldürülür. Saruhan Kadısı, bu cinayeti çözmek için İstanbul´dan tanıdığı Defterdar kâtibi Selim´i görevlendirir. İstanbul´da Yeniçeri ağası Bekir´in idam edilmesine sebep olan Selim´in bu göreve atanması Yeniçeri Ağa´sı Arif´i hiç memnun etmez, ama engellemeye de gücü yetmez. Diğer taraftan şehzade ve onunla gelen Deli İzzet Paşa, Saruhan´a gelmeden cinayeti çözmek zorundadırlar.
Saruhan-İhanet Yarası filminin senaryosunu Adana’da yaşayan grafiker ve web tasarımcısı Ramazan Ekmekçi yazarken; yönetmenliğini de 35. İstanbul Film Festivali’nde Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’ne layık görülen Çırak filminin yönetmeni Emre Konuk üstlendi.
Saruhan’ın oyuncu kadrosu ise İlker Kızmaz, Ahmet Mümtaz Taylan, Yurdaer Okur, Sinan Tuzcu, Hakan Kurtaş, Sümeyra Koç ve Oya Akar’dan oluşuyor.



Diğer Haberler