Sinema Haberleri

O.H.A. OFLU HOCA´YI ARAMAK ANKARA´DA DİREKTEN DÖNDÜ!

25 Nisan 2015 Cumartesi 16:37

"O.H.A: Oflu Hoca´yı Aramak" adlı filmin 26. Ankara Uluslararası Film Festivali´ndeki gösterimi, eser işletme belgesi verilmemesi gerekçesiyle önce tehlikeye girdi. Kültür Bakanlığı´ndan son anda sözlü olarak alınan iznin ardından film Büyülü Fener´de 19.00 seansında gösterilebildi.
"O.H.A: Oflu Hoca´yı Aramak"ın yönetmeni Levent Soyarslan, 26. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında bugün gösterimi yapılması planlanan film için tüm evrakları tamamlanmış olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı´na başvuru yapıldığını belirtti. Filmin teslim alındığını ve resmi kayıtlara geçtiğini vurgulayan Soyarslan, "Ancak Kültür Bakanlığı tarafından 25 Nisan Cumartesi günü Ankara Film Festivali´nde gösteriminin yapılacağı bilinmesine rağmen filmimiz denetlemeye sokulmamış ve eser işletme belgesi çıkarılmamıştır. Bu sebeple filmimiz Ankara Film Festivali´nde engellendi´, dedi.
Kültür Bakanlığı’na defalarca girişimde bulunduklarını vurgulayan Soyarslan, "Tüm çabalarımıza rağmen O.H.A filmini gösterim günü belgesiz bırakmak hem sansürdür, hem de son gelişmelerle yeterince yıpratılmış olan Ankara Film Festivali’ne yapılmış büyük bir haksızlıktır" dedi.



Diğer Haberler

'PERSEPOLİS' ÖKSÜZ KALDI
'PERSEPOLİS' ÖKSÜZ KALDI
04 Haziran 2026 Perşembe 18:32

REHA MUHTAR YAŞAMINI YİTİRDİ
REHA MUHTAR YAŞAMINI YİTİRDİ
03 Haziran 2026 Çarşamba 08:32

ALFRED HITCHCOCK'IN 'KUŞLAR'I DİZİ OLUYOR
ALFRED HITCHCOCK'IN 'KUŞLAR'I DİZİ OLUYOR
01 Haziran 2026 Pazartesi 10:58

'SARI ZARFLAR'A BERLİN'DEN BİR ÖDÜL DAHA
'SARI ZARFLAR'A BERLİN'DEN BİR ÖDÜL DAHA
30 Mayıs 2026 Cumartesi 13:24

JOHN RAMBO'NUN VİZYON TARİHİ BELLİ OLDU
JOHN RAMBO'NUN VİZYON TARİHİ BELLİ OLDU
30 Mayıs 2026 Cumartesi 12:56