Sinema Haberleri

O.H.A. OFLU HOCA´YI ARAMAK ANKARA´DA DİREKTEN DÖNDÜ!

25 Nisan 2015 Cumartesi 16:37

"O.H.A: Oflu Hoca´yı Aramak" adlı filmin 26. Ankara Uluslararası Film Festivali´ndeki gösterimi, eser işletme belgesi verilmemesi gerekçesiyle önce tehlikeye girdi. Kültür Bakanlığı´ndan son anda sözlü olarak alınan iznin ardından film Büyülü Fener´de 19.00 seansında gösterilebildi.
"O.H.A: Oflu Hoca´yı Aramak"ın yönetmeni Levent Soyarslan, 26. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında bugün gösterimi yapılması planlanan film için tüm evrakları tamamlanmış olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı´na başvuru yapıldığını belirtti. Filmin teslim alındığını ve resmi kayıtlara geçtiğini vurgulayan Soyarslan, "Ancak Kültür Bakanlığı tarafından 25 Nisan Cumartesi günü Ankara Film Festivali´nde gösteriminin yapılacağı bilinmesine rağmen filmimiz denetlemeye sokulmamış ve eser işletme belgesi çıkarılmamıştır. Bu sebeple filmimiz Ankara Film Festivali´nde engellendi´, dedi.
Kültür Bakanlığı’na defalarca girişimde bulunduklarını vurgulayan Soyarslan, "Tüm çabalarımıza rağmen O.H.A filmini gösterim günü belgesiz bırakmak hem sansürdür, hem de son gelişmelerle yeterince yıpratılmış olan Ankara Film Festivali’ne yapılmış büyük bir haksızlıktır" dedi.



Diğer Haberler