Sinema Haberleri

OSCAR İÇİN YABANCI FİLM ADAY ADAYLARI BELLİ OLMAYA BAŞLADI

26 Eylül 2016 Pazartesi 20:38

89. kez dağıtılacak Oscarlar için ülkeler ´en iyi yabancı film´ dalında aday adaylarını açıklamaya başladı. İtalya, Berlin´i de kazanmış Denizdeki Ateş (yön: Gianfranco Rosi) belgeselini Oscar´a gönderirken Danimarka yarışma için Martin Zandvliet imzalı ödüllü Land of Mine´ı seçti.
Arnavutluk ise Oscar´a Bujar Alimani imzalı dram yapımı Chromium ile katılacak. Estonya´nın adayı Kadri Kõusaar’ın üçüncü uzun metraj denemesi Mother olacak. Çekya, Petr Zelenka imzalı Lost in Munich´le, Litvanya ise Kristijonas Vildziunas imzalı Seneca’s Day´le Oscar´a gidiyor.
Portekiz´in yarışma adayı Ivo M Ferreira’nın mektuplardan oluşan dram filmi Letters from War oldu. Bulgaristan ise Ivaylo Hristov imzalı siyah beyaz Losers filmi ile şansını deneyecek. Miloš Radovic imzalı Train Driver´s Diary ise Sırbistan´ın adayı olarak seçildi. Nobel ödüllü Svetlana Alexievich´in romanına dayanan, Pol Cruchten imzalı Voices from Chernobyl ise Lüksemburg´un adayı olacak.
Hollanda ise Paula van der Oest imzalı dram filmi Tonio ile şansını denerken, Norveç Erik Poppe´un biyografik yapımı The King’s Choice´u yarışmaya gönderiyor. İspanya´nın adayı ise kazanması halinde 3. kez Oscar sahibi olacak Pedro Almodóvar´ın Julieta´sı olacak.
Türkiye ise Oscar´a Kalandar Soğuğu filmini gönderiyor.



Diğer Haberler

'TRT İSPANYOLCA' YAYINA BAŞLADI
'TRT İSPANYOLCA' YAYINA BAŞLADI
26 Nisan 2024 Cuma 21:15

YILMAZ GÜNEY'İN SON FOTOĞRAFI YAYINLANDI
YILMAZ GÜNEY'İN SON FOTOĞRAFI YAYINLANDI
25 Nisan 2024 Perşembe 08:52

OSCAR'A YENİ KURALLAR GELDİ
OSCAR'A YENİ KURALLAR GELDİ
24 Nisan 2024 Çarşamba 14:12

'NETFLIX FİLMİMİ ALMADI, KADER UTANSIN'
'NETFLIX FİLMİMİ ALMADI, KADER UTANSIN'
24 Nisan 2024 Çarşamba 12:44

NURİ ALÇO TABURCU OLDU
NURİ ALÇO TABURCU OLDU
24 Nisan 2024 Çarşamba 12:39