Sinema Haberleri

MUSTANG 9 DALDA CESARLAR´A ADAY

28 Ocak 2016 Perşembe 17:37

Oscar yarışında ´en iyi yabancı film´ dalında son beşe kalan Mustang, Fransa´nın en prestijli sinema ödülü Cesarlar´a dokuz dalda aday gösterildi. . Ödüllerde öne çıkan diğer filmler 11´er adaylıkla ´Trois souvenirs de ma jeunesse´ ile ´Marguerite´ ve adaylıkla ´Dheepan´.

Bu yıl 41. kez düzenlenecek César Ödülleri’nin adayları dün sabah Paris’te açıklandı. Fransız sinemasının en önemli ödüllerinde, Deniz Gamze Ergüven’in yönettiği ‘Mustang’, 9 dalda adaylık topladı. Karadeniz’de yaşayan kız kardeşlerin aile baskısına karşı verdiği mücadeleyi konu alan film, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi İlk Film, En İyi Kostüm, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Ses, En İyi Müzik, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Kurgu dallarında aday oldu.

César adaylıklarına damga vuran iki film ise 11 dalda adaylık elde eden Arnaud Desplechin’ın yönettiği ‘Trois Souvenirs De Ma Jeunesse’ ve Xavier Giannoli’nin yönettiği ‘Marguerite’ olarak dikkat çekti. Jacques Audiard’ın yönettiği ve geçen yıl Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye kazanan ‘Dheepan’ da ‘Mustang’ gibi dokuz dalda César adayı oldu. Ödüller, 26 Şubat’ta Châtelet Tiyatrosu’nda düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.



Diğer Haberler