Sinema Haberleri

SEMİH KAPLANOĞLU´NA HİBE DEĞİL KREDİ VERİLDİ

03 Ekim 2017 Salı 20:43

Yönetmen Semih Kaplanoğlu´nun da ortağı olduğu Kaplan Film, kamuoyuna açıklama yaptı. Twitter üzerinden yapılan açıklamada, devletten hibe değil kredi aldıklarını ve kendilerine bu konuda bir ayrıcalık tanınmadığı belirtildi.
24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin ödül töreninde Buğday filmiyle ‘FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü’nü almak üzere sahneye çıkan Semih Kaplanoğlu tokalaşmak için elini Meltem Cumbul’a uzatmış, Meltem Cumbul karşılık vermeyerek elini geri çekmiş ve sırtını dönmüştü. Olayın ardından, Kaplanoğlu´nun AKP yanlısı olduğu ve devletten yardım gördüğüyle ilgili iddialar sosyal medyaya yansıyınca, eleştirilere ortağı olduğu Kaplan Film yanıt verdi.
Kaplan Film, Twitter üzerinden yaptığı kamuoyu açıklamasında, devletten hibe değil kredi aldıklarını ve kendilerine bu konuda bir ayrıcalık tanınmadığını ifade etti.
Kaplanoğlu’nun yönetmen Emir Kusturica’nın 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliğinden alınmasında etkili olduğu iddiasına da, “Festival etkinliklerine katılmama kararı aldık. Kusturica Antalya’yı terk etmeden önce iftiralarla dolu bir konuşma yaparak Kaplanoğlu’na hakaretler yağdırmıştır” diyerek yanıt verildi. Açıklamada Kaplanoğlu’nun İsrail’den ödül aldığı iddiası da yalanlandı.



Diğer Haberler