Sinema Haberleri

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ 18 KASIM´DA

27 Ekim 2016 Perşembe 17:46

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, dokuzuncu yılında da, onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor.
Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Festival bu yıl iki yönetmeni de ağırlayacak; Racing to Zero (Hedef Sıfır) filminin yönetmeni Christopher Beaver ve Wings of Change (Değişimin Kanatları)’in yönetmeni Tuvi Arbel…
2016 film seçkisi atığın ne kadar değerli bir kaynak olduğunu, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretmek için işbirliğinin potansiyelini, ekonomik demokrasinin ve kooperatif iş modellerinin gücünü, gerçek gıdanın nasıl mümkün olduğunu, yerelin değerini ve birçok yaratıcı çözümü aktarırken bizi de harekete geçmeye çağırıyor:

SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin “Siz de Yapabilirsiniz!” çağrısına kulak veren Yerel STK’lar ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle işbirliği ile Türkiye’nin farklı köşelerindeki 20 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bunlar: Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Güzelbahçe (İzmir), İstanbul, İzmir, Kartal (İstanbul), Kayseri, Konya, Manisa, Mersin.

Festival Destekçileri:

* Buluşum Platformu

* Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği

* Sivil Düşün AB Programı


Film Destekçisi:

* ABD İstanbul Başkonsolosluğu


Festival Dostu:

* AFD (Agence française de développement) Fransız Kalkınma Ajansı

* Ekol Lojistik

* İstanbul Fransız Kültür Merkezi

* İzmir Fransız Kültür Merkezi


* Petra The Flooring Co.

* Sanatorium Sanat Galerisi


Hizmet Destekçileri:

* Dinamo İstanbul

* Mikado Danışmanlık

* Myra İletişim Tasarım Ajansı


Basın Destekçileri:

* Açık Radyo

* EkoIQ

* Gaia Dergi

* Yeşil Gazete







Diğer Haberler