Sinema Haberleri

SİNEMA YAZARI TAMER BARAN YAŞAMINI YİTİRDİ

26 Ağustos 2017 Cumartesi 14:35

Sinema yazarı, senarist, gazeteci Tamer Baran yaşamını yitirdi. 1966, Ladik doğumlu olan Baran, Samsun Anadolu Lisesi´ni bitirdi, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden ayrıldı. 1989´da Sinema Gazetesi’ne girdi, onun yayın yönetmenliğini dört, kardeş yayın organı Antrakt’ınkini iki yıl sürdürdü, bu dergilerde eleştirileri ve -özellikle endüstri analizi konusunda- sinema yazıları yayımlandı. Güneş, Yeni Şafak, Filmartı, Sinema gibi gazete ve dergilerde, Turkiyeonline, Sinefil gibi sitelerde yayımlanan yazıları Açık Gazete´de devam etti.
1995´te çekilen TV filmi “Ay, Işığında Saklıdır”ı ertesi yıl “Karışık Pizza” ve 1999’da yapılan “Salkım Hanımın Taneleri” (Etyen Mahçupyan’la birlikte) izledi. Bu çalışma Ankara Film Festivali´nde En İyi Senaryo Ödülü´ne değer görüldü.

“Bir Senaryo Yazmak” köşesi Sinema ve Filmartı dergilerinde 4 yıl kadar devam etti, senaryo yazma tekniklerini ele alan bu yazılar 2008 Temmuz’unda kitaba dönüştü. 2000 yılında özel bir kurumda senaryo yazım teknikleri üzerine 2 atölye çalışması (work-shop) düzenledi. 2003´te Akademi Hayat´ta ders verdi.



Diğer Haberler